Facebook Pixel Νέες βόμβες Σαββίδη για τη «συμμαχία»! Βγάζει στην... σέντρα τον Αλαφούζο, τι λέει για Ολυμπιακό, ΕΠΟ και διαιτησία!
| 2017-03-06 00:36:00

Νέες βόμβες Σαββίδη για τη «συμμαχία»! Βγάζει στην... σέντρα τον Αλαφούζο, τι λέει για Ολυμπιακό, ΕΠΟ και διαιτησία!

Νέες βόμβες Σαββίδη για τη «συμμαχία»! Βγάζει στην... σέντρα τον Αλαφούζο, τι λέει για Ολυμπιακό, ΕΠΟ και διαιτησία!

Με νέα τοποθέτησή του ο Ιβάν Σαββίδης έριξε και πάλι... καρφάρες για τους πρώην (πλέον) φίλους του στο ελληνικό ποδόσφαιρο, μίλησε για τη νίκη κόντρα στον Ολυμπιακό, για την κάθαρση στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά και για τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ!

Αναλυτικά όσα είπε στη Nova:

«Είμαι ικανοποιημένος από τη γενική κατάσταση, είμαι ικανοποιημένος γιατί τα παιδιά έπαιξαν το παιχνίδι τους ειδικά στο β’ ημίχρονο, θέλω να συγχαρώ όλους τους φιλάθλους μας και να τους πω ευχαριστώ. 

Αισθάνθηκα σήμερα τη σωστή τους στάση, σε αυτό που γινόταν στον αγωνιστικό χώρο. Όταν αισθάνθηκαν πως πρέπει να σπρώξουν τους παίκτες μας, το έκαναν. Το αποτέλεσμα έχει ενισχύσει την ψυχολογία μας, είναι ένα συνηθισμένο παιχνίδι, είπα χθες στα παιδιά να παίξουν ψύχραιμα στο δικό τους παιχνίδι, χωρίς πανικό. Συνηθισμένο παιχνίδι και τίποτα παραπάνω. Σήμερα κάποιος έπρεπε να στεναχωρηθεί και δεν θα ήταν σωστό να έχουμε στεναχωρηθεί εμείς εδώ, 30.000 φίλαθλοι. Έχουμε αποδείξει πως μπορούμε να δώσουμε χαρά. Τους είπα μπράβο στα αποδυτήρια και το ότι πρέπει να παίξουν το δικό τους παιχνίδι, πάντα δίνει αποτέλεσμα αυτό και πάντα κρατάμε την ελπίδα μας».

Για το γεγονός πως αν ήταν πιο προσεκτικός ο ΠΑΟΚ, μπορεί τώρα να διεκδικούσε το πρωτάθλημα:
 
«Έχω ήδη απαντήσει, ακόμα και αν για αυτούς τους τρεις βαθμούς, εμείς θα χάσουμε το πρωτάθλημα, εγώ δεν θα λυπάμαι. Η κάθαρση του ελληνικού ποδοσφαίρου είχε ανάγκη τη θυσία αυτών των βαθμών. Ο ΠΑΟΚ έχει δείξει πως μπορεί να παίρνει τις αποφάσεις και να είναι συνεπής στις αποφάσεις που παίρνει».
 
Για το αν πιστεύει πως τα πράγματα αλλάζουν προς το καλύτερο στο ελληνικό ποδόσφαιρο:
 
«Ενδεχομένως δεν προχώρα τόσο δυναμικά αλλά σε γενικές γραμμές εγώ θεωρώ αλλά και όλη η Ελλάδα το βλέπει, πως αυτή η σεζόν δεν μοιάζει καθόλου με τις προηγούμενες. Αυτό φαίνεται στο πάνω μέρος του βαθμολογικού πίνακα. Δεν είναι ξεκάθαρο ποιος θα είναι στην πρώτη πεντάδα. Αυτό συμβαίνει επειδή εμείς ξεκινήσαμε αυτή τη διαδικασία. Ο στόχος μας είναι να γίνουν όσο το δυνατόν πιο σύντομα δημοκρατικές εκλογές στην ΕΠΟ και ειλικρινά πιστεύω πως όσοι θέλουν καθαρό ποδόσφαιρο θα στηρίξουν την υποψηφιότητα του κυρίου Γραμμένου, αλλά ακόμα και μόνος του να μεινει ο ΠΑΟΚ με τα συμφέροντά του, θα δείξουμε πως ο ΠΑΟΚ παραδοσιακά είναι μόνος και πορεύεται μόνος».
 
Για τις συμμαχίες:
 
«Αυτό το θέμα είναι πολύ λεπτό και ιδιαίτερο. Πως μπορώ εγώ να έχω κάτι κοινό με κάποιους ανθρώπους που για κάποιες τηλεοπτικές άδειες με κατηγορούν και μου πετάνε λάσπη. Και πως μπορείς να κάνεις φιλίες όταν σου λένε ένα πράγμα και κάνουν το άλλο. Και μετά η φιλία είναι φιλία, εγώ όπως και ο ΠΑΟΚ, έχω ένα φίλο. Είναι το συμφέρον του ΠΑΟΚ. Ο δεύτερος φίλος είναι το συμφέρον του ελληνικού καθαρού ποδοσφαίρου, Άλλους φίλους δεν εχω και δεν μπορούν να υπάρχουν.

Στις εκλογές θα κατέβουμε μόνοι μας και εγώ και ο κύριος Γραμμένος θέλει να είναι μόνος. Σήμερα εμείς κερδίσαμε με την αρχή του καθαρού αθλητισμού, ο διαιτητής ενδεχομένως να έκανε λάθη στη μία ή την άλλη πλευρά. Εμείς θα θεωρούμε πως έκανε λάθη εις βάρος μας, η άλλη ομάδας εις βάρος της , αλλά σε γενικές γραμμές θεωρώ πως ήταν νορμάλ η διαιτησία. Κερδίσαμε αγωνιστικά το παιχνίδι και δεν υπήρχαν φασαρίες στο γήπεδο. Έτσι πρέπει να είναι. Ακόμα και αν χάναμε με αγωνιστικά κριτήρια και το έβλεπαν και οι φίλαθλοι, πάλι πιστεύω πως στο γήπεδο θα υπήρχε ηρεμία. Αυτό θέλουμε και σε αυτό προχωράμε. Και για αυτό τον λόγο ανακοίνωσα ένα χρόνο πριν, πως δεν θέλω να αντικαταστήσω το σύστημα με τον εαυτό μου. Και πολλές φορές το ελληνικό ποδόσφαιρο θα διαπιστώσει πως ο ΠΑΟΚ δεν θα έρθει για να αντικαταστήσει το σύστημα. Θέλουμε να υπάρχει ένα σύστημα. Όσο είναι δυνατόν, δυνατό και διάφανες ποδόσφαιρο, στα συμφέρονται του ελληνικού ποδοσφαίρου, και σαφώς κάθε ομάδα είναι λογικό να έχει το δικό της συμφέρον».
 
Για το αν έχει ελπίδες για την πρώτη θέση:
 
«Πάντα λέω πως παίζουμε μπάλα και αύτη είναι στρογγυλή. Θα μπορούσαμε να διανοηθούμε πως θα χάσουμε βαθμούς με τον Ηρακλή; Αλλά είναι ποδόσφαιρο. Υπάρχουν σκαμπανεβάσματα. Η αρχή μου είναι πως όσο υπάρχει θεωρητική δυνατότητα, ο στόχος μένει. Όσο υπάρχει θεωρητική δυνατότητα. Δυστυχώς στον πρώτο γύρο χάσαμε αδικαιολόγητα πολλούς βαθμούς. Και σε αυτό μπορούμε να κατηγορούμε μονο τον εαυτό μας. Αν ο Ολυμπιακός πάρει την πρώτη θέση και εμείς τη δεύτερη με τη διαφορά να είναι 2-3 βαθμοί, εγώ δεν θα λυπηθώ για την απόφαση που πήρα. Το πιο σημαντικό είναι να συνεχίσεις να έχεις την αρχή σου. Οι αρχές μου είναι πως αν κέρδισες, κέρδισες, κέρδισες, έχασες. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, οποιοδήποτε αποτέλεσμα είναι κέρδος. Το ελληνικό ποδόσφαιρο  το χρειαζόταν αυτό. Αλλά δυστυχώς μόνο ο ΠΑΟΚ μπόρεσε να ρίξει την πρόκληση αυτή και να προχωρήσει προς αυτή την κατεύθυνση. Στο τρένο μας υπάρχουν κενά καθίσματα και οποιοσδήποτε θέλει το καθαρό ποδόσφαιρο μπορεί να καθίσει εκεί.
 
Θέλω να συγχαρώ όλους τους φιλάθλους και όλους τους φιλάθλους της Ελλάδας που δεν αδιαφορούν, ότι σήμερα ήταν ποδόσφαιρο, έπαιξαν δύο ομάδες, που έδειξαν πως μπορούν να παίξουν, υπήρχε ένταση, συναισθήματα, αλλά το ποδόσφαιρο έτσι πρέπει να είναι. Δεν πρέπει να είναι ο διαιτητής αλλά οι ομάδες αυτές που ορίζουν το αποτέλεσμα. Αυτές οι ομάδες πρέπει να παίξουν και να δείξουν πως μπορούν να κρατήσουν την προσοχή των 30.000 φιλάθλων. Σε κάθε περίπτωση τα πιο αγαπημένα χρώματα στην Ελλάδα, ακόμα  και για αυτούς που δεν είναι στην ομάδα μας, είναι το άσπρο και το μαύρο».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags