Οι λευκές ισοπαλίες δεν είναι χρήσιμες για συμπεράσματα. Στην περίπτωση μίας μεγάλης ομάδας, ένα 0-0 σε μία έδρα όπως αυτή του Πλατανιά χαρακτηρίζεται από πολλούς οπαδούς ως απογοητευτικό αποτέλεσμα. Στην ΑΕΚ όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά. Βλέπετε η ομάδα, λόγω των λανθασμένων χειρισμών της διοίκησης από το καλοκαίρι (με παίκτες και προπονητές), έχανε τέτοιου είδους παιχνίδια. Τώρα όμως με τον Χιμένεθ η Ένωση αρχίζει να βρίσκει τον χαμένο της εαυτό, κτίζεται σιγά-σιγά και τουλάχιστον, δεν χάνει στα χωριά, όπως είχε γραφτεί πριν την έλευση του Ισπανού από τον υπογράφοντα.

Μηδέν παθητικό σε έξι ματς

Τί πρέπει να κρατήσει η ΑΕΚ από τον αγώνα στα Χανιά για το Κύπελλο; Λίγα πράγματα υπάρχουν αλλά πολύ σημαντικά. Η Ένωση, για έκτο συνεχόμενο παιχνίδι δεν δέχτηκε γκολ, μετρώντας 4 νίκες και 2 ισοπαλίες, σε πρωτάθλημα-Κύπελλο, όταν στα έξι τελευταία ματς του Μοράις έφαγε 7 γκολ, νίκησε μία φορά, έχασε 2 και έφερε 3 ισοπαλίες. Παρά τον ενθουσιασμό που δημιούργησαν στον κόσμοι οι δύο συνεχόμενες εξάρες σε Λεβαδειακό και Βέροια, η έλευση του Ισπανού δείχνει, ότι βοηθά περισσότερο ανασταλτικά την ομάδα του, στην οποία έδωσε έναν ορθολογιστικότερο προσανατολισμό.

Τα έδειξε ο Σουηδός

Αναμφισβήτητα, η αποκάλυψη της ΑΕΚ στα Περιβόλια ήταν η παρουσία του Γιάκομπ Γιόχανσον στα στόπερ. Ο Χιμένεθ εφήρμοσε το 3-5-2, μία διάταξη που θέλει να καθιερώσει τουλάχιστον στον θεσμό του Κυπέλλου, αλλά και να χρησιμοποιήσει σε κάποια δύσκολα παιχνίδια που έρχονται, όπως αυτό με τον Ηρακλή στον Καυταντζόγλειο, το οποίο θα κρίνει πολλά πράγματα και θα αποτελέσει ένα δυνατό τεστ για τον Ανδαλουσιανό τεχνικό. Βλέπετε έρχεται μία σειρά κρίσιμων παιχνιδιών, στα οποία ο Δικέφαλος πρέπει να κάνει σωστή διαχείριση ποδοσφαιριστών και συντήρηση δυνάμεων. Ο Σουηδός ήταν ο κεντρικός αμυντικός σε αυτό το σχήμα και δεν τα πήγε διόλου άσχημα. Αυτό το τονίζουμε, γιατί οι Ενωσίτες τα έχουν δει όλα με τις αλχημείες φέτος (όπως Λαμπρόπουλος στα χαφ από Κετσπάγια και Μάνταλος στα εξτρέμ κυρίως από Μοράις). Ομολογουμένως ήταν από τους διακριθέντες, έδειξε ότι γνωρίζει τη θέση και κράτησε όρθια την άμυνα του με τις επεμβάσεις, σε φάσεις σαν και αυτή που σας παρουσιάζουμε στο βίντεο, όπου ο Βράνιες έχει εξουδετερωθεί και ο Σκανδιναβός σταματά τον Μανούσο.
 

Μόνος και έρημος ο Αραούχο

Στην επίθεση τα πράγματα ήταν δυσκολότερα απέναντι στην καλοστημένη άμυνα του Παράσχου. Η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να δημιουργήσει κλασικές ευκαιρίες και να απειλήσει ουσιαστικά τον Κοκαλά. Μόνο ο Αραούχο προσπάθησε να διαρρήξει τη γραμμή των Κρητικών με ατομικές προσπάθειες. Δεν είχε όμως στηρίγματα και δεν βρήκε χώρους, για να εκτελέσει με ελεύθερα σουτ, μέσα και έξω από την περιοχή. Ίσως έπρεπε ο Χιμένεθ να στήσει διαφορετικά την ομάδα του από τη μέση και μπροστά.

Δεν ταιριάζουν τα παλικάρια

Γιατί σε ένα ακόμα παιχνίδι επαναβεβαιώθηκε, ότι Μάνταλος και Μπακασέτας δεν μπορούν να χωρέσουν στο ίδιο σχήμα. Απ' ότι φαίνεται, οι προπονητές, όσο και να τραγουδά ο Αγγελάκας για τις «Τρύπες», το «Δεν χωράς πουθενά», δεν βλέπουν με τίποτα, ότι οι συγκεκριμένοι παίκτες δεν ταιριάζουν. Το προσπάθησε ο Κετσπάγια (από το πρώτο ματς πρωταθλήματος) και δεν τα κατάφερε, το δοκίμασε ο Μοράις και δεν βγήκε.

Ο Ισπανός κόντρα στον Πλατανιά έβαλε ως εσωτερικό μέσο, μαζί με τον Αϊντάρεβιτς και μπροστά από τον Σιμόες, τον ηγέτη της ΑΕΚ και ως δεύτερο σέντερ φορ τον «Μπάκα». Μια φορά συνεργάστηκαν αμφότεροι, στο 6ο λεπτο και μετά ούτε που τους ξαναείδαμε, ούτε που δημιουργήθηκε κάποια φάση με κοινή τους παρουσία.

Άρα αφού, ούτε αυτό το τρικ του Χιμένεθ δεν έπιασε, τότε μάλλον δεν πρέπει να τους ξαναδούμε μαζί στην ίδια ενδεκάδα. Χρειάζεται όμως να δοθεί περισσότερη εμπιστοσύνη στον νεαρό Γαλανόπουλο. Ειδικά σήμερα που ο Σιμόες φαινόταν κουρασμένος από το πρώτο μέρος, θα μπορούσε να είχε θέση στο βασικό σχήμα ο πιτσιρικάς.