Η Βέροια παρατάχτηκε στον αγωνιστικό χώρο με σκοπό να βάλει τέλος στο σερί των πέντε ανεπιτυχών αποτελεσμάτων (3 ήττες, 2 ισοπαλίες) και να πάρει το τρίποντο που θα την «ξεκολλήσει» από τον πάτο της βαθμολογίας της Superleague.

Συνέχεια στα θετικά αποτελέσματα και τις καλές εμφανίσεις ήταν ο στόχος του Πανιωνίου, στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Βέροια, για να διατηρηθεί στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας και να βάλει ακόμα ένα «λιθαράκι» στην προσπάθεια εισόδου στα playoffs.

Στο πρώτο ημίχρονο η Βέροια είχε την κατοχή και τις φάσεις, αλλά ο Πανιώνιος το υπέρ του σκορ. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με τον πρώην άσο της Βέροιας, τον Μπεν, στο 8ο λεπτό. Ο φορ από τις Κομόρες δημιούργησε ρήγμα στην άμυνα των γηπεδούχων με μια πολύ ωραία ενέργεια και όταν έγινε και πάλι δέκτης της μπάλας πλάσαρε στην κλειστή γωνία του Λόπεζ, «γράφοντας» το 0-1. Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν πανηγύρισε το τέρμα, σεβόμενος ότι αγωνίστηκε στην Βέροια. Στη συνέχεια ο Πανιώνιος οπισθοχώρησε και έδωσε την κατοχή της μπάλας στους γηπεοδύχους, οι οποίοι επιχείρησαν να επιτεθούν και να ισοφαρίσουν. Δεν μπόρεσαν να απειλήσουν ουσιαστικά και ο Πανιώνιος τους περιόρισε σε μακρινά σουτ. Οι τελικές προσπάθειες των Σισοκό (40'), Ασίγκμπα (41') και Κάλβο (45+1') κατέληξαν άουτ και δεν απείλησαν την εστία του Γιαννιώτη.

Στο δεύτερο 45λεπτο το σκηνικό παρέμεινε το ίδιο, με τον Πανιώνιο να δίνει έμφαση στο να κρατήσει το μηδέν και την Βέροια να προσπαθεί να πάρει το βαθμό. Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε από τον Μασούντ. Ο Ιρανός πάτησε περιοχή, αλλά το σουτ του κατέληξε άουτ, στο 52'. Οι γηπεδούχοι απείλησαν στο 62', με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Στόιτσεφ. Το σουτ απέκρουσε με δυσκολία ο Γιαννιώτης. Στο 77ο λεπτό ο Πανιώνιος κέρδισε φάουλ στο ύψος της μεγάλης περιοχής της Βέροιας. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μασούντ, που σούταρε άουτ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Βέροια (Απόστολος Τερζής): Λόπεζ, Βασιλαντωνόπουλος, Σισοκό, Ασίγκμπα, Τόμας, Καλί, Στόιτσεφ (Μίλιεβιτς 80'), Άρτσε (Μπαλάφας 46'), Κάλβο (Μπελαΐντ 68'), Καπετάνος, Σαρπόνγκ.

Πανιώνιος (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Γιαννιώτης, Τασουλής, Οικονόμου, Ρισβάνης, Βλάχος, Κόρμπος, Σιώπης, Μπεν (Καθάριος 92'), Μασούντ, Μασούρας (Σαββίδης 80'), Μαχμούτοβιτς (Λάμπρου 46').
 

Το ταμείο του αγώνα

Ο Πανιώνιος έπαιξε όσο χρειάστηκε και έφτασε ακόμα μια νίκη, που τον φέρνει πιο κοντά στην Ευρώπη. Προηγήθηκε νωρίς (8') και παρά το γεγονός ότι υποχώρησε και έδωσε μέτρα στην Βέροια δεν κινδύνεψε. Φαίνεται η δουλειά του Βλάνταν Μιλόγεβιτς και ο τρόπος που διαχειρίζεται τα παιχνίδια, χωρίς να κινδυνεύει, αλλά και δίχως να κουράζονται οι ποδοσφαιριστές του ενόψει της συνέχειας.

Αυτοί που έκριναν την αναμέτρηση

Ο Μπεν είναι ο παίκτης που διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα και συνεπώς είναι αυτός που έκρινε την αναμέτρηση. Γενικά είχε πολύ καλή παρουσία, με πρέσινγκ ψηλά, συμμετοχή στις φάσεις και κερδισμένα φάουλ. 

Ο έλεγχος των διαιτητών

Καλό παιχνίδι από τον Ανανία Φωτιάδη και του βοηθούς του Νταλούκα και Κωτούλα. Δεν είχαν δύσκολες φάσεις και «έβγαλαν» τον αγώνα χωρίς παράπονα από καμία ομάδα. Για το μόνο που διαμαρτυρύθηκαν οι φιλοξενούμενοι είναι για το ότι ο Σισοκό δεν αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα. Ωστόσο, τα ριπλέι δικαιώνουν τις αποφάσεις του.

Πηγή: sdna.gr