Φοβερό παιχνίδι έγινε στο Καυταντζόγλειο, στο οποίο το Ηρακλής-ΠΑΟΚ θύμισε ντέρμπι από τα παλιά, παρά το γεγονός, ότι οι «κυανόλευκοι» μάχονται για τη σωτηρία τους! Οι γηπεδούχοι έκλεψαν βαθμούς από τον φορμαρισμένο Δικέφαλο, ο οποίος σύμφωνα με τον Ίβιτς έκανε τη χειρότερη φετινή του εμφάνιση.

Πόλεμος έξω και... μέσα

Λόγω της ανακοίνωσης των Ηρακληδέων που την έπεσαν στο πούλμαν της ομάδας τους και των επεισοδίων που έγιναν μακριά από το γήπεδο με οπαδούς του ΠΑΟΚ , λίγη ώρα πριν τη σέντρα, το παιχνίδι του Καυταντζογλείου απέκτησε πολεμικό χαρακτήρα. Οι γηπεδούχοι έδωσαν όρκο νίκης πριν την έναρξη της αναμέτρησης δείγμα του πόσο αποφασισμένοι ήταν για τη νίκη σε αυτό το ματς.

Γκολ-οφσάιντ ο ΠΑΟΚ!

Η εξέλιξη του αγώνα όμως ήταν διαφορετική. Ο ΠΑΟΚ που ψυχολογικά ήταν ανεβασμένος από την ισοπαλία με τη Σάλκε, προηγήθηκε στο 19' με τον Πρίγιοβιτς, αφού προηγούμενως ο Ηρακλής, που ήταν ιδιαίτερα μαχητικός, είχε απειλήσει στο 14' με γυριστό σουτ του Περόνε, ύστερα από λάθος του Γλυκου. Το γκολ όμως δεν έπρεπε να μετρήσει, καθώς ο σκόρερ που πήρε την επαναφορά ύστερα από απόκρουση του Χουάντερσον ήταν εμφανώς εκτός θέσης (offside). Στο 21' οι φιλοξενούμενοι έχασαν απίστευτη ευκαιρία, με τη συνεργασία Πρίγιοβιτς-Μπίσεσβαρ να περνά ανεκμετάλλευτη από τον Ενρίκε.

Ρωσόφανο πανό κατά Σαββίδη και διακοπές

Στο 28' ο Ίβιτς σε έξαλλη κατάσταση έβγαλε τον Μπίσεσβαρ (έβαλε τον Πέλκα) καθώς θεωρούσε, ότι ο Ολλανδός δεν εξυπηρετούσε την τακτική του Δικεφάλου στην αναμέτρηση. Στη συνέχεια όμως, ποδόσφαιρο δεν καταφέραμε να παρακολουθήσουμε. Ο διαιτητής διέκοψε δύο φορές το ματς, λόγω υβριστικού πανό γραμμένο στα ρώσικα κατά του Ιβάν Σαββίδη. Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ απαίτησαν να κατεβεί, παρά τις συστάσεις δεν οι Ηρακληδείς δεν το κατέβαζαν και ο ρέφερι συνέχισε τον αγώνα με την αιτιολογία, ότι δεν μπορεί να διακοπεί οριστικά το ματς. Απλά θα γραφόταν στο φύλλο αγώνος και θα τιμωρούταν η γηπεδούχους.

Το παιχνίδι συνεχίστηκε και μία φάση του 43ου λεπτού έκαναν τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ να φωνάζουν. Ύστερα από γύρισμα του Πέλκα, ο Στάμου έκανε τάκλιν, βρήκε χέρι, αλλά ο διαιτητής Γκράνας δεν είδε την παράβαση και έδωσε κόρνερ. Στο τέλος του ημιχρόνου οι «ασπρόμαυροι» έκαναν δεύτερη αναγκαστική αλλαγή, όχι όμως για λόγους τακτικής, αυτή τη φορά. Ο Ενρίκε τραυματίστηκε και έδωσε τη θέση του στο 44' στον Τζάλμα Κάμπος, με τους φιλοξενούμενους να «ξεμένουν» με μία αλλαγή στο δεύτερο μέρος.

Γκαφατζής και σωτήρας ο Γλύκος

Το δεύτερο 45λεπτου είχε καλύτερο ρυθμό με τις δύο ομάδες να χάνουν ευκαιρίες εκατέρωθεν, με τον Περόνε ο Ηρακλής και με τον Τσίμιροτ και τον Ουάρντα ο ΠΑΟΚ αντίστοιχα. Τα λεπτά περνούσαν, οι «κυανόλευκοι» κέρδιζαν μέτρα στο χορτάρι (είχαν χάσει μία προσπάθεια στο 60' με τον Γροντή) και στο 80' έφεραν το ματς στα ίσια! Ο Λεοζίνιο εκτέλεσε το κόρνερ, ο Γλύκος δεν έκανε καλή έξοδο μέσα στη μικρή περιοχή του και ο Μπαστακός με κεφαλιά τον νίκησε στον αέρα για το 1-1, στο οποίο μερίδιο ευθύνης φέρει και ο Λέο Μάτος που λειτούργησε σαν απλός θεατής στη φάση. Στο 83' η χρυσή αλλαγή του Παντελίδη απώλεσε μοναδική ευκαιρία για να δώσει το προβάδισμα! Ύστερα από φοβερή συνεργασία με τον Περόνε που τον έβγαλε ενώπιος ενωπίω με τον τερματοφύλακα του Δικεφάλου, ο σκόρερ του «γηραιού» νικήθηκε από τον Έλληνα αντίπαλό του που εξιλεώθηκε για την προηγούμενη κακή εκτίμησή του και κράτησε όρθια την ομάδα του.

Το 1-1 διατηρήθηκε, με τον Ηρακλή να κερδίζει εντυπώσεις κλέβοντας βαθμούς από τον ΠΑΟΚ, ο οποίος, όπως δήλωσε ο Βλάνταν Ίβιτς στην κάμερα του συνδρομητικού καναλιού έκανε το χειρότερο φετινό του παιχνίδι. Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο «Δικέφαλος» του Βορρά αγνοεί τη νίκη στο Καυταντζόγλειο από το 1998!!! Το κακό για τον Ηρακλή ήταν, ότι νίκησε ο Λεβαδειακός με 2-1 τον ΠΑΣ Γιάννινα. Έτσι παρέμεινε προτελευταίος με 15 βαθμούς, όπως και οι Βοιωτοί στην 14η με 17.

Διαιτητής: Γκράνας
Κίτρινες: Τζανετόπουλος, Δώνης- Πέλκας, Τσίμιροτ

ΗΡΑΚΛΗΣ (Παντελίδης): Χουάντερσον, Δώνης, Στάμου (69' Πασσάς), Κούρος, Γροντής (78' Μπαστακός), Τζανετόπουλος, Ζιαμπάρης, Αργυρόπουλος, Μοντέιρο, Λεοζίνιο (82' Ιντζόγλου), Περόνε.

ΠΑΟΚ (Ίβιτς) :Γλύκος, Μάτος, Μαλεζάς, Κρέσπο, Λέοβατς, Τσίμιροτ, Χαρίσης, Ουάρντα (85' Αθανασιάδης), Ενρίκε (44' Κάμπος), Μπίσεσβαρ (29' Πέλκας), Πρίγιοβιτς.