Facebook Pixel Έξυπνη η ΑΕΚ – υπναράς ο ΠΑΟΚ, να ανάψει λαμπάδα στον Γλύκο! (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2017-03-12 21:39:00

Έξυπνη η ΑΕΚ – υπναράς ο ΠΑΟΚ, να ανάψει λαμπάδα στον Γλύκο! (ΒΙΝΤΕΟ)

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Έξυπνη η ΑΕΚ – υπναράς ο ΠΑΟΚ, να ανάψει λαμπάδα στον Γλύκο! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο sportdog αναλύει το πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης των Δικεφάλων στο ΟΑΚΑ.

Πολύ όμορφο αγώνα βλέπουν οι ποδοσφαιρόφιλοι στο ΟΑΚΑ ανάμεσα στους δύο Δικεφάλους.

Η εξέλιξη του παιχνιδιού στο πρώτο μέρος της κορυφαίας αναμέτρησης της 24ης αγωνιστικής έδειξε τόσο πόσο πολύ θέλει η ΑΕΚ την επικράτηση στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Η Ένωση που καίγεται για τους βαθμούς μπήκε παθιασμένα στο χορτάρι κυκλοφόρησε πολυ ωραία τη μπάλα και προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την υπεροψία των Θεσσαλονικιών, μετά τη νίκη τους στο ματς με τον Ολυμπιακό.

Η ΑΕΚ έπαιξε έξυπνα, πίεσε ψηλά και ευτύχησε να προηγηθεί από πρώτο κιόλας λεπτό με τον Σέρχιο Αραούχο. Ο Αργεντινός όμως δεν θα τα είχε καταφέρει, αν προηγουμένως δεν έκλεβε τη μπάλα ο Αϊντάρεβιτς, μία εξέλιξη που σύγχυσε την άμυνα του ΠΑΟΚ. Οι «κιτρινόμαυροι» άλλαξαν πολλές φορές τη μπάλα, πριν αυτή φτάσει στον «Κινέζο», ενώ και ο Ενρίκε έκανε λάθος διώξιμο, κάτι που επιβεβαίωσε την ύπνωση στην οποία βρισκόταν η «ασπρόμαυρη» άμυνα.

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να βγάλει αντίδραση και δημιούργησε τρεις καλές στιγμές με τον Ενρίκε, αλλά παρέμεινε έκθετος στα μετόπισθεν. Δεν εξηγείται διαφορετικά το γεγονός, ότι η ΑΕΚ έκανε δύο κλασικότατες ευκαιρίες με Γιόχανσον (6), Αϊντάρεβιτς (27'), ενώ απείλησε με δύο σουτ του Σιμόες (28' ) και του Γιόχανσον. Σημειωτέον, ότι στη Θεσσαλονίκη πρέπει να ανάψουν λαμπάδα στον Γλύκο που εξουδετέρωσε τον Σουηδό σε τετ α τετ και το σουτ του Πορτογάλου.

Είναι πασιφανές, ότι η ΑΕΚ δικαιούταν κάτι περισσότερο στο πρώτο ημίχρονο. Το 1-0 αδικεί την εικόνα της! Έβγαλε πολλές ευκαιρίες, ενώ στο 17' ανακόπηκε λανθασμένα ως οφσάιντ ο Αραούχο, καθώς έβγαινε μόνος απέναντι από τον γκολκίπερ των Θεσσαλονικιών, οι οποίοι θα μπορούσαν να ισοφαρίσουν στις καθυστερήσεις, με τον Σάκχοφ (η ενέργειά του διώχτηκε σε κόρνερ) και τον Μάτος, την κεφαλιά του οποίου απομάκρυνε ο Μπάρκας.

Δείτε πως σχολίασε ο σκύλος με δύο προβοκάτορες το πρώτο ημίχρονο:

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags