Facebook Pixel Ρεπορτάζ-βόμβα για Πέλκα: Γι' αυτό τα έσπασε με τον ΠΑΟΚ και φεύγει! "Εμφύλιος" στην Τούμπα, με ποιον είναι ο Ιβάν!
| 2016-12-23 23:07:00

Ρεπορτάζ-βόμβα για Πέλκα: Γι' αυτό τα έσπασε με τον ΠΑΟΚ και φεύγει! "Εμφύλιος" στην Τούμπα, με ποιον είναι ο Ιβάν!

 Ρεπορτάζ-βόμβα για Πέλκα: Γι' αυτό τα έσπασε με τον ΠΑΟΚ και φεύγει! "Εμφύλιος" στην Τούμπα, με ποιον είναι ο Ιβάν!

Τι κρύβεται πίσω από την ξαφνική απόφαση για αποχώρηση του Έλληνα άσου από την Τούμπα! Η πίκρα και η μεταγραφή που «σκάει» τις επόμενες ημέρες στον Δικέφαλο!

Λίγοι περίμεναν πως ο Πέλκας θα βρίσκονταν μέσα στο γκρουπ των ποδοσφαιριστών που είναι υποψήφιοι προς αποχώρηση αυτόν τον Ιανουάριο. Όσοι όμως είστε τακτικοί αναγνώστες του Sportdog, ασφαλώς δεν πέσατε από τα σύννεφα...

Τις προηγούμενες ημέρες και αργά χθες το βράδυ, ενημερωθήκατε και για το ότι ο Πέλκας «ψάχνεται» στο εξωτερικό και για το προχωρημένο ενδιαφέρον της Ζανκτ Πάουλι, με την επιβεβαίωση να έρχεται σήμερα όπου έγινε γνωστό πως ο 23χρονος χαφ βρίσκεται στη Γερμανία για… δουλειές και όχι για… διακοπές!

O Sportdog ανοίγει λοιπόν τον φάκελο «Πέλκας» και σας ενημερώνει για το τι πραγματικά ισχύει για τον Μακεδόνα ποδοσφαιριστή. Η μία όψη του νομίσματος, αναφέρει πως ο Πέλκας είναι δυσαρεστημένος από τον χρόνο συμμετοχής που του έχει δώσει από το καλοκαίρι ως σήμερα ο Βλάνταν Ίβιτς, θεωρώντας πως με βάση τα όσα πρόσφερε πέρσι (9 γκολ και 7 ασίστ σε 49 παιχνίδια) αλλά και την εικόνα του στα λίγα παιχνίδια που χρησιμοποιήθηκε φέτος (3 γκολ και 1 ασίστ σε 8 παιχνίδια), έπρεπε να είχε τύχει καλύτερης μεταχείρισης.

Την προηγούμενη φορά που ο μάνατζέρ του, Πολ Κουτσολιάκος, τον πήρε από την Τούμπα και του άνοιξε την πόρτα του εξωτερικού (2014-15, Βιτόρια Σετούμπαλ), ο Πέλκας βγήκε… ωφελημένος (4 γκολ και 2 ασίστ σε 29 παιχνίδια). Αυτό, κάνει τον 23χρονο χαφ αισιόδοξο πως εφόσον αποχωρήσει για τρίτη φορά από τον ΠΑΟΚ (τη σεζόν 2013-14 αγωνίστηκε δανεικός στον Απόλλωνα Καλαμαριάς), δεν θα βγει… χαμένος!

Στην άλλη όχθη, αυτή του ΠΑΟΚ, ούτε ο Λούμπος Μίχελ ούτε και ο Βλάνταν Ίβιτς, θεωρούν τον Πέλκα αναντικατάστατο. Και επειδή τις επόμενες ημέρες ο Δικέφαλος του Βορρά θα ανακοινώσει την απόκτηση ενός «δεκαριού», Μίχελ και Ίβιτς φαίνεται να δείχνουν… προτίμηση στον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ και όχι στον Πέλκα, με δεδομένο πως θα είναι πρόβλημα εάν με το νέο έτος ο Ίβιτς βρεθεί να έχει στη διάθεσή του τρεις ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται πίσω από τον επιθετικό.

Στην πιάτσα πάντως κυκλοφορεί πως ούτε και ο Ιβάν Σαββίδης έχει κάποιο πρόβλημα να αποχωρήσει ο Πέλκας με δανεισμό ή ακόμα και με πώληση, εφόσον φυσικά βρεθεί η ομάδα που να πληρώσει στον ΠΑΟΚ το επιθυμητό οικονομικό τίμημα. Αν αυτή η ομάδα θα είναι η Ζανκτ Πάουλι, το Αμβούργο ή κάποιος άλλος γερμανικός σύλλογος, θα φανεί τις επόμενες ημέρες. Η Γερμανία πάντως – λόγω Κουτσολιάκου φυσικά – δείχνει ο πιο πιθανός προορισμός για τον Πέλκα, χωρίς να αποκλείεται η περίπτωση να αγωνιστεί σε κάποιο άλλο πρωτάθλημα της Ευρώπης. Άλλωστε, ο ομογενής μάνατζερ έχει… άκρες παντού!

Η είδηση της παρουσίας του Πέλκα στη Γερμανία και το ενδεχόμενο να αποχωρήσει ξανά από τον ΠΑΟΚ, αυτή τη φορά ίσως και οριστικά, «δίχασε» τον κόσμο του Δικεφάλου του Βορρά. Άλλοι εκφράζουν ανοιχτά την άποψη πως ο Πέλκας δεν θα… λείψει από τον ΠΑΟΚ και άλλοι την ανησυχία τους για το ότι οι Έλληνες ποδοσφαιριστές ολοένα και λιγοστεύουν στην ομάδα της Θεσσαλονίκης!

Το τελικό συμπέρασμα, είναι ένα. Ούτε η πλευρά του Πέλκα ούτε η πλευρά του ΠΑΟΚ θα… στενοχωρηθούν ιδιαίτερα εάν χωρίσουν οι δρόμοι τους, μέσω δανεισμού ή μέσω πώλησης. Στην ιστορία, υπάρχει και το… συναισθηματικό στοιχείο, μιας και ο Πέλκας είναι «παιδί» των ακαδημιών του ΠΑΟΚ και δεν έχει κρύψει πως όπως όλη η οικογένειά του έτσι και αυτός είναι οπαδός του Δικεφάλου του Βορρά.

Πριν από λίγο καιρό πάντως, κατά τη διάρκεια της τελευταίας media day του ΠΑΟΚ, είχε προκαλέσει αίσθηση με τις δηλώσεις του, λέγοντας: «Κάθε χρόνο γίνεται και μία νέα προσπάθεια και αυτό δεν είναι σωστό. Δεν γίνεται κάθε χρόνο να αλλάζει ο προπονητής και κάθε χρόνο να έρχονται δέκα παίκτες και να φεύγουν άλλοι δέκα, αυτό δεν συμβαίνει σε καμία μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα».

Το γυαλί λοιπόν φαίνεται να έχει σπάσει μεταξύ ΠΑΟΚ και Πέλκα, ο οποίος από το καλοκαίρι του 2012, όταν και με προπονητή τον Γιώργο Δώνη αγωνίστηκε για πρώτη φορά με την επαγγελματική ομάδα, έως και σήμερα, έχει φορέσει την ασπρόμαυρη φανέλα σε 73 παιχνίδια, έχει πετύχει 13 γκολ και έχει δώσει 8 ασίστ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ραγδαίες εξελίξεις: Ο Ίβιτς τελειώνει κι άλλον Έλληνα μετά τον Πέλκα! Ποιος τον τρέλανε και τον ...σουτάρει!
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags