Ήταν δεδομένο, ότι η ΑΕΚ δεν θα είχε εύκολο έργο στην Κέρκυρα. Η εμφάνιση των Φαιάκων στο Καραϊσκάκη έδωσε, άλλωστε, μία γεύση για το τί θα αντιμετώπιζαν οι παίκτες του Μοράις, οι οποίοι ήθελαν, μετά τον αγώνα με τον Πλατανιά να χτίσουν νικηφόρο σερί. Το τραγικό της υπόθεσης είναι, ότι το παιχνίδι πήγαινε καλά για τους «κιτρινόμαυρους», αλλά και πάλι κατάφεραν να καταστρέψουν ό,τι έχτισαν. Προσέξτε, η Ένωση δεν έπαιξε καλά, αλλά ούτε και άσχημα. Ήταν μέτρια. Απλά έδειχνε σταθερή και ανώτερη από την αντίπαλό της, δεν πουλούσε εύκολα την μπάλα, ούτε έκανε την Κέρκυρα να φαίνεται Μπαρτσελόνα. Όλα αυτά μέχρι σε ένα σημείο.

Γιατί στο δεύτερο μέρος επήλθε εφησυχασμός. Αν και το σκορ ήταν επισφαλές, η ΑΕΚ συνέχιζε να χάνει ευκαιρίες και παράλληλα επαναπαύτηκε. Λες και ήταν ανυποψίαστη. Η Κέρκυρα μία φορά βγήκε σωστά μπροστά και ισοφάρισε, σε μία φάση που ο Ντίντακ αδράνησε τραγικά και ο Λαμπρόπουλος βρισκόταν σε ύπνο βαθύ, σαν την ωραία κοιμωμένη. Είναι από τις λιγοστές φορές μάλιστα, που ένας παίκτης είναι και θετικός και αρνητικός πρωταγωνιστής, αφού ο 27χρονος Έλληνας αμυντικός έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του, αλλά και είχε μεγάλο μερίδιο ευθύνης στο τέρμα που δέχτηκε. Τουλάχιστον μετά το παιχνίδι δεν έψαξε να βρει δικαιολογίες και μαγκιά του σε αντίθεση με τον προπονητή που έκανε περίεργες δηλώσεις για τη διαιτησία.

Από εκεί και πέρα η ΑΕΚ έδειξε ξανά, ότι δεν έχει λύσεις στο σκοράρισμα (ενδεικτικό το γεγονός, ότι το γκολ σημείωσε αμυντικός). Όχι μόνο από τον πάγκο, αλλά και μέσα στο παιχνίδι. Όταν σε ένα ακόμα παιχνίδι ο επιθετικός που απέκτησε το καλοκαίρι, για να... τρυπάει τα αντίπαλα δίχτυα, δεν μπορεί να προσφέρει και δημιουργεί επιπρόσθετα τον κίνδυνο, να χαντακώσει την ομάδα του, τότε απλά πρέπει να βγει από την ενδεκάδα. Δεν χρειάζεται να παίζει, αφού δεν βοηθά. Ο Αλμέιδα ήταν τραγικότατος, δεν φάνηκε σε κανένα σημείο με εξαίρεση το ανύπαρκτο και συνάμα απαράδεκτο οφσάιντ που υπέδειξε ο δεύτερος βοηθός στο 7΄. Στο τέλος του ημιχρόνου δε, φλέρταρε με την αποβολή στην αψιμαχία που είχε με τον Σπίνουλα, από τον οποίο, αν αγωνιζόταν σε άλλο άθλημα θα του έπαιρνε σίγουρα σημείο. Έτσι όμως, όπως το πάει ο Πορτογάλος, αφού δεν μπορεί να σκοράρει, ας γίνει παλαιστής. Τα κιλάκια του τα έχει εξάλλου (μοναδικό, ποδοσφαιριστής να παίρνει κιλά, πριν και όχι κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων). Θα γλιτώσει και η Ένωση από μία μεταγραφή, η οποία φαινόταν εξ αρχής αποτυχημένη και το είχαμε γράψει (διάβασε ΕΔΩ). Ανυπομονώ τί θα ποστάρει αύριο στο Facebook ο Αλμέιδα μετά το "με μία νίκη πιο κοντά στην κορυφή".

Όσον αφορά τον Μοράις, πιθανότατα να μην έβλεπε, ότι ο συνάδελφός του στον αντίπαλο πάγκο την έψαχνε όλη την ώρα. Ο Γρηγορίου άλλαζε σχήματα κατά τη διάρκεια του δεύτερου μέρους, καθοδηγούσε σωστά τους παίκτες του, οι οποίοι και κατάφεραν να ισοφαρίσουν. Ωραίο το επιθετικό ποδόσφαιρο που θέλει να παίξει η ΑΕΚ με τον νέο προπονητή της, αλλά μέχρι να το καταφέρει, ο Πορτογάλος πρέπει να μάθει τους ποδοσφαιριστές τους και πως να κρατούνε το προβάδισμά τους. Γιατί η Ένωση την έχει πάθει ήδη σε 3 ματς (2 σε πρωτάθλημα και 1 στο Κύπελλο) και όπως έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι, «το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού».

Όταν στραβώνει ένα αποτέλεσμα θεωρείται οξύμωρο να καταγράψεις θετικά στοιχεία. Από την εμφάνιση της ΑΕΚ στην Κέρκυρα, μπορούμε να κρατήσουμε, ότι σκόραρε από στατική φάση (κόρνερ Μάνταλου – κεφαλιά Λαμπρόπουλου), αλλά και την καλή εικόνα του Γαλανόπουλου σε ένα ακόμα ματς. Ο μικρός, που ανέβασε στην πρώτη ομάδα ο Κετσπάγια και ο Μοράις φαίνεται, ότι θα του δώσει πολλές ευκαιρίες, διαθέτει ένα στοιχείο, το οποίο δεν βλέπουμε πολλές φορές από ποδοσφαιριστές μεγάλων ομάδων της Super League. Έχει απλότητα. Ο 18χρονος παίζει με ηρεμία και ωριμότητα, δεν πουλά την μπάλα, δεν αγχώνεται και έχει σωστές μεταβιβάσεις βοηθώντας καταλυτικά στην κυκλοφορία της μπάλας. Όταν πιέζεται, δεν τα χάνει, δεν κλείνεται, παίρνει το ρίσκο, να ντριπλάρει ώστε να απελευθερωθεί και να πασάρει την μπάλα σε συμπαίκτη του. Συν τοις άλλοις, όταν βρει χώρο δοκιμάζει σουτ, κάτι που έκανε στο 37ο λεπτό. Είναι ζήτημα χρόνου να καθιερωθεί, εφόσον δουλέψει ο ίδιος και τον δουλέψουν οι άνθρωποι της ομάδας.