Facebook Pixel Οι ανοησίες πληρώνονται! Ο Μπέντο έκανε ξανά «πειράματα» και το Κύπελλο είναι στον… αέρα!
| 2017-02-08 22:31:00

Οι ανοησίες πληρώνονται! Ο Μπέντο έκανε ξανά «πειράματα» και το Κύπελλο είναι στον… αέρα!

Οι ανοησίες πληρώνονται! Ο Μπέντο έκανε ξανά «πειράματα» και το Κύπελλο είναι στον… αέρα!

Ο Ολυμπιακός "μπλόκαρε" κόντρα στον Ατρόμητο, έμεινε στο 0-0 στον 1ο προημιτελικό του Κυπέλλου και ετοιμάζεται για δύσκολη ρεβάνς στο Περιστέρι. Απίθανες ευκαιρίες έχασαν οι Καρντόσο, Ιντέγε και Λε Ταλέκ!

Σε ένα παιχνίδι που θα μπορούσαν να κερδίσουν αμφότεροι, Ολυμπιακός και Ατρόμητος έμειναν στο 0-0 στο «Γ. Καραϊσκάκης» και θα παίξουν την πρόκριση στη ρεβάνς του Περιστερίου που αναμένεται συναρπαστική. Οι Πειραιώτες αγωνίστηκαν με πολλούς πιτσιρικάδες στην ενδεκάδα και αρκετά «πειράματα» από τον Πάουλο Μπέντο, όπως η χρησιμοποίηση του Ρέτσου σε ρόλο αμυντικού χαφ. Παρ’ όλα αυτά, είχαν ξεσπάσματα αρκετά καλού ποδοσφαίρου και θα μπορούσαν να έχουν πάρει τη νίκη εάν οι Καρντόσο-Ιντέγε δεν έχαναν δυο απίστευτες ευκαιρίες. Αντίστοιχα, ο Ατρόμητος είχε μια πολύ μεγάλη στιγμή με τον Λε Ταλέκ λίγο πριν το τέλος του αγώνα.

Πώς παρατάχθηκαν

Ο Πάουλο Μπέντο παρέταξε τον Ολυμπιακό με σύστημα 4-4-2 και αρκετά «πειράματα» στην ενδεκάδα. Κάτω από τα γκολπόστ κάθισε ο Λεάλι, με τους Βιάνα-Νικολάου στα στόπερ, τον Φιγκέιρας δεξί μπακ και τον Σισοκό αριστερό. Ο Ρέτσος αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του αμυντικό χαφ έχοντας στο πλευρό του τον Μάρτινς. Αριστερά στη μεσαία γραμμή κινήθηκε ο Ανδρούτος, δεξιά ο Μανθάτης και το επιθετικό δίδυμο αποτελούσαν οι Καρντόσο και Ανσαριφάρντ.

Στο ντεμπούτο του στο δεύτερη θητεία του στον Ατρόμητο, ο Ρικάρντο Σα Πίντο επέλεξε το 4-2-3-1. Τερματοφύλακας ο Γκορμπούνοφ, στόπερ οι Ζησόπουλος-Φυτανίδης, με τον Κιβρακίδη δεξιά στην άμυνα και τον Κατράνη αριστερά. Στον άξονα κινήθηκαν οι Μπάγκα και Ούμπιδες με τον Τόνσο μπροστά τους σε ρόλο «δεκαριού». Στο δεξί «φτερό» της επίθεσης ήταν ο Πλατέλλας, στο αριστερό ο Λημνιός και στην κορυφή ο Λε Ταλέκ.

Το ματς

Από μια μεγάλη ευκαιρία εκατέρωθεν

Ο Ολυμπιακός ήταν η ομάδα που πήρε εξ’ αρχής την πρωτοβουλία των κινήσεων απολαμβάνοντας τη συντριπτική κατοχή της μπάλας. Παρ’ όλα αυτά, οι Ερυθρόλευκοι δυσκολεύονταν πολύ να απειλήσουν κόντρα στην οργανωμένη άμυνα του Ατρομήτου. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία ήταν και η κορυφαία του πρώτου μέρους. Στο 24’ οι Ερυθρόλευκοι βγήκαν στην αντεπίθεση, ο Μανθάτης βρήκε τον Ανδρούτσο, αυτός πλάσαρε και ο Γκορμπούνοφ απέκρουσε. Ο Καρντόσο πήρε το ριμπάουντ, αλλά έστειλε την μπάλα στο δοκάρι από το ένα μέτρο!

 Η απάντηση του Ατρομήτου ήρθε στο 28΄με τον Λημνιό να φεύγει στην αντεπίθεση από τα αριστερά, να γυρίζει στον Πλατέλλα, αλλά αυτόν να πιάνει κακό πλασέ ενώ ήταν ολομόναχος στα όρια της μεγάλης περιοχής.

Ανέβηκε ο Ολυμπιακός, σωρεία χαμένων ευκαιριών

Οι Πειραιώτες πήραν τα πάνω τους στο τελευταίο δεκάλεπτο του πρώτου ημιχρόνου και απώλεσαν τρεις μεγάλες ευκαιρίες. Στο 35’ ο Ανσαριφάρντ και ο Καρντόσο «εκρυψαν» την μπάλα με συνεχόμενες εναλλαγές, όμως ο πρώτος νικήθηκε από τον Γκορμπούνοφ σε τετ α τετ. Ένα λεπτό αργότερα, ο Φυτανίδης πήγε να γυρίσει την μπάλα στον Γκορμπούνοφ και έκανε λάθος. Ο Καρντόσο έκλεψε, όμως δεν μπόρεσε να περάσει τον τερματοφύλακα του Ατρομήτου, που απομάκρυνε με έγκαιρη έξοδο. Στο 38’ ο Ανσαριφάρντ έβγαλε ωραία μπαλιά στον Καρντόσο, αυτός «έστρωσε» με το στήθος στον επερχόμενο Μανθάτη, αλλά ο μικρός σούταρε ψηλά άουτ στην κίνηση μέσα από την περιοχή.

Χωρίς ρυθμό στο δεύτερο ημίχρονο

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να έχει την κατοχή της μπάλας με τον Ατρόμητο οχυρωμένο στο δικό του μισό και στο δεύτερο ημίχρονο, μόνο που αυτή τη φορά δεν μπόρεσε να βρει επιθετικό ρυθμό και να βγάλει ιδιαίτερες ευκαιρίες. Στο 55’ ο Ανσαριφάρντ βρήκε τον Μανθάτη με υπέροχο τακουνάκι, εκείνος μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε άουτ από διαγώνια θέση. Στο 57’ ο Πλατέλλας έκανε τρομερή ενέργεια με συνεχείς ντρίμπλες, μπήκε στην περιοχή και έπεσε από μαρκάρισμα του Ρέτσου. Οι παίκτες του Ατρομήτου διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι, αλλά ο Παπαπέτρου σωστά διέταξε να συνεχιστεί το παιχνίδι. Ένα λεπτό αργότερα, ο Ανδρούτσος κοντρόλαρε με το στήθος και σούταρε δυνατά με το αριστερό, με την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ.

Έχασαν τα… άχαστα!

Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι δυο ομάδες είχαν αμφότερες από μια τεράστια ευκαιρία να πάρουν το προβάδισμα. Την αρχή έκανε ο Ατρόμητος που στο 83’ πρέσαρε ψηλά κλέβοντας την μπάλα από τον Νικολάου. Ο Τόνσο γύρισε στον Λε Ταλέκ που ήταν ολομόναχος στη μικρή περιοχή, αλλά έκανε τραγικό τελείωμα στέλνοντας την μπάλα άουτ!

Δυο λεπτά αργότερα, ήταν η σειρά του Ολυμπιακού να χάσει μια ανεπανάληπτη ευκαιρία. Ο Φιγκέιρας έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Ιντέγε πήρε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα άουτ από τη μικρή περιοχή!

Αυτή ήταν και η τελευταία μεγάλη ευκαιρία της αναμέτρησης, με τις δυο ομάδες να μένουν στο 0-0 και να δίνουν… ραντεβού για το Περιστέρι.

Ολυμπιακός (Πάουλο Μπέντο): Λεάλι, Φιγκέιρας, Βιάνα, Νικολάου, Σισοκό, Ρέτσος, Ανδρούτσος, Μανθάτης (61’ Σεμπά), Μάρτινς (66’ Φορτούνης), Ανσαριφάρντ, Καρντόσο (80’ Ιντέγε)

Ατρόμητος (Ρικάρντο Σα Πίντο): Γκορμπούνοφ, Κατράνης (80’ Παντελιάδης), Ζησόπουλος, Φυτανίδης, Κιβρακίδης, Μπάχα, Τόνσο (85’ Νάτσος), Ούμπιδες, Λημνιός (69’ Κυριακίδης), Πλατέλλας, Λε Ταλέκ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags