Facebook Pixel Η αποκάλυψη Πασκουάλ για Γκιστ και η εξήγηση για τα τρίποντα!
| 2017-03-05 20:55:00

Η αποκάλυψη Πασκουάλ για Γκιστ και η εξήγηση για τα τρίποντα!

Η αποκάλυψη Πασκουάλ για Γκιστ και η εξήγηση για τα τρίποντα!

Διάθεση για αποκαλύψεις είχε ο Τσάβι Πασκουάλ μετά την άνετη νίκη του Παναθηναϊκού κόντρα στον Άρη.

Ο Τσάβι Πασκουάλ αναφέρθηκε μετά τη νίκη με τον Αρη στην επιστροφή του Τζέιμς Γκιστ, ενώ εξήγησε γιατί ο Παναθηναϊκός εκτελεί τόσα πολλά τρίποντα, εστιάζοντας στους τομείς που ζητά βελτίωση από την ομάδα του.

Αναλυτικά τι είπε ο προπονητής του Παναθηναϊκού:

Για το παιχνίδι: «Ηταν ένα παιχνίδι που δυσκολευτήκαμε να βρούμε ρυθμό. Δυσκολευτήκαμε στα πρώτα 5’ κάτι που συμβαίνει κατ’ επανάληψη, λίγο λιγότερο εντός, αλλά ίσως σήμερα να μας επηρέασε ότι παίξαμε χωρίς κόσμο. Ακολούθησαν τα καλύτερα 14 λεπτά μας και μετά στο δεύτερο μέρος ακόμα κι αν παίζεις καλά, με τόσο άσχημο ποσοστό στα τρίποντα, δεν μπορείς να λες ότι έχεις παίξει καλά».

Για το αν η ομάδα εξαρτάται σε υπερβολικό βαθμό από τα τρίποντα: «Επειδή απάντησα την προηγούμενη εβδομάδα δεν θέλω να πω το ίδιο, αλλά θα το κάνω. Δεν θέλω να επαναλάβω την ίδια απάντηση. Βάσει των προηγμένων στατιστικών έχουμε τη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στα τρίποντα ακόμα κι αν δεν έχουμε το καλύτερο ποσοστό. Ισως να οφείλεται ότι καμία ομάδα στην Ευρωλίγκα δεν έχει παίκτη στο 5 που να σουτάρει τρίποντα. Αν αφαιρέσεις αυτούς τους δύο (Μπουρούση, Σίνγκλετον), θα ήμασταν φυσιολογική ομάδα. Αν αφαιρέσεις έναν εκ των δύο τότε θα ήμασταν με μέσο όρο λίγο πιο πάνω από τις άλλες ομάδες. Πολλές φορές η εκμετάλλευση των κενών χώρων μας δίνει τη δυνατότητα να εκτελέσουμε από την περιφέρεια. Αλλες φορές αυτό είναι μειονέκτημα. Δεν έχουμε μόνο έναν ρυθμό στο παιχνίδι μας. Δεν παίζουμε το ίδιο με Κρις ή Γιάννη στο 5 ή όταν παίζουν Νικ ή Μάικ στο 1. Δεν παίζουμε το ίδιο με Ρίβερς και άλλον παίκτη στο 3. Το ότι σουτάρουμε τρίποντα, σουτάρουμε».

Για την επιστροφή του Γκιστ: «Είμαστε στην τελική ευθεία. Θα ενσωματωθεί στην ομάδα αυτή την εβδομάδα και από εκεί και πέρα θα δούμε πότε θα είναι διαθέσιμος για να παίξει. Είναι αλήθεια ότι είμαστε στην τελική ευθεία».

Για το αν η επιστροφή του Γκιστ δίνει επιπλέον επιλογή για εκτέλεση πικ εν ρολ και πού πρέπει να βελτιωθεί η ομάδα: «Δεν θεωρώ ότι είναι πρόβλημα να σουτάρεις τρίποντα. Κατανοώ τον κόσμο να σχολιάζει αλλά εγώ δεν το βλέπω έτσι. Πρέπει να αξιοποιήσουμε το πλεονέκτημα που μας δίνουν τα χαρακτηριστικά της ομάδας. Όταν περνάμε την μπάλα στον Μπουρούση και παίζουμε 2 εναντίον ενός πρέπει να το εκμεταλλευτούμε. Σήμερα είχαμε το πρόβλημα ότι μετά από 6-7 σερί άστοχα σουτ, μετά δεν σουτάραμε. Η ομάδα πρέπει να βελτιωθεί στο close out και τις διεισδύσεις, όπου πρέπει να έχουμε καλύτερα τελειώματα. Στο πρώτο μέρος είχαμε 40% στα δίποντα, που γενικά μας δυσκολεύει.

Σε σχέση με το πικ εν ρολ, ο Γκιστ είναι ο καλύτερος παίκτης που έχουμε. Δεν με έχετε ακούσει να αναφέρομαι στην απουσία του, αλλά μας έχει λείψει. Πολλές φορές όταν έχουμε περάσει την μπάλα μέσα στον Τζεντίλε, έχουμε βρει ελεύθερο σουτ. Να παίζουμε καλύτερα στον αιφνιδιασμό, στα close out και να είμαστε πιο επιθετικοί στις διεισδύσεις».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags