Διαβάζω όλη αυτή τη φιλολογία ότι ο Ρισβάνης έκλεισε στον Ολυμπιακό, διάβασα και όσα είπε ο Νίκος Κόβης, εδώ στο Sportdog, πριν από καναδυο μηνάκια. Και τείνω να συμφωνήσω απόλυτα με τον παλαίμαχο άσο του Παναθηναϊκού: ο Ρισβάνης είναι λαχείο!

Τον είχα τσεκάρει από τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα στον Παναθηναϊκό, όχι στην τηλεόραση, αλλά στο γήπεδο μέσα. Εκεί που φαίνεται πραγματικά τι ψάρια πιάνει ο παίκτης και όχι στην τηλεόραση που είναι μόνο για τα χάιλαϊτς.

Με δυο λόγια: ο Ρισβάνης ξέρει σπάνια μπάλα για κεντρικός αμυντικός, έχει απίστευτη τοποθέτηση μέσα και γύρω από την περιοχή, διαθέτει το ύψος για να πάρει όλες τις κεφαλιές και τώρα που μεγάλωσε πήρε και λίγο όγκο για να μην τον σπρώχνουν τα αντίπαλα βουβαλίσια σέντερ φορ. Δεν είναι για να σπρώχνει ο ίδιος βεβαίως, αλλά δεν τον πάνε και καροτσάκι πλέον.

Κι ακόμη και τότε πάντως που έτρωγε ξύλο, είχε τα προσόντα να το αντιμετωπίσει. Θυμάμαι μέσα στη Λεωφόρο το '13, στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, που το είδα από τη Θύρα 1, ότι είχε κάνει άλογο τον Μήτρογλου. Ούτε μια φορά δεν του είχε φύγει, ούτε μια φορά δεν τον δούλεψε, όπως συνήθιζε τότε με τα αντίπαλα σέντερ μπακ. Και τη μια φορά που ξέφυγε κι έβαλε το γκολ, ήταν στην ευθύνη του Τριανταφυλλόπουλου.

Αλλά μια και μιλάω για Μήτρογλου να κάνω κι έναν παραλληλισμό. Ο Ρισβάνης έφυγε από τον Παναθηναϊκό, γιατί σύμφωνα με τον Γιάννη Αναστασίου ήταν παλιοχαρακτήρας και δεν δούλευε. Σας θυμίζει κάποιον αυτό; Μα ναι, φυσικά, τον Μήτρογλου που κάποια εποχή τα είχε φορτώσει όλα στον κόκορα κι έπαιζε μόνο το ταλέντο. Δείτε όμως ποια ήταν η μεταχείριση του Μήτρογλου και ποια του Ρισβάνη από τους συλλόγους τους. Πολύ προσεκτική στη μία περίπτωση, "να πάει στο καλό" στην άλλη. Και δείτε και ποιος βγαίνει κερδισμένος εν τέλει…