Σε γιορτή με πολλά γκολ και θέαμα εξελίχθηκε η αναμέτρηση της ΑΕΚ με την Κέρκυρα. Η Ένωση καθάρισε τη νίκη από το πρώτο ημίχρονο και στο δεύτερο ξεκουράστηκε, αλλά σκόραρε άλλα δύο τέρματα, τα οποία τις έφτιαξαν ψυχολογία, για το πρώτο ματς των ημιτελικών του Κυπέλλου, με τον Ολυμπιακό, στο Καραϊσκάκη.

Επιστροφή Ανέστη και ροτέισον!

Δεδομένου του ημιτελικού του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό, η ΑΕΚ έπρεπε να κάνει συντήρηση δυνάμεων για το ντέρμπι με το Καραϊσκάκη. Αυτή η ανάγκη ήρθε σε συνάρτηση με το γεγονός, ότι πολλοί παίκτες έπρεπε να εκτίσουν τιμωρία (Αϊντάρεβις, Μάνταλος, Σιμόες), ενώ υπήρξε και ο τραυματισμός του Λαμπρόπουλου που έκανε επιτακτική τη χρησιμοποίηση του Τσιγκρίνσκι. Ο τελευταίος είχε προμηθευτεί ειδικό νάρθηκα από την προηγούμενη εβδομάδα, προκειμένου να μπει άμεσα σε αγωνιστική δράση και να προστατέψει το χειρουργημένο του χέρι, στα ματς φωτιά που έρχονται για την Ένωση.

Ο Ουκρανός ξεκίνησε βασικός δίπλα στον Κολοβέτσιο, στο κέντρο της άμυνας, την οποία συμπλήρωναν Γκάλο και Ντίντακ. Ο Χιμένεθ είχε στη διάθεσή του τον Γαλανόπουλο, ο οποίος εν τη λειψανδρία της μεσαίας γραμμής επανήλθε δίπλα στον Γιόχανσον. Στις πτέρυγες ο Πατίτο έπαιξε αριστερά, ο Βάργκας δεξιά, επιτελικός μέσος ο Μπακασέτας και μοναδικός προωθημένος ο Πέκχαρτ. Η έκπληξη του Ισπανού τεχνικού ήταν κάτω από τα γκολπόστ, όπου επανέφερε τον Ανέστη, αντί του Μπάργκα, για τον οποίο ο SportDog σας έχει επισημάνει πολλάκις σε πρόσφατα ρεπορτάζ, ότι δεν βρίσκεται σε καλή περίοδο.

Παραγωγή φάσεων, τρελό στατιστικό και βροχή τα γκολ

Η ΑΕΚ ήταν η κυρίαρχος της αναμέτρησης και δεν άφησε εξ αρχής την Κέρκυρα να κάνει παιχνίδι μέσα στο ΟΑΚΑ. Ίσα, ίσα, οι «κιτρινόμαυροι» την σφυροκόπησαν (από το δεύτερο κιόλας λεπτό με τον Γκάλο) με ευκαιρίες, κλείνοντας τους φιλοξενούμενους στα καρέ τους. Για να καταλάβετε το μέγεθος της υπεροχής του Δικεφάλου, στο τέλος του ημιχρόνου είχε 70% κατοχή και 17 τελικές, έναντι καμίας από μεριάς Φαιάκων.

Το γκολ για την Ένωση ήρθε στο 23' όταν ο Βάργκας που ήταν σε μεγάλα κέφια τους πέρασε όλους από δεξιά, έβγαλε μπαλιά προς τον επερχόμενο Μπακασέτα που από το ύψος του πέναλτι κεραυνοβόλησε τον Κουτζαβασίλη για το 1-0 και αφιέρωσε το τέρμα στον άτυχο Λαμπρόπουλο (χειρουργήθηκε στους χιαστούς).

Ο τερματοφύλακας των Φαιάκων πέρασε πολύ δύσκολες στιγμές στη συνέχεια. Η Ένωση δημιουργούσε συνεχώς ευκαιρίες, με Πατίτο, Πέκχαρτ και Μπακασέτα, ενώ στο 31' ο Γαλανόπουλος δεν κατάφερε να νικήσει τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων σε τετ α τετ. Αυτό όμως το έκανε στο 39' ο ψηλός Τσέχος, με κεφαλιά, ύστερα από σέντρα του Γκάλο. Τρία λεπτά αργότερα η Ένωση πέτυχε και τρίτο τέρμα καθαρίζοντας πριν τη λήξη του ημιχρόνου τη νίκη. Ο Ντίντακ έκλεψε την μπάλα έξω από την περιοχή της Κέρκυρας και αφού προχώρησε λίγα μέτρα, έπιασε ένα διαγώνιο σουτ που "καρφώθηκε" στην απέναντι γωνία του Κουτζαβασίλη, για το 3-0.

Πάρτι και άλλα γκολ

Η ΑΕΚ είχε απελευθερωθεί από το άγχος χάρη στα τρία τέρματα του πρώτου μέρους, γι'αυτό και το δεύτερο απέκτησε χαρακτήρα εορταστικό. Η Ένωση πέτυχε τέταρτο γκολ στο 54' και στη συνέχεια έκανε συντήρηση δυνάμεων για το ματς με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη. Ο Γκάλο άφησε με τακουνάκι στον Γιόχανσον που έκανε συρτή σέντρα και ο Μπακασέτας με προβολή ανέβασε τον δείκτη του σκορ σε 4-0.

Ο Δικέφαλος όμως δεν σταμάτησε εκεί. Στο 70' ευτύχησε να πετύχει και πέμπη τέρμα, το οποίο προήλθε από συνεργασία των συνήθιστων ύποπτων. Ο Βάργκας έσκαψε τη μπάλα από δεξιά, ο Πέκχαρτ τρύπωσε ανάμεσα στους αμυντικούς, πήδηξε ψηλότερα και κόλλησε τη μπάλα με κεφαλιά για το 5-0. Το σκορ παρέμεινε μέχρι τέλους με την ΑΕΚ να έχει 49 βαθμούς και σιγουρεύει τη θέση της στα πλέι οφ.

Η ΑΕΚ έφτιαξε ψυχολογία για το πρώτο παιχνίδι των ημιτελικών του Κυπέλλου. Πέντε γκολ έδωσαν σίγουρα τα απαραίτητα ηθικά αποθέματα στους παίκτες του Χιμένεθ, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τον Ολυμπιακό τη Μεγάλη Πέμπτη στο Καραϊσκάκη.


ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Γκάλο (67' Μπακάκης), Κολοβέτσιος, Τσιγκρίνσκι, Ντίντακ (61' Βινίσιους), Γαλανόπουλος, Γιόχανσον, Βάργκας, Πατίτο (72' Χριστοδουλόπουλος), Μπακασέτας, Πέκχαρτ

ΚΕΡΚΥΡΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κουτζαβασίλης, Ζαραδούκας, Σιόντης, Ιωάννου, Βενέτης, Νίκιτς, Σπίνουλας, Ζορμπάς, Κόντος, Γεωργακόπουλος, Επστάιν


Διαιτητής: Διαμαντόπουλος

Βοηθοί: Σταθόπουλος, Πήττας

4ος Διαιτητής: Γιαννουλάκης