Facebook Pixel Έτσι θα κάνει δικό της τον Αραούχο η ΑΕΚ - Οι κινήσεις Μελισσανίδη και οι συμβουλές του Ντέμη!
| 2017-03-22 20:15:00

Έτσι θα κάνει δικό της τον Αραούχο η ΑΕΚ - Οι κινήσεις Μελισσανίδη και οι συμβουλές του Ντέμη!

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Έτσι θα κάνει δικό της τον Αραούχο η ΑΕΚ - Οι κινήσεις Μελισσανίδη και οι συμβουλές του Ντέμη!

Ο SportDog αναλύει πως μπορεί η Ένωση ως οργανισμός να ψήσει τον Αργεντινό να φορέσει και του χρόνου τον Δικέφαλο στο στήθος και βάζει τον κόσμο να προβλέψει την έκβαση των διαπραγματεύσεων.

Το μείζον θέμα στην ΑΕΚ είναι και θα είναι μέχρι να βρεθεί οριστική λύση, το γηπεδικό. Αγωνιστικά όμως το μεγαλύτερο ζήτημα μέχρι στιγμής είναι η παραμονή του Σέρχιο Αραούχο στην Ένωση και μετά το καλοκαίρι. Γιατί μπορεί ο Μανόλο Χιμένεθ να ήρθε και να έκανε τα... μαγικά του, με την επιστροφή του στην Ελλάδα, αλλά όπως δείχνουν τα στατιστικά, η μεγάλη αλλαγή εικόνα της Ένωσης, επιθετικά, οφείλεται στην έλευση του Αργεντινού.
 
Μπορεί η «κιτρινόμαυρη» οικογένεια να βρίσκεται σε ευφορία, μετά τα τελευταία αποτελέσματα, κανείς όμως δεν πρέπει να ξεχνά, ότι μέχρι να επέλθει ηρεμία, ο Δικέφαλος είχε εμφανέστατο πρόβλημα στο γκολ. Ο Αλμέιδα που ήρθε το καλοκαίρι δεν έχει προσφέρει τα ανεμενόμενα και έγινε μάγκας ο Πέκχαρτ που είναι δεύτερος στη λίστα των σκόρερ (με 6 τέρματα) της ομάδας, μετά τον Μάνταλο (που έχει 7).
 
Πριν έρθει δανεικός τον Γενάρη ο Αργεντινός, η ΑΕΚ είχε πετύχει στο πρωτάθλημα 25 γκολ και με την παρουσία του, τώρα, έχει σημειώσει 8 λιγότερα, 5 αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος. Από αυτά τα 17 τέρματα, ο «Κινέζος έχει σκοράρει τα 3 έχοντας αγωνιστεί σε 6 αναμετρήσεις (δηλαδή σκοράρει στατιστικά 1 γκολ κάθε 2 αγώνες), ενώ με την παρουσία του βοηθά συνολικά την ομάδα, φτιάχνοντας γκολ για τους συμπαίκτες του.
 
Η συμβολή του στην επιθετική αναπτέρωση του Δικεφάλου είναι δεδομένη, γι'αυτό και έχουν αρχίσει ήδη οι συζητήσεις για την παραμονή του στην ελληνική ομάδα μετά το καλοκαίρι. Ήδη την Τετάρτη ρεπορτάζ διέρρεαν την πρόταση της ΑΕΚ για επαναδανεισμό του με οψιόν αγοράς το 2018. Η προσφορά περιλαμβάνει κάλυψη του συμβολαίου ( 800.000) και 700.000 ως... ενοίκιο στην Λας Πάλμας.
 
Είναι δεδομένο, ότι η υπόθεση είναι πολύ δύσκολη, παρότι η κίνηση της ΑΕΚ είναι στη σωστή κατεύθυνση. Η ομάδα του Δικέφαλου αετού δείχνει, ότι θέλει να επενδύσει στον παίκτη, έστω με αυτόν τρόπο, αφού οι εποχές είναι δύσκολες. Ωστόσο, η παρουσία του Αργεντινού στην προπόνηση της Λας Πάλμας και οι αντιδράσεις του (συγκινήθηκε) έδειξαν κάποια ενδιαφέροντα πράγματα. Όπως συμβαίνει πολλές φορές στη ζωή έτσι και στο ποδόσφαιρο, ο παίκτης παρουσάζεται... κολλημένος με την πρώην και ας δηλώνει πως του αρέσει η Ελλάδα.
 
Για να... ξεκολλήσει απαιτούνται άλλα κόλπα! Εκτός από τα... λεφτά αισθήματα, η ΑΕΚ πρέπει να επενδύσει σε έναν πολύ σημαντικό τομέα, στην ψυχολογία. Το έχει δηλώσει και ο Ντέμης Νικολαΐδης σε μία τοποθέτησή του στην εκπομπή που κάνει στον ΣΠΟΡ FM, ότι η ομάδα του Δικέφαλου αετού πρέπει να δείξει πόσο πολύ θέλει τον Αραούχο. Και όταν λέμε ομάδα, ενοούμε όλον τον «οργανισμό» ΑΕΚ. Από τη διοίκηση μέχρι τον προπονητή, τους συμπαίκτες και κάθε οπαδό!
 
Έτσι η ΑΕΚ θα κερδίσει τον Αραούχο! Μόνο αν τον ψήσει! Έτσι δεν έγινε η μεταγραφή του τον Γενάρη; Αν δεν ήθελε ο παίκτης, δεν θα ερχόταν ποτέ στην Ελλάδα. Η Λας Πάλμας θα είχε τελειώσει τις συζητήσεις. Ο 25χρονος γκολεαδόρ όμως ήθελε να έρθει διακαώς. Τώρα όμως χρειάζεται νέο ψηστήρι και πάνω σε νέα βάση. Η ελληνική ομάδα, οφείλει να του δείξει, ότι τον έχει ανάγκη και πως θέλει να χτίσει πάνω του την ομάδα της επόμενης αγωνιστικής περιόδου. Μην ξεχνάμε, ότι το Γιουρόπα Λιγκ είναι δέλεαρ για την καριέρα κάθε ποδοσφαιριστή.
 
Στα Κανάρια Νησιά δεν θα έχει την ευκαιρία να παίξει σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Αυτός είναι ένας επιπρόσθετος λόγος που μπορεί να πείσει και την ισπανική ομάδα να ανάψει πράσινο φως στον επαναδανεσμό του, αφού η αγοραστική αξία του ποδοσφαιριστή θα χτυπήσει limit up σε περίπτωση που η Ένωση βγει στους ομίλους.
 
Οπότε στην ΑΕΚ σε αυτούς τους τομείς πρέπει να ποντάρουν, για να κρατήσουν τον Αραούχο και να «φτιάξουν» τον κόσμο τη νέα χρονιά. Θα μείνει ο Αραούχο στην Ένωση; Θα το δείξουν οι εξελίξεις. Εσείς μπορείτε να καταθέσετε την άποψή σας ψηφίζοντας στο Poll του SportDog.

 
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags