Μετά την εξάρα επί του Λεβαδειακού στο κύπελλο η "Ένωση" ήταν για δεύτερο συνεχόμενο ματς στο ΟΑΚΑ, εντυπωσιακή, και με τέσσερις διαφορετικούς παίκτες να χρίζονται σκόρερ (Χριστοδουλόπουλος (δις), Λαμπρόπουλος, Μάνταλος, Βράνιες και ένα αυτογκόλ του Τομάς), διέσυρε την Βέροια και έδειξε σε εξαιρετική κατάσταση. Πολύ καλός για ένα ακόμα ματς ο Αραούχο, ντεμπούτο ο Βινίσιους.

Πώς παρατάχθηκαν

O Μανόλο Χιμένεθ παρέταξε την ΑΕΚ με δύο επιθετικούς, καθώς έβαλε μαζί Πέκχαρτ και Αραούχο, με τον Μάνταλο αριστερά και τον Χριστοδουλόπουλο δεξιά. Στο τέρμα ήταν ο Μπάρκας, κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Βράνιες - Λαμπρόπουλος, δεξί μπακ ο Γκάλο και αριστερό ο Ντίντακ. Αϊντάρεβιτς και Γιόχανσον ήταν τα δύο αμυντικά χαφ.

Για την Βέροια ο Απόστολος Τερζής ξεκίνησε με τους Λόπεθ, Βασιλαντωνόπουλο, Καλί, Μελίσση, Αντονιάν, Τομάς, Μπαλάφα, Άρσε, Κάλβο, Σαρπόνγκ και Καπετάνο.

Έκανε... όργια!

Αυτό που παρακολουθήσαμε στο πρώτο 45λεπτο στο ΟΑΚΑ ήταν κάτι το απίστευτο. Η "Ένωση" έκανε ό, τι ήθελε στον αγωνιστικό χώρο, έβαζε γκολ όποτε ήθελε και γενικά διάλυσε την Βέροια, που βρισκόταν σε πλήρη αποσύνθεση.

Με τους Αραούχο και Μάνταλο να κάνουν πολύ όμορφα πράγματα στο δημιουργικό κομμάτι, οι γηπεδούχοι εμφανίστηκαν πολύ επιθετικοί και ζωηροί από το ξεκίνημα και μόλις στο 12' πήραν το προβάδισμα με δυνατό σουτ στην κίνηση από τον Χριστοδουλόπουλο.

Πάντως, στην συγκεκριμένη φάση μάλλον υπήρξε φάουλ, καθώς πριν φτάσει η μπάλα στον Λάζαρο, ο Πέκχαρτ φαίνεται πως έχει κάνει αντικανονική προβολή στον Καλί. Μικρή σημασία, όμως, έχει αυτό, αφού τρία λεπτά μετά έγινε και το 2-0, όταν ο Λαμπρόπουλος πήρε την μπάλα από κόντρες και με πλασέ νίκησε τον Λόπεθ.

Το κιτρινόμαυρο πάρτυ μόλις είχε ξεκινήσει και η Βέροια δεν μπορούσε να φανταστεί το τι θα ακολουθούσε. Στο 25' ο Πέκχαρτ βγήκε μόνος από δεξιά, έκανε την σέντρα στον Μάνταλο, που με κεφαλιά στην απέναντι γωνία έκανε το 3-0, ενώ στο 36' ο Τομάς έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, μετά από κόρνερ του Μάνταλου, για το 4-0.

Στο 40' τα γκολ της ΑΕΚ έγιναν 5, με τον Μάνταλο να παίρνει την πάσα του Γιόχανσον στα αριστερά, να βγάζει την σέντρα και τον προωθημένο Βράνιες να βάζει την προβολή για το απίστευτο 5-0 στο πρώτο ημίχρονο!

Στο ρελαντί

Η ΑΕΚ έριξε ρυθμούς στο δεύτερο ημίχρονο, παρόλα αυτά είχε στιγμές που θα μπορούσε να πετύχει κι άλλα γκολ. Ο Μανόλο Χιμένεθ έριξε στο ματς και τον νεοφερμένο, Βινίσιους, ο οποίος έκανε το ντεμπούτο του με την κιτρινόμαυρη φανέλα.

Δύο σουτ από Αϊντάρεβιτς και Λάζαρο (52' και 53') ανησύχησαν τον Λόπεθ, ενώ στο 59' ο Πέκχαρτ είχε ωραία έμπνευση, αλλά το γυριστό του έφυγε πολύ άουτ. Στο 73' ο Πατίτο, που είχε μπει στο ματς στη θέση του Αραούχο, αστόχησε σε κενή εστία, ενώ στο 80' ο Πέκχαρτ έκανε το ψαλιδάκι και έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Λόπεθ. 

Το τελικό 6-0 για την "Ένωση" διαμόρφωσε ο Χριστοδουλόπουλος στο 89', με την ΑΕΚ να δείχνει σε εξαιρετική φόρμα μετά και την εξάρα απέναντι στον Λεβαδειακό για το κύπελλο.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Γκάλο, Βράνιες, Λαμπρόπουλος (54' Κολοβέτσιος), Ντίντακ (54' Βινίσιους), Γιόχανσον, Αϊντάρεβιτς, Μάνταλος, Χριστοδουλόπουλος, Αραούχο (68' Ροντρίγκες), Πέκχαρτ.

ΒΕΡΟΙΑ (Απόστολος Τερζής): Λόπεθ, Βασιλαντωνόπουλος, Καλί, Μελίσσης, Αντονιάν (46' Ασίγκμπα), Τομάς, Μπαλάφας, Άρσε, Κάλβο, Σαρπόνγκ, Καπετάνος.