Facebook Pixel Μολότοφ Ραπτό: "Ο Τσόρι δε θα 'χε πρόβλημα με τα χαφάκια Σακχόφ-Ουάρντα" – "Βλαχομαγκιές ΠΑΟΚ"!
| 2017-03-06 11:45:00

Μολότοφ Ραπτό: "Ο Τσόρι δε θα 'χε πρόβλημα με τα χαφάκια Σακχόφ-Ουάρντα" – "Βλαχομαγκιές ΠΑΟΚ"!

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Μολότοφ Ραπτό: "Ο Τσόρι δε θα 'χε πρόβλημα με τα χαφάκια Σακχόφ-Ουάρντα" – "Βλαχομαγκιές ΠΑΟΚ"!

Απίθανες δηλώσεις του Θεσσαλονικιού δημοσιογράφου για το ντέρμπι! Ποιος άσος του Ολυμπιακού είναι ...ψεύτικος; Γιατί κράζει Φορτούνη; Τι λέει για Σαββίδη και συμμαχία;

Ο ΠΑΟΚ δεν την είδε αφεντικό. Δεν είδε με υπεροψία τον Ολυμπιακό, τον σεβάστηκε πάρα πολύ. Χρησιμοποίησε τον Κρέσπο σαν αριστερό μπακ αντί του Λέοβατς, έχοντας στο μυαλό του κάποια πράγματα. Το ένα είναι τα γκολ που πέτυχε ο Ολυμπιακός στον αέρα στο ματς με τον Ατρόμητο. Ήθελε να τον κλείσει ψηλά λίγο παραπάνω έχοντας άλλο ένα στόπερ. Το δεύτερο είχε να κάνει με το γεγονός, ότι είχε ένα μπακ (Κρέσπο) που ήταν ουσιαστικά στόπερ και δεν τον ανέβαζε ψηλά στο γήπεδο, επειδή είναι γρήγορος σχετικά και μπορούσε να αντιμετωπίσει το δεξί εξτρέμ του Ολυμπιακού. Έτσι ήταν στον αέρα ένας ακόμα παίκτης που πηδούσε για την άμυνα και από την άλλη μεριά είχε έναν επιπρόσθετο ποδοσφαιριστή στα στημένα, να απειλεί και να δημιουργεί καταστάσεις.

Αυτό μέτρησε στο πρώτο γκολ του ΠΑΟΚ. Είχε τρεις στόπερ, Μαλεζά, Βαρέλα, Κρέσπο, έναν ψηλό, τον Σάκχοφ και έναν πέμπτο, τον Πρίγιοβιτς. Εκεί ο Ολυμπιακός δεν είχε αντίδοτο στο πρώτο δοκάρι. Πήδηξε μόνος του ο Μαλεζάς και δημιουργήθηκε εκεί υπεροχή με έναν ακόμα ψηλό. Αυτό λειτούργησε ευεργετικά για τον ΠΑΟΚ.

Ο Τσόρι και τα χαφάκια

Το άλλο κομμάτι είναι ότι ο ΠΑΟΚ δεν δέχτηκε τέρμα σε ένα πολύ καλό ξεκίνημα του Ολυμπιακού, ο οποίος μπήκε μέσα στην Τούμπα για να σπάσει τον τσαμπουκά των γηπεδούχων. Έπαιξε ποδόσφαιρο κυριαρχίας πάνω από 15 λεπτά. Εκεί, λοιπόν, δεν ευτύχησε να προηγηθεί επειδή δεν είχε χαφ ηγέτη. Ο Φορτούνης από αυτό το ματς καταλάβαμε, γιατί δεν τον ζήτησε μεγάλη ομάδα. Εδώ ελέγχεται πάρα πολύ ο Ολυμπιακός σαν οργανισμός, που έχει έξω είτε από την 11άδα είτε ως αλλαγή μία προσωπικότητα όπως ο Τσόρι Ντομίνγκες. Η εξαφάνιση του Αργεντινού θα πρέπει να μελετηθεί όπως η εξαφάνιση του Τζον Αυλακιώτη στο περίφημο σίριαλ του Ερρίκου Ανδρέου και του Μαρή το 1985. Δεν υπάρχει τέτοια εξαφάνιση. Μία προσωπικότητα όπως ο Τσόρι δεν θα είχε πρόβλημα απέναντι σε χαφάκια τύπου Σακχόφ και Ουάρντα. Ο τελευταίος ήταν επίσης εξαφανισμένος.

Ψεύτικος ο Ρέτσος

Με λίγα λόγια απογοήτευσαν τα δεκάρια. Είναι εγκληματίας ο Ολυμπιακός που με αυτό το ρόστερ δεν έχει έστω για ένα μισάωρο αυτόν τον παιχταρά (Τσόρι). Και φυσικά σε αυτά τα ντέρμπι έλειπε αυτός ο τσαμπουκάς, ο Μιλιβόγεβιτς. Ο Ρομαό και ο Ανδρούτσος δεν μπορούν να αντικαταστήσουν σε τέτοιο παιχνίδι αυτήν την ηγετική μορφή των χαφ. Όσον αφορά τον Ρέτσο που έπαιξε δίπλα στον Μποτία, έδειξε στοιχεία ενός στόπερ, ο οποίος θα δείξει τα επόμενα χρόνια. Έχει ταχύτητα χαμηλά, ξέρει μπάλα, την κατεβάζει με δύο ωραίες πάσες στο κέντρο, αλλά δείχνει ότι είναι ψεύτικος από τη μέση και πάνω. Δεν είναι δυνατός. Στους τράκους, στις μονομαχίες και τις τοποθετήσεις θέλει να μάθει πολλά ακόμα. Ήταν έλλειψη ο Ντα Κόστα σε αυτό το παιχνίδι που το πρώτο γκολ μπήκε στον αέρα.

Αναφορικά με τον Ανσαριφάρντ, νομίζω ότι βγήκε πολύ έξω από την περιοχή, ιδιαίτερα προς τη μεριά του Κρέσπο. Έχασε πολλές δυνάμεις. Έκανε πολλές κούρσες και ήταν εμφανές πως ήθελε να έχει μεγάλη συμμετοχή στο παιχνίδι. Ωστόσο, θα μείνει στην ιστορία που συμμετείχε σε αυτό το παιχνίδι, αλλά ανούσια. Φάνηκε ότι τοποθετήθηκε στη δεξιά μεριά λόγω της παρουσίας του Κρέσπο, αλλά έχασε την ουσία, η οποία ήταν η παρουσία του Μαλεζά με τον Βαρέλα χαμηλά.

Το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός δεν βρήκε χώρους ακόμα και στο 0-0 αναδεικνύει το ότι ο Ίβιτς έπαιξε πολύ προσεκτικά για να μη χάσει και από εκεί και πέρα φάνηκε πως θα το πήγαινε το παιχνίδι στο 1-0. Ήταν πολύ προσεκτικός αμυντικά ο ΠΑΟΚ, παρά το γεγονός ότι δεν υπήρχαν καθαρόαιμα αμυντικά χαφ.

Απογοήτευση ο Φορτούννης

Για μένα MVP του ΠΑΟΚ δεν είναι ούτε ο Ενρίκε, ούτε ο Πρίγιοβιτς, αλλά ο Σάκχοφ με τον Τσίμιροτ. Ιδιαίτερα ο τελευταίος που ήταν ο αφανής ήρωας. Δεν ακούμπησε μπάλα ο Φορτούνης και συμμετείχε πριν το πρώτο γκολ με τη διαγώνια μπαλιά στον Ενρίκε. Κατά το 20λεπτο που ο Ολυμπιακός υπερείχε εμφανέστατα στον αγωνιστικο χώρο ήταν αυτός που κράτησε ουσιαστικά το λάβαρο αμυντικά. Ο Ολυμπιακός πραγματικά στο πρώτο 20λεπτο έδειξε ότι είναι πολύ μεγάλη ομάδα. Αλλά μόνο αυτή τη χρονική περίοδο. Σε αυτήν το εκρηκτικό μομέντουμ του Ολυμπιακού, ο Τσίμιροτ ήταν αυτός που κράτησε όρθιο τον Δικέφαλο.

Το αποτέλεσμα είναι δίκαιο. Εμένα με απογοήτευσε από τον Ολυμπιακό ο Φορτούνης. Ήταν ένα τεστ για το πόσο μεγάλη προσωπικότητα είναι. Τον χρειαζόταν ο Ολυμπιακός σε αυτό το ματς. Και φάνηκε ότι ο Τσόρι, μέσα στην Τούμπα, στα 37 του θα στεκόταν πάρα πολύ καλά και θα δημιουργούσε προβλήματα στον ΠΑΟΚ, κάτι που ευτυχώς για τους νικητές αλλά δυστυχώς για τους ερυθρόλευκους δεν έγινε.

Οι βλαχομαγκιές και τα τσαμπουκαλίκια

Κλείνοντας, θα ήθελα να κάνω ένα τελευταίο σχόλιο για τις δηλώσεις Σαββίδη. Οι ΠΑΟΚτσήδες θα πρέπει να λυπούνται αντί να χαίρονται. Γιατί γενικά οι ΠΑΟΚτζήδες αργούν να πάρουν μπροστά. Αυτό φαίνεται από τον μεγαλομέτοχό τους. Γιατί το λέω αυτό; Άργησε να καταλάβει ότι έπρεπε να πάρει σέντερ φορ αξίας μέσα στη μεγάλη περιοχή. Ο ΠΑΟΚ έχει κάνει τρομερά παιχνίδια επιθετικά και εκπληκτικά φορτώματα, στα οποία είτε έλειπε ο επιθετικός εκεί είτε εκτελούνταν... άδεια. Αν είχε τον Πρίγιοβιτς από την αρχή θα είχαμε άλλη βαθμολογία τώρα.

Tο άλλο είναι ότι κάθονται και λένε, τώρα, ότι να είχαν τους τρεις βαθμούς που τους αφαιρέθηκαν, επειδή δεν κατέβηκαν στο Καραϊσκάκη. Οι βλαχομαγκιές και τα τσαμπουκαλίκια ουσιαστικά φαίνονται τώρα που αν είχαν στον ΠΑΟΚ τους τρεις βαθμούς τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά. Το λέμε από την αρχή της χρονιάς.

Το τρίτο και το σημαντικότερο είναι ότι παρτούζα την ΕΠΟ δεν την πήρε κανένας. Η κυρία είναι μονογαμική. Πώς θα την έπαιρνε ο Σαββίδης μαζί με τον Μελισσανίδη και τον Αλαφούζο; Πολύ καλά, λοιπόν, είπε: "είμαστε μόνοι μας, είμαστε με τον Γραμμένο. Πάμε να γίνουμε οι νταβατζήδες στη θέση του νταβατζή". Διαφωνώ με τον χαρακτηρισμό εξυγιαντής, μου θυμίζει ΠΑΣΟΚ με τα συνθήματα "αλλαγή, αποκέντρωση και εκσυγχρονισμός".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags