Θα περίμενε κανείς, ότι ο Ζοσέ Μοράις θα δούλευε την ομάδα του στη διακοπή των Χριστουγέννων. Η ΑΕΚ όμως δεν έδειξε κάποια βελτίωση στον αγώνα με τον Παναιτωλικό, ήταν ανήμπορη δημιουργικά και εκτελεστικά και υποχρεώθηκε σε λευκή ισοπαλία στο πρώτο παιχνίδι της χρονιάς.

Με την προσθήκη του Ιανουαρίου!

Ένα φρεσκότατο πρόσωπο περιελάμβανε η ενδεκάδα της ΑΕΚ στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό, ο οποίος αγωνίστηκε με σημαντικές απουσίες καθώς για διαφορετικούς λόγους τέθηκαν εκτός σχεδίων του Μαντζουράκη οι Ουάρντα, Καμαβουάκα, Ροντρίγκες, Παπάζογλου και Τσοκάνης. Ο νεοαποκτηθείς Αστρίτ Αϊντάρεβιτς, του οποίου οι δηλώσεις για τη γρήγορη απώλεια κιλών στην Ελλάδα έκαναν αίσθηση, ξεκίνησε βασικός ως εσωτερικός μέσος δίπλα στον Γιόχανσον και μπροστά από τον Σιμόες. Κάτω από τα δοκάρια παρέμεινε ο Μπάρκας με τους Ντίντακ, Λαμπρόπουλο, Κολοβέτσιο και Γκάλο να αποτελούν την αμυντική τετράδα από αριστερά προς τα δεξιά. Στις πτέρυγες ο Πατίτο αγωνίστηκε αριστερά, ο Μάνταλος δεξιά και μοναδικός προωθημένος ο Πέκχαρτ.

Θετική η ΑΕΚ, αλλά... πούλμαν ο Παναιτωλικός

Η ΑΕΚ ήταν η απόλυτη κυρίαρχος του πρώτου ημιχρόνου. Ήλεγξε εξ αρχής τον ρυθμό, είχε την κατοχή και δεν άφησε για αρκετό χρόνο τον Παναιτωλικό να κατεβεί τη σέντρα, με εξαίρεση κάποιες αντεπιθέσεις του Κλέσιο από δεξιά. Η Ένωση δεν απειλήθηκε στιγμή, ωστόσο δεν μπορούσε να δημιουργήσει κλασικές ευκαιρίες, αφού οι Αγρινιώτες ήταν πολύ καλά οργανωμένοι στα μετόπισθεν, λες και είχαν παρκάρει πούλμαν μπροστά από την εστία του Κυριακίδη. Όσες σημειώθηκαν ήταν είτε από στατικές φάσεις (κόρνερ) είτε από μακρινά σουτ (4' Αϊντάρεβιτς, 11' Μάνταλος) ή από σέντρες (23', 33' Πέκχαρτ). Η πιο χαρακτηριστική στιγμή ήταν αυτή του 25', ύστερα από εκτέλεση κόρνερ και κακή έξοδο του τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων, ο Πέκχαρτ πήγε να πιάσει γυριστό πλασέ στην κενή εστία, αλλά η μπάλα κόντραρε στον Μαρκόφσκι.

Η παρουσία του Αϊντάρεβιτς έδωσε σιγουριά μεν στην άμυνα, δεν λειτούργησε όμως ευεργετικά στη μεταφορά της μπάλας μπροστά, όπου ο μοναδικός προωθημένος Πέκχαρτ κατέβαινε πολύ πίσω για να την πάρει στα πόδια του. Ο Πατίτο δεν πήρε πρωτοβουλίες αλλά σημαντικότερος παράγοντας για αυτή την αρνητική εικόνα η θέση που κατείχε ο Μάνταλος. Ο ηγέτης της ΑΕΚ έπαιξε ως δεξί εξτρέμ, μία θέση στην οποία αποδεδειγμένα δεν μπορούσε να αποδώσει. Ήταν φανερά εγκλωβισμένος και έξω από τα νερά του, απέτυχε να βοηθήσει την ομάδα του δημιουργικά και εκτελεστικά. Αυτή η κατάταση έστελνε μήνυμα στον Μοράις για να κάνει διορθωτικές κινήσεις στο δεύτερο μέρος.

Ούτε μία λύση απέναντι στον Κυριακίδη

Ο Πορτογάλος όμως άργησε να κάνει κάτι στο επόμενο 45λεπτο. Ο προπονητής της ΑΕΚ δεν πείραξε τίποτα μέχρι το 66' που πέρασε αντί του Πατίτο τον Μπακασέτα και απλά άλλαξε πλευρά στον Μάνταλο για να παίξει στη δεξιά ο νεοεισελθείς. Η Ένωση απείλησε (κεφαλιά Μάνταλου) στο 67' άρχισε όμως να ανοίγεται και παραλίγο να το πληρώσει, όταν ο Κλέσιο (στο ίδιο λεπτό) έκλεψε την μπάλα ψηλά από τον Κολοβέτσιο, προσπέρασε τον Λαμπρόπουλο αλλά όταν βγήκε πρόσωπο με πρόσωπο με τον Μπάρκα πλάσαρε άουτ. Στη συνέχεια ο Μοράις έβγαλε τον Πέκχαρτ και έβαλε Βάργκας για να δώσει περισσότερη ευελιξία στο σχήμα (χάνοντας σε ύψος για κεφαλιές). Η ΑΕΚ συνέχισε την ασφυκτική πίεση στα καρέ των Αγρινιωτών, απείλησε με τρομερή ενέργεια του Γιόχανσον που απέκρουσε ο Κυριακίδης στο 79', όπως έκανε και στο 88' σε σουτ του Σιμόες. Στην εξέλιξη της φάσης ο Παναιτωλικός βγήκε στην κόντρα με τον Κλέσιο, που έκανε γιο γιο τρεις αμυντικούς της Ένωσης βγήκε τετ α τετ με τον Μπάρκα αλλά κλείστηκε με αποτέλεσμα ο τερματοφύλακας να διώξει σε κόρνερ το πλασέ που επιχείρησε. Όπως καταλαβαίνετε τα τελευταία λεπτά στις καθυστερήσιες ήταν συγκλονιστικά. Ο Δικέφαλος έχασε απίστευτη ευκαιρία, με τον Κολοβέτσιο να σημαδεύει ξανά τον Κυριακίδη.

Αυτή ήταν και η τελευταία καλή φάση του αγώνα πριν ο διαιτητής Μάνταλος σφυρίξει τη λήξη στο ΟΑΚΑ και επέλθει η κατακραυγή του κόσμου, ο οποίος αποδοκίμασε την ομάδα του. Η ΑΕΚ έφερε άλλη μία ισοπαλία στην έδρα της και γελοιοποιήθηκε για μία ακόμη φορά. Περισσότερο όμως γελοιοποιήθηκε η διοίκηση της ομάδας που πιστεύει, ακόμα και τώρα, ότι με προπονητές τύπου Μοράις και μεταγραφές από το πανέρι, θα φτιάξει ομάδα που να διεκδικήσει τίτλους. Περαστικά της.

ΑΕΚ (Μοράις): Μπάρκας, Γκάλο, Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος, Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον, Αϊντάρεβιτς (85' Λάζαρος), Μάνταλος, Πατίτο (66' Μπακασέτας), Πέκχαρτ (78' Βάργκας)

Παναιτωλικός (Μαντζουράκης): Κυριακίδης, Μύγας, Κούσας, Χαντάκιας, Λουίς Ρότσα, Κουτρομάνος, Μάρκος Πάουλο, Κλέσιο, Φάρλεϊ (87' Βασιλούδης), Μουνιός, Μαρκόφσκι (88' Παπουτσογιαννόπουλος)