Facebook Pixel Ο ΠΑΟΚ θέλει τον... Ζλάταν του!
| 2017-02-19 20:06:00

Ο ΠΑΟΚ θέλει τον... Ζλάταν του!

Ο ΠΑΟΚ θέλει τον... Ζλάταν του!

Χωρίς να πιάσει σπουδαία απόδοση ο ΠΑΟΚ νίκησε άνετα με 4-0 την Βέροια και επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα μετά την ήττα από τη Σάλκε και την ισοπαλία στην Ξάνθη. Ενρίκε, Πρίγιοβιτς και Πέλκας τα γκολ.

Ο Δικέφαλος που παρατάχθηκε με πολλές αλλαγές δεν χρειάστηκε να πιάσει τρελή απόδοση και με δύο γκολ από τον δικό του "Ζλάταν" και από ένα από τους Ενρίκε και Πέλκα έφτασε σε μια πολύ εύκολη νίκη, η οποία τον έφερε ξανά στην τρίτη θέση.

Πώς παρατάχθηκαν

Ο Βλάνταν Ίβιτς παρέταξε τον ΠΑΟΚ με αρκετές αλλαγές, έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Γλύκο, τους Μαλεζά - Βαρέλα στο κέντρο της άμυνας, τον Κίτσιου αριστερά και τον Μάτος δεξιά. Κάτσε και Σάκχοφ ήταν τα δύο χαφ και τριάδα μπροστά τους ήταν οι Ενρίκε, Ουάρντα και Κάμπος, με μοναδικό προωθημένο τον Πρίγιοβιτς.

Από πλευράς Βέροιας, ο κ. Ντόστανιτς ξεκίνησε με τους Λόπεθ, Ασίγκμπα, Αντονιάν, Σισοκό, Βασιλαντωνόπουλο, Τόμας, Μπαλάφα, Στόιτσεφ, Άρτσε, Σαρπόνγκ και Καπετάνο.

Στο ρελαντί με Ενρίκε και Πρίγιοβιτς

Ο ΠΑΟΚ πήρε από την αρχή τον έλεγχο του αγώνα και απείλησε για πρώτη φορά στο 6' με τον Ενρίκε, ωστόσο η φάση του 10' ήταν πολύ πιο αξιόλογη, όταν ο Βραζιλιάνος εξτρέμ έπιασε το διαγώνιο σουτ, αλλά ο Λόπεθ απέκρουσε.

Χωρίς να κάνει το τρομερό παιχνίδι ο Δικέφαλος του Βορρά κατάφερε να ανοίξει το σκορ από ένα "δώρο" του Σισοσό. Ο αμυντικός της Βέροιας έχασε την μπάλα στην άμυνα της ομάδας του, ο Ενρίκε την "τσίμπησε", πέρασε τον Λόπεθ και έκανε το 1-0 στο 17'.

Ένα λεπτό μετά ο Κάμπος έχασε ευκαιρία για δεύτερο γκολ, όμως και πάλι ο κίπερ της Βέροιας είπε "όχι", ενώ στο 41' ο Πέδρο Ενρίκε κέρδισε το πέναλτι από τον Βασιλαντωνόπουλο, σε μια φάση που πάντως φαίνεται να μην υπάρχει παράβαση.

Ο Πρίγιοβιτς το εκτέλεσε εύστοχα στο 42' και έγραψε το 2-0 για τον ΠΑΟΚ, που σε ένα μέτριο 45λεπτο είχε καταφέρει να "καθαρίσει" ουσιαστικά τη νίκη επί της ουραγού.

Αγγαρεία και γκολάρα Πέλκα

Το δεύτερο ημίχρονο κύλησε πολύ ήρεμα, αφού ο ΠΑΟΚ μόλις στο 50' πέτυχε και τρίτο γκολ "κλειδώνοντας" ακόμα περισσότερο τη νίκη. Ο Ουάρντα εκτέλεσε το κόρνερ και ο Πρίγιοβιτς με τρομερή κεφαλιά διπλασίασε τα προσωπικά του τέρματα, κάνοντας το 3-0.

Ο Δικέφαλος είχε εξασφαλίσει το τρίποντο και αυτό έδωσε την δυνατότητα στον Ίβιτς να ρίξει στο ματς τους νεαρούς Πούγγουρα και Σιαμπάνη (στη θέση του Γλύκου), αλλά και τον Πέλκα, ο οποίος διαμόρφωσε και το τελικό 4-0.

Στο 72' ο Ουάρντα έκανε ωραία προσπάθεια, έβγαλε πάσα στον Πέλκα, που με πανέμορφο σκαφτό πλασέ νίκησε τον Λόπεθ για το τέταρτο γκολ του ΠΑΟΚ. Στα εναπομείνατα λεπτά δεν είδαμε κάτι αξιόλογο, εκτός από ορισμένες προσπάθειες της Βέροιας για να πετύχει το γκολ της τιμής, αλλά ο Σιαμπάνης της είπε "όχι".

Το 4-0 σήμανε την επιστροφή στις νίκες για τον ΠΑΟΚ, μετά την ήττα από την Σάλκε και την ισοπαλία με την Ξάνθη. Ένα τρίποντο που έφερε ξανά την ομάδα του Ίβιτς στην τρίτη θέση της Superleague.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Γλύκος (62’ Σιαμπάνης), Μάτος, Βαρέλα, Μαλεζάς (53’ Πούγγουρας), Κίτσιου, Κάτσε, Σάχοφ, Τζάλμα Κάμπος (69’ Πέλκας), Πέδρο Ενρίκε, Ουάρντα, Πρίγιοβιτς.

Βέροια (Ράτκο Ντόστανιτς): Λόπεθ, Ασίγκμπα, Αντονιάν, Σισοκό, Βασιλαντωνόπουλος, Τομάς (57’ Μπελαΐντ), Μπαλάφας, Στόιτσεφ (77’ Στόιτσεφ), Άρτσε (67’ Μίλιεβιτς), Σαρπόνγκ, Καπετάνος.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags