Facebook Pixel Με μαγκιά πρωταθλητή στους 4 του Κυπέλλου! (BINTEO)
| 2017-03-02 22:19:00

Με μαγκιά πρωταθλητή στους 4 του Κυπέλλου! (BINTEO)

Με μαγκιά πρωταθλητή στους 4 του Κυπέλλου! (BINTEO)

Ο Ολυμπιακός δέχθηκε γκολ οφσάιντ, αλλά έβγαλε ψυχή, γύρισε το ματς με Ρομαό-Φορτούνη και με νίκη 2-1 επί του Ατρομήτου πήρε θριαμβευτική πρόκριση για τα ημιτελικά του Κυπέλλου! Αποβλήθηκε στο τέλος ο Ντα Κόστα...

Σπουδαία πρόκριση για τον Ολυμπιακό, ο οποίος πέρασε το εμπόδιο του Ατρομήτου και στάθηκε συνεπής στο… ραντεβού του Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος. Οι Ερυθρόλευκοι βρέθηκαν πίσω στο σκορ από γκολ του Ντάουντα που δεν έπρεπε  να μετρήσει, όμως έκαναν επική ανατροπή με γκολ των Ρομαό και Φορτούνη. Έχασαν, ωστόσο, τον Ντα Κόστα που αποβλήθηκε.

Έτσι παρατάχθηκαν

Ο Ρικάρντο Σα Πίντο παρέταξε τον Ατρόμητος με σύστημα 4-2-3-1. Τερματοφύλακας ήταν ο Γκορμπούνοφ με δίδυμο στόπερ τους Φυτανίδη και Ζησόπουλο, δεξί μπακ τον Κιβρακίδη και αριστερό τον Κατράνη. Στον άξονα ήταν ο Μανιάτης με τον Ούμπιδες και μπροστά τους σε ρόλο «δεκαριού». Ο Πλατέλλας κινήθηκε στο δεξί άκρο της επίθεσης, με τον Λημνιό στο αριστερό και τον Ντάουντα στην κορυφή.

Ο Πάουλο Μπέντο εφάρμοσε σύστημα 4-4-2 κάνοντας την έκπληξη να αφήσει τον Φορτούνη στον πάγκο και να ξεκινήσει τον Σεμπά στο πλευρό του Ανσαριφάρντ στην επίθεση. Κατά τα άλλα, ο Λεάλι ήταν κάτω από τα γκολπόστ, οι Ντα Κόστα-Μποτία στο κέντρο της άμυνας, ο Ντε Λα Μπέγια αριστερά και ο Φιγκέιρας δεξιά. Ρομαό και Ανδρούτσος ήταν στον άξονα της μεσαίας γραμμής, με τον Ελιουνούσι να κινείται δεξιά και τον Μανθάτη αριστερά.

Το ματς

Πίεσε στην αρχή ο Ολυμπιακός

Οι Ερυθρόλευκοι μπήκαν πιο δυναμικά στην αναμέτρησης θέλοντας να αιφνιδιάσουν τους γηπεδούχους και να πετύχουν ένα γρήγορο γκολ. Ο Ολυμπιακός πίεσε στα πρώτα λεπτά έχοντας τη συντριπτική κατοχή της μπάλας και έχασε δυο καλές ευκαιρίες πριν το δεκάλεπτο. Στο 4’ ο Ρομαό πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι μετά από εκτέλεση κόρνερ και έστειλε την μπάλα λίγο άουτ, ενώ στο 8’ ο Ντα Κόστα βρήκε τον Φιγκέιρας με ωραία διαγώνια μπαλιά, αυτός γύρισε με τη μια στον Ελιουνούσι που σούταρε από τη μικρή περιοχή αναγκάζοντας τον Γκορμπούνοφ σε δύσκολη επέμβαση.

Ισορρόπησε ο Ατρόμητος

Η πίεση του Ολυμπιακού, ωστόσο, δεν είχε συνέχεια καθώς η ομάδα του Πάουλο Μπέντο εμφάνισε μεγάλο πρόβλημα στην ανάπτυξη κόντρα στην καλά οργανωμένη άμυνα του Ατρομήτου. Η επόμενη ευκαιρία των Ερυθρολεύκων ήρθε στο 24’ με τον Ανσαριφάρντ να μπαίνει στην περιοχή, να σουτάρει από θέση διαγώνια αριστερά και τον Γκορμπούνοφ να αποκρούει με τα πόδια. Αυτή όμως ήταν και η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου μέρους για τον Ολυμπιακό αφού σε κανένα άλλο σημείο δεν βρήκε διαδρόμους προς την αντίπαλη περιοχή και αναλώθηκε σε πολλά γεμίσματα χωρίς αποτέλεσμα. Όσο για τον Ατρόμητο, δεν πήρε ρίσκα σε κανένα σημείο του ημιχρόνου, παρέμεινε στο αμυντικό του πλάνο και δεν έκανε αισθητή την παρουσία στο επιθετικό κομμάτι. Μοναδική εξαίρεση μια ωραία προσπάθεια του Πλατέλλα, ο οποίος στο 27’ γύρισε παράλληλα από τα δεξιά, προκάλεσε αναμπουμπούλα στην άμυνα του Ολυμπιακού και ανάγκασε τον Ρομαό να απομακρύνει προ του Τόνσο στη μικρή περιοχή. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι η ομάδα του Περιστερίου ολοκλήρωσε το πρώτο ημίχρονο χωρίς τελική προσπάθεια!

Γκολ με τη… συνδρομή του βοηθού!

Τα δεδομένα του αγώνα άλλαξαν με το… καλησπέρα αφού ο Ατρόμητος ευτύχησε να προηγηθεί μόλις στο 46’ και να πάρει προβάδισμα πρόκρισης. Το θέμα είναι πως το συγκεκριμένο τέρμα δεν έπρεπε να μετρήσει ποτέ! Ο Πλατέλλας βρήκε με κάθετη πάσα τον Κιβρακίδη, ο οποίος ήταν σε εμφανή θέση οφσάιντ που δεν καταλογίστηκε. Ο δεξιός μπακ του Ατρομήτου γύρισε παράλληλα και ο Ντάουντα άνοιξε το σκορ από κοντά.

Πάντως, ο έτερος βοηθός τα πήγε σαφώς καλύτερα στο 53’ ακυρώνοντας σωστά γκολ του Ολυμπιακού. Ο Ανδρούτσος βρήκε τον Ελιουνούσι, αυτός σούταρε με το αριστερό αναγκάζοντας τον Γκορμπούνοφ σε επέμβαση, στην επαναφορά ο Ανσαριφάρντ σκόραρε, αλλά ήταν ξεκάθαρα σε θέση οφσάιντ. Στο 55’ ο Ατρόμητος έχασε μια καλή ευκαιρία για το 2-0 με τον Ντάουντα να σουτάρει λίγο άουτ από ωραία ενέργεια και γύρισμα του Λημνιού.

Ανατροπή πρόκρισης

Παρά τα εις βάρος του δεδομένα, ο Ολυμπιακός έβγαλε ψυχή και βρήκε τον τρόπο να κάνει μια μεγάλη ανατροπή. Η αρχή έγινε στο 63’ με τον Ρομαό να βάζει το... κερασάκι στην τούρτα μιας σπουδαίας εμφάνισης. Ο Τογκολέζος ήταν ο καλύτερος παίκτης των Πειραιωτών με πολύ καλή παρουσία κυρίως στον αμυντικό τομέα, ωστόσο όταν χρειάστηκε έδωσε τη λύση και στο σκοράρισμα. Από εκτέλεση φάουλ του νεοεισελθόντα Φορτούνη ο αμυντικός χαφ του Ολυμπιακού εκμεταλλεύτηκε την κακή αντίδραση της αντίπαλης άμυνας και του Γκορμπούνοφ και σκόραρε με κεφαλιά όντας ολομόναχος στη μικρή περιοχή.

Η ισοφάριση έριξε ψυχολογικά τον Ατρόμητο και έδωσε το πάνω χέρι στους φιλοξενούμενους. Στο 71’ ο Φορτούνης ουσιαστικά τελείωσε την υπόθεση πρόκριση κάνοντας το 2-1 με καρφωτή κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Ντε Λα Μπέγια.

Ο Ντα Κόστα άφησε τον Ολυμπιακό με δέκα παίκτες εξαιτίας δεύτερης κίτρινης που δέχθηκε στο 83’ για φάουλ στον Λε Ταλέκ. Πάντως, δεν άλλαξε κάτι αφού ο Ατρόμητος δεν είχε τα ψυχικά αποθέματα να κυνηγήσει δυο γκολ. Αντίθετα, ο Ολυμπιακός είχε ακόμα μια ευκαιρία να κάνει το 3-1 με τον Φιγκέιρας να σημαδεύει το δοκάρι στο 88’.

Ατρόμητος (Ρικάρντο Σα Πίντο):Γκορμπούνοφ, Κιβρακίδης, Φυτανίδης, Ζησόπουλος, Κατράνης, Ούμπιδες (88’ Λαζαρίδης), Μανιάτης, Πλατέλλας, Τόνσο, Λημνιός (81’ Ντιγκινί), Ντάουντα (56’ Λε Ταλέκ)

Ολυμπιακός (Πάουλο Μπέντο):Λεάλι, Φιγκέιρας, Μποτία, Ντα Κόστα, Ντε Λα Μπέγια, Ρομαό, Ανδρούτσος (80’ Ρέτσος), Ελιουνούσι (56’ Φορτούνης), Σεμπά, Μανθάτης (85’ Νικολάου), Ανσαριφάρντ
 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags