Facebook Pixel (X)αμένη ευκαιρία!
| 2017-01-21 18:01:00

(X)αμένη ευκαιρία!

(X)αμένη ευκαιρία!

Ηρακλής και Βέροια, ήθελαν, αλλά δεν κατάφεραν να φτάσουν στη νίκη-ανάσα, με αποτέλεσμα το τελικό 1-1 να ευνοεί περισσότερο την ομάδα της Ημαθίας, με τη θηλιά του υποβιβασμού να σφίγγει ακόμα περισσότερο τους "κυανόλευκους".

Παιχνίδι που έμοιαζε «ο θάνατός σου, η ζωή μου», ήταν το σημερινό στο Καυτανζόγλειο, καθώς Ηρακλής και Βέροια, έπαιζαν για την ύπαρξή τους. Παρά την κρισιμότητα του αγώνα, αμφότερες οι ομάδες βγήκαν με διάθεση να κάνουν πράγματα στον – κακό – αγωνιστικό χώρο του γηπέδου.

Φάσεις, ρυθμός, χωρίς αποτέλεσμα

Το παιχνίδι στα πρώτα του 45’ είχε ρυθμό και εκατέρωθεν φάσεις, χωρίς καμία από αυτή να καταλήξει στον στόχο.

Ο Ηρακλής που ξεκίνησε πιο δυνατά το παιχνίδι και στο 10’ έχασε την καλύτερή του ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ με τον Περόνε να σουτάρει και τον Καντιμοίρη να διώχνει τη μπάλα σε κόρνερ.

Η απάντηση της Βέροιας στην ευκαιρία του Περόνε, ήρθε με τον Σαρπόνγκ στο 16’ με τον Ολλανδό γενικώς να είναι ο πιο δραστήριος παίκτης του γηπέδου, ενώ ο ίδιος παίκτης στο 20’ δοκίμασε και πάλι το πόδι του από μακρινή απόσταση δίχως αποτέλεσμα.

Ένα λεπτά αργότερα, ο Λεοζίνιο που έγινε κάτοχος της μπάλας από το χώρο της μεσαίας γραμμής έτρεξε όλο το γήπεδο, όμως το σουτ του πέρασε επίσης άουτ.

Στο 36’ ο Ηρακλής έφτασε σε μία ακόμα τελική με τον Δώνη, ενώ στο 40’ η Βέροια παραλίγο να πληρώσει το λάθος του Καλί όμως ο Δώνης δεν συνεργάστηκε σωστά με τον Περόνε με αποτέλεσμα να περάσει ανεκμετάλλευτη και αυτή η φάση.

Λύτρωση με Στάμου

Ο Ηρακλής έψαχνε το γκολ που θα του έδινε το πάνω χέρι στο παιχνίδι και το πέτυχε στο 51' με τον αρχηγό του στο σημερινό παιχνίδι τον Δημήτρη Στάμου, που με κεφαλιά μέσα από την περιοχή νίκησε τον Καντιμοίρη, μία φάση που ξεκίνησε από την εκτέλεση φάουλ του Μοντέιρο που βρήκε αρχικά στο δοκάρι της εστίας της Βέροιας.

​"Απάντηση" με Λινάρδο

​Η Βέροια, που μετά το γκολ που δέχτηκε δεν είχε άλλη επιλογή από το να πιέσει και να ψάξει το γκολ της ισοφάρισης, τελικά το βρήκε με τον Παναγιώτη Λινάρδο με δυνατό συρτό σουτ να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Χουάντερσον.

O σκόρερ της Βέροιας, ο Λινάρδος, στο 65' απείλησε και πάλι την εστία του Ηρακλή, με ένα δυνατό σουτ, αυτή τη φορά ο Χουάντερσον, είχε απάντηση και κράτησε το 1-1. Ο Ηρακλής που μετά το γκολ του δεν απείλησε την εστία του Καντιμοίρη το έκανε στο 67' όμως η κεφαλιά του Δώνη κατέληξε άουτ. Στη συνέχεια το παιχνίδι πήρε άγρια ομορφιά, με την μπάλα να πηγαίνει πάνω κάτω, με τον ρυθμό που ευνοούσε τη Βέροια, εξαιτίας των ταχύτατων παικτών που είχε, με τους φιλοξενούμενους στο 69' να αγγίζουν το 1-2, όμως ο Χουάντερσον, είπε "όχι" στον Σαρπόνγκ.

Σωτήρας Καντιμοίρης, κράτησε τη Βέροια!

Στο 80' ο Ηρακλής έχασε τεράστια διπλή ευκαιρία να πάρει και πάλι προβάδισμα στο σκορ με τον Δώνη αρχικά και τον Μοντέιρο στη συνέχεια να μη μπορούν να νικήσουν τον Καντιμοίρη, με τον Ελληνα πορτιέρε να διώχνει σωτήρια τη μπάλα σε κόρνερ.

Το 1-1 δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε, με το τελικό σκορ να διατηρεί τον Ηρακλή πολύ χαμηλά στη βαθμολογία και τη Βέροια, να παίρνει ένα αποτέλεσμα που τις δίνει το δικαίωμα να διατηρήσει ακέραιες τις ελπίδες της για παραμονή στην κατηγορία.

ΗΡΑΚΛΗΣ (Σάββας Παντελίδης): Χουάντερσον, Στάμου, Τζανετόπουλος, Ρούσσος, Σαραμαντάς, Αγγελόπουλος, Λεοζίνιο (81' Λουκίνας), Δώνης, Μοντέιρο, Πασάς (68' Ηλιάδης), Περόνε.

ΒΕΡΟΙΑ (Θωμάς Γράφας): Καντιμοίρης, Μαλόν, Ασίγκμπα, Καλί, Βασιλαντωνόπουλος, Μπαλάφας, Τομάς (70' Καλβο), Μπελαϊντ (46' Αρτσε), Σαρπόνγκ (86' Μελίσσης), Λινάρδος, Καπετάνος.

ΠΗΓΗ: sdna.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags