Facebook Pixel Φοβερές ατάκες για το γήπεδο της ΑΕΚ: «Η ιστορία δεν αλλάζει - Θα αλλάξουν τα δεδομένα αν...»
| 2017-03-25 11:15:00

Φοβερές ατάκες για το γήπεδο της ΑΕΚ: «Η ιστορία δεν αλλάζει - Θα αλλάξουν τα δεδομένα αν...»

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Φοβερές ατάκες για το γήπεδο της ΑΕΚ: «Η ιστορία δεν αλλάζει - Θα αλλάξουν τα δεδομένα αν...»

Ο εκ των δημοσιογράφων που φιλοξένησαν ΑΕΚ και Δήμο Φιλαδέλφειας στον αέρα της ΕΡΤ μιλά στον SportDog για τον χαμό που προκάλεσε το debate! Ποιον έχρισε νικητή της... αναμέτρησης;

Το μείζον θέμα στην ΑΕΚ είναι το γηπεδικό. Έχει τονιστεί πολλές φορές όχι μόνο στον SportDog, αλλά και από ανθρώπους της Ένωσης, όπως ο Δημήτρης Μελισσανίδης, ο οποίος το 2013 είχε δηλώσει, ότι χωρίς γήπεδο η ομάδα δεν έχει μέλλον. Οπότε ήταν σημαντικό μετά από τέσσερα χρόνια καθυστέρησης του σχεδίου της «Αγιά Σοφιάς» που για πρώτη φορά βρέθηκαν δημοσίως στο ίδιο τραπέζι, η πλευρά της ΑΕΚ και ο Δήμος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας.

Η εκπομπή «10 στην Ενημέρωση», με τους Νίκο Αγγελίδη και Χρήστο Παγώνη, στην ΕΡΤ, φιλοξένησε debate μεταξύ του project manager του έργου, Δημήτρη Ανδριόπουλου και του δημάρχου, Άρη Βασιλόπουλου. Από τη συζήτηση αναδείχτηκαν πολλά σημαντικά θέματα τα οποία έπρεπε να τεθούν επί τάπητος. Το σημαντικότερο όλων ήταν, ότι έγινε μία συζήτηση με ηρεμία και χωρίς εντάσεις με το τηλεοπτικό κοινό να βγάζει πολλά συμπεράσματα για το ζήτημα που αφορά τον Δικέφαλο. Άλλωστε, το γυαλί λέει πάντα την αλήθεια και ξεγυμνώνει τους ανθρώπινους χαρακτήρες.

Κινδύνεψε να μην γίνει η συνέντευξη

Δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν, ότι αυτή η κοινή δημόσια παρουσία των δύο πλευρών έπρεπε να γίνει εδώ και πολύ καιρό, μία άποψη που συμμερίζεται ο εκ των παρουσιαστών της εκπομπής, Νίκος Αγγελίδης. «Γενικά με την ομάδα προσπαθούσαμε εδώ και ένα μήνα να το στήσουμε αυτό. Κάποια στιγμή είχαμε ένα εμπόδιο γιατί ήταν ασθενής ο δήμαρχος. Μετά ήρθε μία περίοδος που υπήρχε ένταση στη Φιλαδέλφεια και δεν ήθελε να μιλήσει κανείς», ήταν το πρώτο σχόλιο του δημοσιογράφου της δημόσιας τηλεόρασης στον Sportdog και συνέχισε: «Την τελευταία εβδομάδα δρομολογήθηκε γιατί υπήρχε ένα ανοιχτό παράθυρο για να γίνει μία κουβέντα με στόχο να ηρεμήσει η κατάσταση. Ουσιαστικά η συνέντευξη κλείστηκε τη Δευτέρα και δεν είχε καμία αντίρρηση από την πλευρά της η ΑΕΚ. Υπήρξαν εμπόδια από την άλλη πλευρά και ανατροπές. Κινδύνεψε να μην γίνει, λόγω πιέσεων που δεχόταν κυρίως από το περιβάλλον του ο κύριος Βασιλόπουλος. Μιλήσαμε αρκετές φορές, κατανόησε, ότι ο σκοπός μας ήταν να ηρεμήσουν τα πνεύματα και να γίνει κάτι. Με δεδομένο, ότι είναι διαφορετικός ο ρόλος της δημόσιας τηλεόρασης δέχτηκε».

Ο Άρης Βασιλόπουλος έχει τεθεί στο στόχαστρο από τους οπαδούς της ΑΕΚ, λόγω της μονίμως αρνητικής στάσης του Δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας γύρω από το πρότζεκτ της Αγιά Σοφιάς. Οπότε δεν θα μπορούσαμε να μη ρωτήσουμε τον Νίκο Αγγελίδη, πως ήταν η ατμόσφαιρα ανάμεσα στις δύο πλευρές. «Υπήρχε καλό κλίμα. Με το που έφτασαν στο πλατό είχε ξεκινήσει η εκπομπή. Συνομιλούσαν σε πολύ φιλικό επίπεδο και υπήρξαν χαμόγελα», απαντά ο συνάδελφος, ο οποίος τρέφει ενωσίτικα αισθήματα, κάτι που είναι γνωστό σε πολύ κόσμο της ομάδας.

Για να αλλάξουν τα δεδομένα, πρέπει να ηρεμήσει το κλίμα

Στην παρούσα φάση, το έργο έχει κολλήσει, επειδή η έκδοση της οικοδομικής άδειας κολλάει στο γεγονός, ότι ο δήμος δεν εγκρίνει τα υψομετρικά κάτι που η ΑΕΚ θα μπορούσε να εξασφαλίσει κατευθείαν από την Περιφέρεια. Δεν το κάνει όμως γιατί δεν θέλει να ξεπεράσει την τοπική αρχή, κάτι που θεωρεί πολύ σημαντικό ο Νίκος Αγγελίδης. «Αυτό που βγήκε θετικό από πλευράς ΑΕΚ είναι αυτό που ειπώθηκε, ότι μπορεί και μόνη της να κάνει κάποιες διεργασίες και να ξεπεράσει τον Δήμο, αλλά δεν το θέλει! Θέλει μία κοινή γραμμή και πλεύση με τον Δήμο. Από την άλλη πλευρά ο δήμαρχος είναι τρομοκρατημένος με το κλίμα που έχει διαμορφωθεί στη Νέα Φιλαδέλφεια. Η άποψή μου είναι, ότι για να μπορέσει να βγει κάτι, από αυτήν την κοινή τους συνέντευξη, η οποία μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα, θα πρέπει να ηρεμήσει το κλίμα γύρω από τον δήμο για μικρό διάστημα. Να φανει ότι υπάρχει καλή θέληση απ' όλες τις πλευρές και μετά να πάρει όπως είπε και στη συνέντευξη ο δήμος και να γίνει απευθείας συνεννόηση και συνεργασία, βήμα προς βήμα, χέρι με χέρι, για να ξεπεραστούν αυτά τα εμπόδια, τα οποία μάθαμε σήμερα, ότι δεν είναι ουσιαστικό εμπόδιο της ΑΕΚ, αλλά ένα γραφειοκρατικό πρόβλημα που υπάρχει, μίας υπηρεσίας της Περιφέρειας που πρέπει να δώσει ειδική γνωμοδότηση. Είναι κάτι που πρέπει να γίνει σε επίπεδο διαδικαστικό και με βάση ότι αναδείχηκε το θέμα μέσω της συνέντευξης, νομίζω, ότι θα προχωρήσει. Γιατί έχει δείξει θέληση και η Περιφέρεια», αναφέρει και συνεχίζει:

«Από εκεί και πέρα ο καθένας έχει τα δίκια του. Αλλά το θέμα είναι πως τα διεκδικείς και τί σημαίνει για τον κόσμο της ΑΕΚ αυτή η περιοχή. Νομίζω, ότι μπορεί να υπάρξει καλή πρόθεση στο μέλλον και να προχωρήσει η ιστορία. Έγινε ένα σημαντικό βήμα εδώ που ήρθαν και συζήτησαν για πρώτη φορά σε κοινή θέα εκφράζοντας δημόσιο λόγο. Μπορεί να ακολουθηθούν κάποια βήματα για να ξεπεραστούν κάποια προβλήματα. Τώρα, αν εμφανιστούν νέα στην πορεία και φανεί, ότι ψαχνόμαστε, για να μην προχωρήσει το έργο, αυτό θα το δούμε».

Νικήτρια η ΕΡΤ

Ποιος ήταν ο νικητής του debate; Ο Νίκος Αγγελίδης θεωρεί κερδισμένους και τους δύο, μα πάνω απ' όλα τη «... δημόσια τηλεόραση, η οποία έδειξε ξανά τις δυνατότητές της! Γιατί μπορεί να παίξει έναν καταλυτικό ρόλο, για να διαμορφωθεί μία καλή κατάσταση συνεννόησης, επικοινωνίας, επαφών. Αυτός είναι και ο ρόλος της δηλαδή. Δεν είναι για να παίρνει θέση και να τοποθετείται. Εγώ βασικά χαίρομαι πολύ και σας φίλος της ΑΕΚ, αλλά και δημοσιογραφικά, γιατί και ο χώρος που εργάζομαι, η ΕΡΤ, φάνηκε ότι έχει σωστή και σοβαρή αντιμετώπιση των γεγονότων. Είναι σημαντικό να ακούγεται η φωνή της ΑΕΚ, παντού...».

Μετά από πίεση που του άσκησε ο σκύλος για να βγάλει κερδισμένο ανάμεσα στις δύο πλευρές, ο παρουσιαστής της ΕΡΤ επέμενε, ότι «για κάποιους η μία πλευρά είχε πιο δυναμικά επιχειρήματα, για κάποιους άλλους η άλλη είχε τα δίκια της. Νομίζω, όποιος δει τη συνέντευξη μπορεί να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα, ανάλογα με όσα ειπώθηκαν». Ο ίδιος πάντως κράτησε τη δέσμευση του κυρίου Ανδριόπουλου στο τέλος. «Μετά από προσωπική μου παρέμβαση, δεσμεύτηκε, ότι το γήπεδο θα πρέπει να ανήκει στον κόσμο της ΑΕΚ. Δηλαδή να είναι ιδιοκτησίας της ΑΕΚ. Είναι πολύ σημαντικό», επισημαίνει.

Δεν χρειάζονται εμπρηστικές συνεντεύξεις

Κλείνοντας την επικοινωνία μας με τον Νίκο Αγγελίδη του ζητήσαμε να μας πει τη γνώμη του για το θέμα και πως μπορεί να προχωρήσει το γηπεδικό ζήτημα, μετά από τη κοινή παρουσία των δύο πλευρών στα πλατό της δημόσιας τηλεόρασης. «Έχουμε φτάσει σε ένα πολύ οριακό σημείο. Εδώ δίνεται η ευκαιρία για μία αφετηρία ουσιαστικών διαπραγματεύσεων, μιας και τα δεδομένα έχουν αλλάξει, έτσι ώστε να ηρεμήσει η κατάσταση στη Νέα Φιλαδέλφεια, όπου κανείς δεν θέλει τέτοια ένταση. Και επιτέλους ακολουθώντας την πορεία αυτής της ιστορίας, να επανέλθει η ΑΕΚ στον φυσικό της χώρο. Νομίζω, ότι είναι κάτι που αν γίνει με τον σωστό και οργανωμένο τρόπο, επιλύοντας τα προβλήματα που δημιουργούνται, θα κάνει καλό και στις δύο πλευρές.

Το πιο βασικό είναι να μην συνεχιστούν οι διάφορες συνεντεύξεις που ρίχνουν λάδι στη φωτιά και δυναμιτίζουν την ατμόσφαιρα. Μετά από όποιες επαφές γίνουν για την προώθηση του έργου, να υπάρξει κοινή ενημέρωση για τα βήματα που ακολούθησαν και θα ακολουθήσουν. Να υπάρχει ουσιαστικά μία κοινή συνισταμένη στην πορεία της όλης ιστορίας. Να μην γίνονται πράγματα που εμμέσως δυναμιτίζουν το κλίμα. Δεν κάνει καλό, ούτε τον δήμο συμφέρει να γίνονται δηλώσεις είτε από μέλη του ΔΣ είτε από τον ίδιο τον δήμαρχο, ούτε την ΑΕΚ περισσότερο, να υπάρχει μία ατμόσφαιρα, που χρησιμοποιείται ως δικαιολογία. Αυτό πρέπει να λήξει και μάλιστα με την καλή διάθεση όλων.

Είναι καταλυτική χρονικά αυτή η συγκυρία και μπορεί να αποτελέσει αφετηρία, αν υπάρχει διάθεση, για να κάτσουν στο τραπέζι, μικροί και μεγάλοι απ' όλες τις πλευρές σε συνεννόηση με την Πολιτεία. Να μην ξεκινήσει ένα έργο χωρίς τη συμβολή των άμεσα ενδιαφερομένων, όπως ο Δήμος. Γιατί είναι πολλά τα έργα που πρέπει να γίνουν, όπως για παράδειγμα, η υπογειοποίηση. Μην αρχίσουν, μόλις μπει το πρώτο φτυάρι, ξανά οι ενστάσεις. Να υπάρξει κλίμα κοινής πλεύσης. Η ΑΕΚ είναι η ιστορία της περιοχής. Και η ιστορία δεν αλλάζει!», κατέληξε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ.

Θυμηθείτε το debate στο βίντεο που ακολουθεί:

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags