Μετά από πέντε συνεχόμενες νίκες που την απομάκρυναν από τη ζώνη του υποβιβασμού, η πρωταθλήτρια Λέστερ έχασε 4-2 από την Εβερτον στο «Γκούντισον Παρκ». Οι γηπεδούχοι του Ρόναλντ Κούμαν βρίσκονται πάντα σε επαφή με τις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη, όμως ο στόχος τους παραμένει δύσκολος.

Bροχή από γκολ στο πρώτο δεκάλεπτο της αναμέτρησης με την Έβερτον να ανοίγει το σκορ έπειτα από μόλις 30 δευτερόλεπτα παιχνιδιού με σκόρερ τον Ντέιβις. Η Λέστερ δεν πτοήθηκε από το γρήγορο αυτό γκολ, αντέδρασε άμεσα και με τους Σλιμανί (4') και Ολμπράιτον (10') ανέτρεψε το σκορ και έδωσε προσωρινό προβάδισμα στις «αλεπούδες».

Η απάντηση για τα «ζαχαρωτά» ήρθε με το Λουκάκου, ο οποίος με καρφωτή κεφαλιά νίκησε το Σμάιχελ και έφερε το ματς στα ίσια στο 23'.

Πέντε λεπτά αργότερα σημειώθηκε σύρραξη μεταξύ των παικτών των δύο ομάδων, όταν ο Ρόμπερτ Χουτ όρμηξε στον Κέβιν Μιραλάς, τον άρπαξε από το λαιμό, δίχως πάντως να υπάρχει συνέχεια στο περιστατικό αυτό.

Οι γηπεδούχοι ξαναπήραν τα ηνία στο σκορ στο 41' με σκόρερ το Γιαγκιέλκα με κεφαλιά από κόρνερ του Μπάρκλεϊ, σε ένα πρώτο ημίχρονο με φρενήρη ρυθμό και πολλά τέρματα.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε χωρίς την ίδια ένταση, με τον Λουκάκου πάντως να ξαναχρίζεται σκόρερ στο 58' με κοντινό πλασέ, διαμορφώνοντας 4-2. Το σκορ αυτό δεν έμελλε να αλλάξει στα υπόλοιπα λεπτά της αναμέτρησης με τις δύο ομάδες να χάνουν εκατέρωθεν ευκαιρίες δίχως να μπει τελικά κάποιο ακόμα τέρμα.