Με κεφαλιά στο 83ο λεπτό ο Σεμπαστιάν Λέτο λύτρωσε τον Παναθηναϊκό στη χιονισμένη Λεωφόρο και οι «πράσινοι» επέστρεψαν στις νίκες μετά τα συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα. Εντύπωση προκάλεσε ο τρόπος, με τον οποίο ο Αργεντινός σκόρερ επέλεξε να πανηγυρίσει το τέρμα που πέτυχε. Ο 30χρονος επιθετικός έκανε μία χειρονομία δείχνοντας τους όρχεις του με σκοπό να υπονοήσει, ότι έχει μεγάλα... κότσια.

Ο πανηγυρισμός του Λέτο βέβαια δεν είναι άγνωστος στο ελληνικό κοινό. Ειδικά οι Λατίνοι έχουν μία έφεση σε αυτόν. Ένας από τους ποδοσφαιριστές που έκανε... σήμα κατατεθέν, να δείχνει τα... κοχόνες του ήταν ο Πάμπλο Γκαρσία.

Ο Ουρουγουανός αγαπήθηκε πολύ στον ΠΑΟΚ για το πάθος που επεδείκνυε. Περισσότερο όμως έγινε αρεστός για το γεγονός, ότι προκαλούσε τους αντιπάλους, ιδιαίτερα αυτούς που φορούσαν ερυθρόλευκα. Την ίδια συνταγή (για να γίνει συμπαθής στους οπαδούς) προσπάθησε λίγο αργότερα να μιμηθεί ο Γιώργος Τζαβέλλας, αλλά στο τέλος του γύρισε μπούμερανγκ. Βέβαια ο νυν προπονητής της Κ-20 του Δικεφάλου του Βορρά ήταν αμυντικός και λίγες φορές σκόραρε (τέσσερις) με την ασπρόμαυρη φανέλα. Πανηγύριζε όμως έτσι και ας μην πετύχαινε ο ίδιος το τέρμα.

 

Δείχνοντας πόσα... απίδια πιάνει ο σάκος πανηγύρισε και ο Λουτσιάνο Γκαλέτι, πριν 8 χρόνια. Συγκεκριμένα το 2009 στον τελικό του Κυπέλλου ΑΕΚ-Ολυμπιακός, ο Αργεντινός έδειξε τα υπογάστρια του όταν έκανε το 4-3 στο 102ο λεπτό της παράτασης. Η κανονική διάρκεια του παιχνιδιού είχε λήξει 3-3, η παράταση 4-4 και στα πέναλτι οι «ερυθρόλευκοι» πήραν την κούπα επικρατώντας 15-14.

Ο τελευταίος που μας έρχεται στο μυαλό ήταν ο Παϊτίμ Κασάμι. Τον Μάρτιο του 2015, ΑΕΚ και Ολυμπιακός αναμετρήθηκαν στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Η πρόκριση κρίθηκε στη ρεβάνς στο ΟΑΚΑ αφού στο Καραϊσκάκη οι δύο ομάδες αναδείχτηκαν ισόπαλες 1-1. Το ματς πήγαινε στο 0-0 καθόλη τη διάρκεια του. Στα τελευταία λεπτά όμως η Ένωση ολιγώρησε και ύστερα από σέντρα από τα αριστερά ο Χάρα έβαλε την προβολή και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ανέστη, ένα τέρμα που ακόμα δεν έχει ξεκαθαριστεί αν μπήκε κανονικά ή ο Αργεντινός χρησιμοποίησε χέρι. Στους πανηγυρισμούς οι παίκτες του Ολυμπιακού έγιναν ένα κουβάρι και ο Παϊτίμ Κασάμι προκάλεσε τους οπαδούς δείχνοντας τα γεννητικά του όργανα και ας μην είχε σκοράρει εκείνος.

Το ματς διακόπηκε λόγω εισόδου των φιλάθλων και η ομάδα του Πειραιά πήρε εν τέλει τη νίκη (με 0-3) και την πρόκριση στα χαρτιά. Ωστόσο, ο προπονητής τότε του Ολυμπιακού, Βίτορ Περέιρα και ο Ελβετός μέσος με αλβανικές ρίζες κλήθηκαν σε απολογία και τιμωρήθηκαν συνολικά για τη συμπεριφορά τους με συνολικό πρόστιμο ύψους 16 χιλιάδες ευρώ. Μνημειώδης όμως ήταν η απολογία του ποδοσφαιριστή που κατέθεσε στην Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ, ότι έδειχνε απλά τους μηρούς του.

Για να είμαστε δίκαιοι όμως σε τέτοιου είδους απολογίες πάντα ακούμε κουφές δικαιολογίες στην υπερασπιστική γραμμή. Μνημειώδης έχει μείνει η απολογία του Φερνάντο Νάβας, όταν σε ντέρμπι Ολυμπιακός-ΑΕΚ (1-4) αποβλήθηκε και έκανε άσεμνη χειρονομία υψώνοντας τα μεσαία δάχτυλα και των δύο του χεριών. Στην απολογία μετά υποστήριξε, ότι απλά έδειχνε το σκορ, το οποίο στο συγκεκριμένο χρονικό σημείο ήταν 1-1.