Facebook Pixel Ο "Ίμπρα" που φέρνει Κύπελλο! (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2017-02-09 22:23:00

Ο "Ίμπρα" που φέρνει Κύπελλο! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο "Ίμπρα" που φέρνει Κύπελλο! (ΒΙΝΤΕΟ)

Επιτέλους, ο ΠΑΟΚ βρήκε σέντερ φορ. Ο Πρίγιοβιτς "υπέγραψε" με γκολάρα τη νίκη επί της Ξάνθης στα Πηγάδια (2-1) και ο Δικέφαλος είναι αγκαλιά με την πρόκριση στα ημιτελικά! Μυστακίδης και Λάζιτς τα υπόλοιπα γκολ, αποβλήθηκε ο Ενρίκε!

Σημαντική νίκη πήρε ο ΠΑΟΚ στην έδρα της Ξάνθης, η οποία του δίνει πολύ μεγάλο προβάδισμα για πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς που πέτυχε το νικητήριο τέρμα με εκπληκτική εκτέλεση. Ο Μυστακίδης είχε κάνει το 1-0 για τον ΠΑΟΚ και ο Λάζιτς είχε ισοφαρίσει προσωρινά. Αποβλήθηκε στο πρώτο του ματς στην ενδεκάδα ο Πέντρο Ενρίκε.

Το ματς

«Χτύπησε» ξανά ο Μυστακίδης

Τα πρώτα λεπτά ήταν αναγνωριστικά, με τις δυο ομάδες να προσπαθούν να κυκλοφορήσουν την μπάλα, αλλά να υποπίπτουν σε αρκετά λάθη. Το παιχνίδι «ζωντάνεψε» μετά το δεκάλεπτο, με τον ΠΑΟΚ να απειλεί πρώτος. Συγκεκριμένα, στο 11’ ο Ενρίκε πέρασε ωραία κάθετη πάσα για τον Κουλούρη, όμως ο Φλίσκας τον πρόλαβε πριν εκτελέσει. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία χάθηκε στο 15’ με τον Ενρίκε να κοντρολάρει άψογα με το στήθος την τρομερή μπαλιά του Μυστακίδη, να μπαίνει στην περιοχή, αλλά να πλασάρει στα πλάγια δίχτυα της εστίας του Ζίβκοβιτς. Από την πλευρά της, η Ξάνθη είχε να επιδείξει μόνο δυο μακρινά σουτ. Αυτό του Λουσέρο που έφυγε άουτ στο 13’ και εκείνο του Πιτσέλι που μπλόκαρε ο Γλύκος στο 18’.

Στο 20’ ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ με τον… συνήθη ύποπτο το τελευταίο διάστημα, Γιάννη Μυστακίδη. Οι παίκτες του Δικεφάλου συνεργάστηκαν από τα αριστερά, ο Μπίσεσβαρ έβγαλε ωραία σέντρα και ο Μυστακίδης με προβολή από τη μικρή περιοχή σκόραρε το τρίτο του γκολ στα τέσσερα τελευταία ματς δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα του!

Η Ξάνθη ανέβηκε μετά το γκολ που δέχθηκε, έγινε πιο επιθετική και προσπάθησε να βρει διαδρόμους προς την αντίπαλη περιοχή. Παρ’ όλα αυτά, δεν μπόρεσε να παρουσιάσει κάτι καλύτερο από τη φάση του 27’, όταν ο Βασιλακάκης βρέθηκε σε καλό σημείο στην περιοχή του ΠΑΟΚ, όμως έπεσε μόνος του και δεν μπόρεσε να πιάσει το σουτ. Αντίστοιχα, η μοναδική φορά που οι φιλοξενούμενοι  απείλησαν εκ νέου ήταν στο 41’. Από ωραίο συνδυασμό που ξεκίνησε από τα αριστερά, η μπάλα έφτασε απέναντι στον Μυστακίδη. Αυτός σούταρε δυνατά από πλάγια θέση και ο Σιλά έβαλε την κόντρα παραχωρώντας κόρνερ.

Άμεση απάντηση με Λάζιτς

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε επίσης αρκετά νευρικά, μόνο που αυτή τη φορά η Ξάνθη όχι μόνο απείλησε, αλλά σκόραρε κιόλας. Οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να ισοφαρίσουν ουσιαστικά στην πρώτη τους ευκαιρία στο ματς. Στο 52’ οι παίκτες του Λουτσέσκου συνδυάστηκαν άψογα. Ο Γιουνές «έσπασε» την μπάλα στον Πιτσέλι και αυτός βρήκε τον Λάζιτς, ο οποίος έπιασε ένα πολύ ωραίο διαγώνιο σουτ νικώντας τον Γλύκο

Ασύλληπτη γκολάρα Πρίγιοβιτς

Η χαρά των Ακριτών, ωστόσο, κράτησε μόλις για 12 λεπτά και αυτό οφείλεται στον Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς. Ο Σέρβος μπήκε στο ματς στο 59’  και μόλις πέντε λεπτά αργότερα απέδειξε γιατί του έχει δοθεί το παρατσούκλι «Ιμπραΐμοβιτς». Με φανταστικό κοντρόλ με το στήθος και μονοκόμματος σουτ από τα όρια της περιοχής, ο επιθετικός του ΠΑΟΚ θύμισε όντως τον σπουδαίο Σουηδό και «κεραυνοβόλησε» τον Ζίβκοβιτς δίνοντας εκ νέου το προβάδισμα στους Θεσσαλονικείς στο 64’!

Τα έκανε… θάλασσα ο Ενρίκε

Αν η μια χειμερινή μεταγραφή του Δικεφάλου (Πρίγιοβιτς) ξεχώρισε για ένα πολύ όμορφο γκολ, η έτερη (Ενρίκε) προέβη σε μια ανόητη ενέργεια. Στο 70’ ο Βραζιλιάνος έκανε σκληρό φάουλ ενώ είχε ήδη κίτρινη κάρτα. Δικαιολογημένα, είδε την δεύτερη και αποβλήθηκε αφήνοντας την ομάδα του με παίκτη λιγότερο και κάνοντας έξαλλο το Βλάνταν Ίβιτς!

Πάντως, ακόμα και με αριθμητικό πλεονέκτημα, η Ξάνθη δεν έδειξε ικανή να απειλήσει. Οι παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου προσπάθησαν, αλλά η μοναδική στιγμή που έφτασαν κοντά στο γκολ ήταν με ένα καλό σουτ του Σιλά, που κόντραρε και παραλίγο να καταλήγει στα δίχτυα. Αντιθέτως, ο ΠΑΟΚ ήταν που έχει την τελευταία μεγάλη ευκαιρία για να κάνει το 3-1. Στο 87’ ο Πρίγιοβιτς έκλεψε από λάθος του Βασιλακάκη, αλλά δεν μπόρεσε να πετύχει το δεύτερο προσωπικό του γκολ αφού πλάσαρε άσχημα πάνω στον Ζίβκοβιτς.

Ξάνθη (Ραζβάν Λουτσέσκου):Ζίβκοβιτς, Καρασαλίδης, Μπαξεβανίδης (82’ Σολτάνι), Γιουνές, Λουσέρο, Βασιλακάκης, Φλίσκας, Λάζιτς (87’ Μεχία), Πιτσέλι, Σιλά, Καμαρά (72’ Τριάδης)

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς):Γλύκος, Μάτος, Μαλεζάς, Βαρέλα, Λέοβατς, Κάνιας (31’ Κάτσε), Σάκχοφ, Μπίσεσβαρ (73’ Κίτσιου), Μυστακίδης, Ενρίκε, Κουλούρης (59’ Πρίγιοβιτς)

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags