Σε ένα ματς που θα μπορούσε να καθαρίσει εύκολα, ο ΠΑΟΚ αυτοκτόνησε και κατάφερε να χάσει τη νίκη μέσα από τα χέρια του, από έναν Ατρόμητο που έκανε κάκιστο ξεκίνημα αλλά στο δεύτερο η επιστροφή του ήταν απίστευτη. Οι Περιστεριώτες, με την ΑΕΚ, έκαναν το φοβερό, μείωσαν τρεις φορές στο σκορ, ισοφάρισαν στο τέλος κατάφεραν να κλέψουν το τρίποντο με γκολ στις καθυστερήσεις. Μόνο που στο ΟΑΚΑ ήρθαν ισόπαλοι, ενώ στην Τούμπα νικητές.

Ο “Δικέφαλος” του Βορρά στάθηκε ιδιαίτερα άτυχος αφού έκανε τρεις αναγκαστικές αλλαγές με πρώτη αυτή του Γλύκου. Έχασε τον καλύτερο παίκτη του πρώτου ημιχρόνου, τον Ροντρίγκες αλλά και τον Πέλκα. Το σημαντικότερο όμως ήταν ότι οι Θεσσαλονικείς έχασαν ξανά έδαφος, ενώ έχουν να δουν τη χαρά της νίκης από το παιχνίδι με την ΑΕΚ.

Επιστροφές... καταστροφές

Ο Βλάνταν Ίβιτς παρέταξε με δύο αλλαγές σε σχέση με τον αγώνα στη Φλωρεντία τον ΠΑΟΚ κόντρα στον Ατρόμητο. Ο Τζαβέλλα πήρε τη θέση του Κρέσπο και ο Γλύκο αντί του Μπρκιτς. Την αμυντική τετράα συμπλήρωναν οι Μάτος, Βαρέλα και Λέοβιατς. Στη μεσαία γραμμή αγωνίστηκαν οι Κάνιας, Τσίμιροτ και Πέλκας, ενώ η τριάδα της επίθεσης αποτελούταν από τους Ροντρίγκες, Τζάλμα και Κουλούρη. Αυτό βέβαια που πρέπει να σημειωθεί, είναι, ότι σε ένα ακόμα παιχνίδι, ο Δικέφαλος του Βορρά λειτούργησε αποτελεσματικότερα στην επίθεση εν τη απουσία του Αθανασιάδη, αλλά αμυντικά ήταν (ξανά) τραγικός.

Γκολ και ατυχία με το καλησπέρα

Ο ΠΑΟΚ μπήκε φουριόζος στο παιχνίδι και με διάθεση να καθαρίσει από νωρίς την υπόθεση νίκη. Οι “ασπρόμαυροι” είχαν τα ταχύτητα αλλά και αποτελεσματικότητα στο παίξιμό τους, κάτι που φάνηκε στην πρώτη καλή στιγμή στον αγώνα, από την οποία προήλθε το 1-0. Ύστερα από σέντρα του Πέλκα στο 3', ο Ροντρίγκες βρέθηκε αμαρκάριστος και με κεφαλιά άνοιξε το σκορ. Στη συνέχεια η ατυχία χτύπησε στους γηπεδούχους που σπατάλησαν μία αλλαγή, αφού είδαν στο 13' τον Γλύκο να αποχωρεί τραυματίας λόγω προβλήματος στους προσαγωγούς.

Ο Ατρόμητος μετά το γρήγορο γκολ των Θεσσαλονικέων βγήκαν μπροστά για την επίτευξη της ισοφάρισης. Όπως ήταν φυσικό, οι Περιστεριώτες άνοιξαν υπερβολικά τις γραμμές τους, μένοντας εκτεθειμένοι στα μετόπισθεν. Αυτό το πλήρωσαν καθώς στο 27', ο ΠΑΟΚ πέτυχε και δεύτερο τέρμα με τον Κουλούρη (ύστερα από ασίστ του Ροντρίγκες). Μέχρι το τέλους του ημιχρόνου οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να βάλουν και άλλα γκολ, βάσει των προβλημάτων που παρουσίαζαν οι “κυανόλευκοι”, έχασαν ευκαιρίες, ενώ είχαν και δοκάρι στο 40' με τον Κουλούρη.

Γκαντεμιά και μείωση

Στο δεύτερο μέρος η αναμέτρηση απέκτησε ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον, αφού οι φιλοξενούμενοι έβγαλαν αντίδραση. Ο Κορακάκης έβαλε στον αγώνα τον Κοντοέ (αντί του κακού Κυβρακίδη) και Μπρίτο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Ατρόμητος να σοβαρευτεί, να παίξει περισσότερο οργανωμένα και να μπει ξανά στο παιχνίδι. Στο 56' ο Μπιτόλο έπιασε φοβερή σέντρα και ο Λε Ταλέκ που έμεινε αμαρκάριστος μείωσε σε 2-1 με κεφαλιά. Το γκολ ανέβασε την ψυχολογία των Περιστεριωτών που έκλεισαν στη συνέχεια στην άμυνά του τον ΠΑΟΚ, ο οποίος μετά τον Γλύκο έκανε αναγκατική αλλαγή τον Ροντρίγκες και τον Πέλκα.

Μυστακίδης, κόκκινη και... βίδες με Ουμπίδες

Οι “ασπρόμαυροι” παρότι κατάφεραν να πάρουν ξανά διαφορά δύο τερμάτων, με τον Μυστακίδη στο 69', παρέμειναν ασόβαροι. Δεν εξηγείται διαφορετικά το γεγονός, ότι οι παίκτες του Ίβιτς ήταν αμυντικά κάκιστοι. Στο 74' ο Κάνιας απέκρουσε με το χέρι πάνω στη γραμμή, ο Καλογερόπουλος το είδε, έδωσε πέναλτι και απέβαλε με απευθείας κόκκινη τον Ισπανό αφήνοντας τον ΠΑΟΚ με δέκα. Ο Ουμπίδες ευστόχησε από τα 11 βήματα (παρότι ο Μπρκιτς έπεσε με φόρα στη σωστή γωνία) και το ματς απέκτησε άγρια ομορφιά στο φινάλε του και μας επιφύλαξε και άλλες εκπλήξεις.

Για τεστ... Παπ!

Ποιες ήταν αυτές; Μα φυσικά η ισοφάριση από ένα πρώην παιδί του Δικεφάλου. Ο Παπαδόπουλος που είχε μπει στο 82' (αντί του Λημνιού) εκμεταλλεύτηκε το...μπιλιάρδο που παίχτηκε στην περιοχή του ΠΑΟΚ και με δυνατό σουτ έκανε το 3-3. Στις καθυστερήσεις ο Τόνσο έβαλε ταφόπλακα στους γηπεδούχους, πέτυχε το 3-4 και ο Ατρόμητος έφυγε με επικό διπλό από την Τούμπα.


ΠΑΟΚ (Ίβιτς): Γλύκος (13' Μπρκιτς), Μάτος, Τζαβέλλας, Βαρέλα, Λέοβατς, Κάνιας, Τσίμιροτ, Πέλκας, Ροντρίγκες (46' Μυστακίδης), Κάμπος, Κουλούρης.

Ατρόμητος (Κορακάκης): Γκορμπούνοφ, Μπιτόλο, Λαζαρίδης, Φυτανίδης, Κυβρακίδης (46' Κοντοές), Μπάχα, Ουμπίδες, Λιμνιός (82' Παπαδόπουλος), Τόνσο, Ζησόπουλος (55' Μπρίτο), Λε Ταλέκ