Με αφορμή την κλήρωση του Ολυμπιακού με τη Μπεσίκτας, ο SportDog σας είχε ενημερώσει σε σχετικό θέμα, ότι η τούρκικη ομάδα είχε συναντήσει τους «ερυθρόλευκους» στο μακρινό παρελθόν. Συγκεκριμένα το 1958 η ομάδα της Κωνσταντινούπολης επικράτησε 3-0 σε δύο αγώνες και απέκλεισε τους Πειραιώτες από τον προκριματικό γύρο του Κυπέλλου Πρωταθλητριών.

«Οι Τούρκοι είχαν καλές ομάδες και τότε. Ο Ολυμπιακός ήταν η πρώτη φορά που έβγαινε έξω. Δεν είχαμε προηγούμενη εμπειρία. Γι'αυτό και δεχτήκαμε τα τέρματα αυτά και αποκλειστήκαμε κατευθείαν», θυμάται, μιλώντας στον σκύλο, ο Κώστας Πολυχρονίου, o οποίος ήταν αρχηγός της ομάδας σε εκείνο το παιχνίδι και ήταν μέλος της πρώτης 11άδας που έπαιξε επίσημο παιχνίδι στην ίδια διοργάνωση, κόντρα στη Μίλαν, ένα χρόνο αργότερα.

«Έκανε αυτό που δεν πίστευε κανένας»

«Ο Ολυμπιακός σήμερα δεν είναι ο Ολυμπιακός του τότε. Τότε ήμασταν στα... σπάργανα στις διοργανώσεις αυτές», πρόσθεσε ο βετεράνος μεσοεπιθετικός, ο οποίος αγωνίστηκε με την ερυθρόλευκη φανέλα από το 1953 μέχρι το 1968 και κατέκτησε 8 πρωταθλήματα και 10 Κύπελλα,

«Ο Ολυμπιακός του σήμερα στέκεται πολύ καλύτερα σε κάθε αγώνα. Είδατε και αυτό που έπαιξε τώρα στην Τουρκία και κέρδισε 3-0. Στο Καραϊσκάκη έφερε ισοπαλία και τον θεωρούσαν τελειωμένο. Όλοι πίστευαν, ότι θα αποκλειστεί, αλλά έκανε αυτό που δεν πίστευε κανένας και κέρδισε με καθαρό σκορ. Ελπίζω, ότι ο Ολυμπιακός στα εκτός έδρας βελτιώνεται και θα γίνει καλύτερος όσο περνά ο χρόνος», τονίζει η μεγάλη μορφή του πειραϊκού συλλόγου.

Πολύ καλή η μαγιά των μικρών

Ο Κώστας Πολυχρονίου δεν θα μπορούσε να μην επισημάνει την παρουσία των μικρών ποδοσφαιριστών, οι οποίοι δείχνουν, ότι μπορούν να προσφέρουν και να δυναμώσουν το ελληνικό στοιχείο της ομάδας. «Απέδωσαν θαυμάσια. Πρέπει να δίνουμε εμπιστοσύνη στα νέα τα παιδιά. Βέβαια, όλα μαζί δεν μπορεί να τα χρησιμοποιήσει κανένας. Αλλά μπορούν να βγαίνουν ένας-δύο. Να γίνει πρώτα αυτή η αρχή και ύστερα θα ακολουθήσουν και άλλοι. Είναι μία μαγιά πολύ καλή και μπορούν και άλλα ελληνόπουλα να παίξουν στις μεγάλες ομάδες», υπογράμμισε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, ο οποίος στάθηκε σε έναν πιτσιρικά. «Ο Ανδρούτσος ήταν πάρα πολύ καλός. Μου άρεσε ιδιαίτερα στην Άγκυρα», είπε ο 80χρονος για τον 19χρονο φέρελπι ποδοσφαιριστή.

Δεν πρέπει να μιλά κανείς για τον Μπέντο

Κληθείς να σχολιάσει την παρουσία του Μπέντο και την κριτική που έχει δεχτεί, υπερασπίστηκε ξεκάθαρα τον Πορτογάλο. «Για τον προπονητή δεν πρέπει να μιλάει κανένας. Γιατί άκουσα πολλούς να τον βρίζουν στο πρώτο ημίχρονο. Τους μεγάλους προπονητές και τις μεγάλες ομάδες τους φτιάχνουν οι μεγάλοι παίκτες. Οπότε ο κάθε προπονητής δημιουργείται ανάλογα με το υλικό που έχει και χρησιμοποιεί. Για τη νίκη της Πέμπτης πρέπει να δώσουμε εύσημα και στον προπονητή. Δεν μπορεί αυτός να μείνει έτσι. Ο προπονητής κάνει αυτό που πρέπει να κάνει, αλλά πρέπει να έχει και τα ανάλογα όπλα, για να ανταπεξέλθει», επεσήμανε.

Στο τέλος εμφανίστηκε αισιόδοξος για τις αναμετρήσεις με τους Τούρκους. «Ο Ολυμπιακός μπορεί να την αποκλείσει. Έχει τις δυνατότητες. Δεν είναι εύκολο όμως. Δεν περνάς εύκολα από καμία ομάδα. Πρέπει να το συνειδητοποιήσουν και οι παίκτες. Θέλει μάχη», κατέληξε ο Κώστας Πολυχρονίου.