Facebook Pixel Ο Βασιλειάδης νομιμοποιεί τις εκλογές της ΕΠΟ για την ΕΟΕ
| 2016-12-16 08:40:00

Ο Βασιλειάδης νομιμοποιεί τις εκλογές της ΕΠΟ για την ΕΟΕ

Ο Βασιλειάδης νομιμοποιεί τις εκλογές της ΕΠΟ για την ΕΟΕ

Στην νομιμοποίηση της εκλογικής διαδικασίας της ΓΣ της ΕΠΟ από την οποία θα προκύψουν οι εκπρόσωποί της στην ΕΟΕ φέρεται αποφασισμένος να προχωρήσει ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γ. Βασιλειάδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα υπάρξει διάταξη που θα αναφέρει ότι οι εκλογές για τους εκπροσώπους των αθλητικών ομοσπονδιών στην ΕΟΕ θα γίνεται με βάση τα προβλεπόμενα στο καταστατικό των ομοσπονδιών.

Η διάταξη αυτή θα είναι φωτογραφική για την ΕΠΟ, η οποία δεν έχει εναρμονίσει το καταστατικό της με τα προβλεπόμενα στον αθλητικό νόμο με αποτέλεσμα η διαδικασία εκλογής εκπροσώπων της με βάση το καταστατικό και όχι το νόμο να αντιμετωπίζει πρόβλημα νομιμότητας, το οποίο “ανέδειξε” το σωματείο από την Αιτωλοακαρνανία που έχει προσφύγει στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ ζητώντας την ακύρωση της προγραμματισμένης για τη Δευτέρα 19/12 ΓΣ της ΕΠΟ, στην οποία θα παραστεί ο Κ. Κουτσοκούμνης.

Άλλωστε, αυτό υποστήριξε και η απόφαση του ίδιου δικαστηρίου στις 11/10, με την οποία ακυρώθηκαν οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου ΔΣ στην ΕΠΟ επειδή θα διεξάγονταν βάσει του καταστατικού της ομοσπονδίας και όχι βάσει του νόμου.

Υπενθυμίζεται ότι από το 2015 με το νόμο Κοντονή η ΕΠΟ έχασε το από το 2016 προνομιό της να είναι η μοναδική αθλητική ομοσπονδία στη χώρα, που δεν υποχρεούται να εφαρμόζει τον αθλητικό νόμο.

soccerplus.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags