Μας έφτιαξε

Η απόκρουση του Μπάρκα στο 6'. Είναι αλήθεια, ότι ο νεαρός τερματοφύλακας παρά τα καλά δείγματα που επέδειξε στα τελευταία ματς της ΑΕΚ, δεν είχε κάνει την σπουδαία απόκρουση που θα φανέρωνε την κλάση του. Ήταν σταθερός, δεν φοβόταν να κάνει εξόδους και έδινε σιγουριά στην άμυνά του. Στον αγώνα με τον ΠΑΣ ο «Ολλανδός» έκανε τη μεγάλη επέμβαση στο 6' όταν Ζάιρο και Μαμπουλού έπαιξαν το 1-2, ο γκολκίπερ της Ένωσης όμως απέκρουσε με το πόδι στο τετ α τετ με τον (πρώτο) παίκτη του ΠΑΣ Γιάννινα.

Δεν κλείστηκε η ΑΕΚ. Θα περίμενε κανείς, ότι μετά την αποβολή του Αραβίδη η ΑΕΚ θα κλεινόταν παίζοντας αμυντικά. Ο Μοράις όμως, ο οποίος μάλλον έχει αρχίσει να μαθαίνει την ιστορία της Ένωσης και ίσως πήρε το αφτί του το μότο «ΑΕΚ σημαίνει επίθεση», κατάφερε να... μασκαρέψει το αριθμητικό μειονέκτημα, το οποίο δεν φάνηκε (χάρη και στον τρόπο που αγωνιζόταν ο ΠΑΣ, ο οποίος έκανε συντήρηση δυνάμεων για να χτυπήσει στο δεύτερο μέρος).

Η εικόνα του ΟΑΚΑ. Όταν ο οπαδός απέχει από το γήπεδο στέλνει το καλύτερο μήνυμα στη διοίκηση της ομάδας του, ότι αυτό που βλέπει δεν του αρέσει και πρέπει να διορθωθεί. Η ισχνή παρουσία φιλάθλων της ΑΕΚ στα τελευταία παιχνίδια αυτό το μήνυμα περνάει... Kαι πως διορθώνεται η κατάσταση; Με μεταγραφές ουσίες, αλλά πάνω απ' όλα με σχέδιο. Πιστεύετε, ότι αν η ΑΕΚ είχε κάνει σωστές κινήσεις το καλοκαίρι σήμερα θα γκέλαρε;

Γιατί «...η ΑΕΚ χρειάζεται ριζικές λύσεις και γενναία χρηματοδότηση προκειμένου να δημιουργήσει τις απαραίτητες για την ιστορία της προϋποθέσεις πρωταθλητισμού και ότι δεν της είναι αρκετή ακόμη και η ορθολογική διαχείριση των εσόδων της», όπως είχε δηλώσει το 2009 ο ίδιος ο Δημήτρης Μελισσανίδης, σε μία δύσκολη περίοδο, στην οποία το όνομά του έπαιζε (για πολλοστή φορά) για επανεμπλοκή του στην Ένωση.

 


Μας χάλασε

Το κουτουλίδι του Αραβίδη. Είναι από τους παίκτες που βοήθησαν την ΑΕΚ να ανέβει από τη β' Εθνική στη Super League. Είναι φιλότιμος, φέτος αδικήθηκε, αλλά και εκείνος υπέπεσε σε παραπτώματα. Όλον αυτόν τον καιρό που γράφεται, ότι θα αποτελέσει παρελθόν, εκείνος κατάφερε να κερδίσει θέση βασικού (λόγω Μοράις) και αντί να αδράξει την ευκαιρία για να αλλάξει το κλίμα τέλειωσε από μόνος του τον εαυτό του.

Η εικόνα του ΠΑΣ. Παρότι είναι τεχνική ομάδα και έκανε πολύ καλό πρώτο γύρο, τα Γιάννινα δεν έπαιξαν καλά στο ΟΑΚΑ. Η Ένωση έπαιζε με 10 και όμως οι παίκτες του Πετράκη έμοιαζαν λες και είχαν αυτοί το αριθμητικό μειονέκτημα. Δεν είχαν καμία σχέση με την ομάδα που είδαμε στο ματς με τον Ολυμπιακό.

Το χαμένο πέναλτι. Δεν είναι λίγοι αυτοί που θεωρούν τον Πέτρο Μάνταλο ηγέτη της ΑΕΚ. Ένας ηγέτης όμως πρέπει να είναι δίνει λύσεις όταν καίει η μπάλα. Ο Μάνταλος είχε την ευκαιρία να βάλει μπροστά την ομάδα του από το πρώτο ημίχρονο και απέτυχε. Και ας μην ήταν άσχημη η εκτέλεσή του. Φέρει ευθύνη για το τελικό αποτέλεσμα και θα πρέπει να βελτιωθεί. Μην ξεχνάμε, ότι πέρσι τα είχε με τον Πογιέτ, επειδή δεν τον άφηνε να εκτελεί τα πέναλτι και έβαζε τον Μπουονανότε. Τώρα ο κοντός θα βλέπει το σημερινό και θα γελά.

Το γκολ της ισοφάρισης. Ο Μαμπουλού φαινόταν προ πολλού ότι ήταν ξεκαθαρά σε θέση οφσάιντ. Είναι απορίας άξιον συν τοις άλλοις, πως ο πρώτος βοηθός, Κωσταράς που είδε ένα λεπτό νωρίτερα τον Μιχαήλ εκτός θέσης και δεν είδε τον Κονγκολέζο. Μπαμ έκανε ο άτιμος.

Η νοοτροπία της ΑΕΚ στο τέλος. Τί και αν έπαιζε με 10 παίκτες; Όταν είσαι μεγάλη ομάδα δεν διανοείσαι να δέχεσαι δύο φάσεις στις καθυστερήσεις. Προσπαθείς να κρατήσεις την μπάλα μακριά από την εστία σου και είσαι συγκεντρωμένος. Η ΑΕΚ δεν τα έκανε αυτά. Δεν την πλήρωσε στο 92' με τον Μιχαήλ, στο 93' όμως ο Μαμπουλού και ο επόπτης την τιμώρησαν.