Συνήθως στις εμφατικές νίκες τα φώτα της δημοσιότητας πέφτουν πάνω στους σκόρερς. Στην περίπτωση της αναμέτρησης της ΑΕΚ με την Κέρκυρα, η Ένωση πανηγύρισε 5 φορές, με τους Μπακασέτα-Πέκχαρτ να σκοράρουν δις και τον Ντίντακ μία φορά. Δύο από τα τέρματα που πέτυχαν οι παίκτες του Χιμένεθ όμως πιστώνονται στον Ρόναλντ Βάργκας!

Ο Βενεζουελάνος ήταν καταπληκτικός! Είχε φοβερή όρεξη, βοήθησε και έδωσε ρυθμό στο παιχνίδι της ομάδας του, δημιούργησε ευκαιρίες και έφτιαξε από ένα γκολ για τον Έλληνα και τον Τσέχο επιθετικό. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά φέτος που ο Βάργκας έχει τρελάνει τους οπαδούς της ΑΕΚ. Από τότε που ήρθε ο Χιμένεθ, ο παίκτης έχει μεγαλύτερη παρουσία στα ματς της Ένωσης και βοήθησε πάρα πολύ για την προσαρμογή του Αραούχο, ο οποίος στα πρώτα του παιχνίδια με την κιτρινόμαυρη φανέλα σκόραρε κάποια τέρματα χάρη σε ασίστ του killer των περσινών ντέρμπι.

Αυτήν την απορία είχαν για πολύ καιρό φέτος οι ΑΕΚτζήδες. Τί έγινε και ο άνθρωπος που πέρσι έκρινε υπέρ της Ένωσης τρία ντέρμπι (με γκολ που πέτυχε κόντρα σε Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό) δεν είχε μεγάλη συμμετοχή τη σεζόν 2016-2017. Οι αριθμοί δείχνουν, ότι ο Βάργκας έχει παίξει φέτος συνολικά σε 12 αναμετρήσεις, από τις οποίες τις μισές αγωνίστηκε ερχόμενος από τον πάγκο! Στις άλλες μισές ξεκινούσε μεν βασικός, συνήθως όμως μετά το 70' γινόταν αλλαγή.

Βλέπετε ο Βάργκας είναι ένας ποδοσφαιριστής πολύ ποιοτικός, αλλά εξίσου επιρρεπής σε μυϊκούς τραυματισμούς. Στην εκκίνηση της αγωνιστικής περιόδου αντιμετώπισε πολλά τέτοια θέματα. Αποκλείστηκε τον Οκτώβρη από την αποστολή πριν από ένα κρίσμο παιχνίδι, όπως ήταν αυτό με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη, λόγω προβλήματος στους προσαγωγούς. Τον περασμένο Νοέμβριο αντιμετώπισε κάκωση στον δικέφαλο μηριαίο, ενώ τον Γενάρη τον χτύπησε ίωση και έχασε το ματς στα Πηγάδια.

Αυτή ήταν και η τελευταία φορά που έχασε παιχνίδι ο μεσοεπιθετικός από τη Βενεζουέλα λόγω κάποιου ιατρικού προβλήματος. Αν δεν συμπεριλαμβανόταν σε αποστολή ή δεν χρησιμοποιούταν σε παιχνίδια ήταν αφενός για λόγους τακτικής και αφετέρου για να προστατευθεί από πιθανές υποτροπές.

Ο Βάργκας φέτος δεν έπαιξε σε κανένα ντέρμπι, ούτε του πρώτου, αλλά ούτε του δεύτερου γύρου (* δείτε πίνακα στο τέλος με τις εμφανίσεις του). Στο 3-0 με τον ΠΑΟΚ ξεκίνησε βασικός και έγινε αλλαγή στο 78', ενώ με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό δεν συμμετείχε.

Ο Χιμένεθ τον χρησιμοποιούσε συνετά και με γνώμονα την σταδιακή του άνοδο, η οποία φάνηκε δια γυμνού οφθαλμού στον αγώνα με την Κέρκυρα! Ο Βάργκας έπαιξε βασικός για 6η φορά, έδωσε δύο ασίστ και εμφανίστηκε φοβερά ορεξάτος για το πρώτο ματς των ημιτελικών του Κυπέλλο, με τον Ολυμπιακό, στο Καραϊσκάκη.

Το σημαντικότερο σας το αφήσαμε για το τέλος! Στο 5-0 απέναντι στους Φαίακες ο Βάργκας έπαιξε για πρώτη φορά φέτος, ολόκληρο 90λεπτο σε παιχνίδι πρωταθλήματος. Εντάξει, η δυναμική του αντιπάλου δεν προκαλεί φόβητρο, αλλά ήταν μία καλή ευκαιρία για τον Σεβιγιάνο τεχνικό, για να τσεκάρει την αγωνιστική ετοιμότητα του ποδοσφαιριστή ενόψει Μεγάλης Πέμπτης. Ίσως γι'αυτόν τον χρησιμοποιούσε συντηρητικά τόσο καιρό, για να πλέξει ο Βάργκας το... εργόχειρό του απέναντι στους «ερυθρόλευκους».


Τα φετινά παιχνίδια πρωταθλήματος του Βάργκας

ΑΕΚ-Παναιτωλικός 0-0 (μπήκε στο 78')

ΑΕΚ-Ξάνθη 4-1 (μπηκε στο 74')

Βέροια-ΑΕΚ 1-2 (μπήκε στο 41)

ΑΕΚ-Ατρόμητος 2-2 (μπήκε στο 63')

ΑΕΚ-ΠΑΣ 1-1 (μπήκε στο 87')

Παναιτωλικός-ΑΕΚ 3-2 (βασικός, βγήκε στο 57')

ΑΕΚ-Αστέρας 2-0 (μπήκε στο 87')

Ηρακλής-ΑΕΚ 2-2 (βασικός, μπήκε στο 61')

ΑΕΚ-Λάρισα 3-0 (βασικός, βγήκε στο 62')

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 3-0 (βασικός, βγήκε στο 78')

Ατρόμητος-ΑΕΚ 0-1 (βασικός, βγήκε στο 54')

ΑΕΚ-Κέρκυρα 5-0 (βασικός για 90')