Facebook Pixel Mε Σωκράτη, Μανωλά και Καπίνο, γκολ δεν καταπίνω!
| 2017-03-25 23:33:00

Mε Σωκράτη, Μανωλά και Καπίνο, γκολ δεν καταπίνω!

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Mε Σωκράτη, Μανωλά και Καπίνο, γκολ δεν καταπίνω!

Ο SportDog αναλύει το πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης της Εθνικής μας με το Βέλγιο.

Δεν τα πάει άσχημα η Εθνική μας στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης με το Βέλγιο. Κατ'αρχάς οι διεθνείς μας έχουν ανταποκριθεί πολύ καλά στο ανασταλτικό κομμάτι και ιδιαίτερα στον δύσκολο τομέα των ατομικών μαρκαρισμάτων, αφού οι αντίπαλοί μας παίζουν με 3-6-1, το οποίο μπερδεύει εύκολα τους αμυντικούς.

Η Ελλάδα δεν παίζει ψηλά και αμύνεται ωραία με βάθος. Η εμπειρία του Σωκράτη, αλλά και η ταχύτητα του Μανωλά βοηθούν στη διόρθωση όποιων λαθών προέκυψαν από λάθος κοψίματα στη μεσαία γραμμή. Σάμαρης και ιδιαίτερα ο Ταχτσίδης δεν είναι συγκεντρωμένοι. Τον τελευταίο προσπαθούν να τον κατευθύνουν οι συμπαίκτες του, αφού δεν παίζει στη φυσική του θέση.

Η Ελλάδα έχει σταθεί τυχερή σε δύο στιγμές με πρωταγωνιστή τον Φελαΐνι. Στο 13' η σκαστή κεφαλιά του πέρασε εκτός γηπέδου, ενώ στο 31' το τακουνάκι του απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Καπίνο που έχει σταθεί πολύ καλά στα γεμίσματα. Πολύ καλό παιχνίδι κάνει στα αριστερά ο Τζαβέλλας, ο οποίος έχει καθαρίσει 2 φάσεις σε αντεπιθέσεις των Βέλγων (22' πριν πάρει τη μπαλα ο Μέρτενς και στο 42').

Επιθετικά η εθνική μας όπως είναι φυσικό έχει περιορισμένο ρόλο. Γι'αυτό και δεν έβγαλε καμία φάση. Οι οδηγίες του Σκίμπε είναι ξεκάθαρες! Ο Γερμανός έχει πει στους παίκτες να παίζουν στην κόντρα με βαθιές μπαλιές. Μάλιστα πριν το παιχνίδι ο Τζαβέλλας είχε πει στον Μήτρογλου, ότι θα τον ψάχνει, κάτι που έγινε τουλάχιστον μία φορά. Η «γαλανόλευκη» πάντως θα μπορούσε να βγει με αξιώσεις και να απειλήσει έστω μία φορά, στο 23' όταν ο Σάμαρης έβγαλε υπέροχη κάθετη για τον Μήτρογλου, ο οποίος όμως ήταν οφσάιντ.


 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags