Αίσθηση είχαν προκαλέσει και την προηγούμενη αγωνιστική οι δηλώσεις του Σάββα Θεοδωρίδη. Αν θυμάστε, ο εκ των αντιπροέδρων του Ολυμπιακού, μετά το τέλος του αγώνα με τη Λάρισα, αναφέρθηκε στο ντέρμπι με την ΑΕΚ και ευχήθηκε να υπάρξει καλή διαιτησία, αφού και στο περσινό ματς οι «ερυθρόλευκοι» είχαν φύγει με παράπονα. Μεγαλύτερο ενδιαφέρον όμως παρουσίασε η ατάκα του βετεράνου τερματοφύλακα των Πειραιωτών για τη μεταφορά των διαιτητών στα γήπεδα.

«Τώρα από εκεί και πέρα υπάρχει και μια καινούρια μόδα τώρα, πρέπει να προσέχουμε τους οδηγούς των ταξί που κουβαλάνε τους διαιτητές. Μη με ρωτάτε παραπάνω. Εμείς θα ακουστούνε πράγματα, τα οποία είναι πραγματικότης και τα οποία θα τα χάσουν ορισμένοι. Δυστυχώς, πρέπει να προσέχουμε και τους οδηγούς των ταξί που κουβαλάνε τους διαιτητές και κατά την προσωπική μου γνώμη πιο καλά να συνοδεύονται από αστυνομία οι διαιτητές για να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο. Αυτά που σας λέω, τίποτα άλλο δεν να πω γι' αυτά τα πράγματα. Διότι όλα παρουσιάζονται αθώα κι από πίσω δεν ξέρει κανένας τι κρύβεται», είπε συγκεκριμένα ο Σάββας Θεοδωρίδης βάζοντας έναν γρίφο στους μύστες του παρασκηνίου του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Η λύση του προβλήματος βέβαια  ήρθε αυθημερόν. Όπως μαθεύτηκε, ο οδηγός ταξί, στον οποίο αναφερόταν ο παράγοντας του Ολυμπιακού, τότε, ήταν ο Βελλιώδης. Πρόκειται για πρώην διαιτητή, παρατηρητή και νυν ταξιτζή, ο οποίος στον αγώνα με την ΑΕΛ πήγε κούρσα στο Καραϊσκάκη τον βοηθό Μπουξμπάουμ (Ανατολικής Αττικής), μαζί με τον διαιτητή Χρήστο Γκράνα (Θράκης), τον πρώτο βοηθό Βασίλη Καραβασίλη και τον τέταρτο Γιώργο Κυριαζίδη (Εβρου).

Για τον Βελλιώδη σίγουρα διαβάσατε διάφορα και από την πλευρά του Ολυμπιακού, αλλά και από την αντίθετη. Δεν χρειάζεται να αναφέρουμε εμείς κάτι παραπάνω. Ένα απλό γκουκλάρισμα στο διαδίκτυο είναι αρκετό, για να πληροφορηθείτε περισσότερα για το πως σχολίασαν την παρουσία του συγκεκριμένου τύπου και οι μεν και οι δε.

Παρουσιάζει όμως πολύ ενδιαφέρον, ο τρόπος με τον οποίο έφτασαν οι διαιτητές του ντέρμπι ΑΕΚ-Ολυμπιακός στο ΟΑΚΑ, κάτι που γνωρίζει σίγουρα ο SportDog. Απ' ότι φαίνεται, οι άνθρωποι της Σούπερ Λιγκ άφουγκράστηκαν όσα είπε ο Σάββας Θεοδωρίδης, μία αγωνιστική πριν και προσπάθησαν να λύσουν το πρόβλημα.

Οι διαιτητές, να ξέρετε, δεν πήγαν στο γήπεδο με ταξί. Μάνταλος, Ακρίβος, Τάτσης και ο 4ος, ο Παπαδόπουλος έφτασαν στο ΟΑΚΑ, λίγα λεπτά, πριν την άφιξη της αποστολής του Ολυμπιακού, με δύο λευκά Toyota Yaris, τα οποία προφανώς και ήταν μισθωμένα.