Αν και περισσότεροι περίμεναν, ότι ο Παναθηναϊκός θα μπει πιο δυνατά στο ματς, ο ΠΑΟΚ έπαιξε πολύ ψηλά και μπλόκαρε την ανάπτυξη των γηπεδουχων, αναγκάζοντας τον Μαρίνο Ουζουνίδη να κάνει από πολύ νωρίς συστάσεις στους παίκτες του, να ανεβάσουν τις γραμμές τους.

Οι «πράσινοι» ισορρόπησαν μετά το 15' και πήραν τον έλεγχο του παιχνιδιού στα πόδια τους. Στο 19' απείλησαν για πρώτη φορά, με τον Μπεργκ, ο οποίος ξέφυγε του Λέοβατς, αλλά έκλινε πλάγια δεξιά, με αποτέλεσμα η προσπάθειά του να φύγει άουτ. Ένα λεπτό αργότερα ο Γλύκος έκανε καταπληκτική απόκρουση ύστερα από κεφαλιά του Σουηδού, αλλά στο 21' ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να αποτρέψει το 1-0! Ο Βιγιαφάνιες σούταρε, ο Γλύκος απέκρουσε, στη συνέχεια ο Μπεργκ πήρε την πρώτη κεφαλιά, ο Μολέντο τη δεύτερη με τη μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα.

Ο ενθουσιασμός από την επίτευξη του τέρματος ανύψωσε ψυχολογικά το «τριφύλλι», ειδικά τον Μπεργκ που μπήκε πιο ζεστά στο ματς. Οι «πράσινοι» με ωραίο πάσινγκ γκέιμ μετέφεραν και κυκλοφορούσαν τη μπάλα γύρω από την περιοχή του ΠΑΟΚ, ο οποίος υπέστη μία μίνι ψυχρολουσία και μπλόκαρε με αποτέλεσμα να μην μπορεί να βγάλει αντίδραση, παρότι ο Παναθηναϊκός δεν ήταν συγκεντρωμένος στα μετόπισθεν!

Το χαρακτηριστικό του ΠΑΟΚ είναι ότι έχει δυνατά άκρα (Μάτος-Λέοβατς, Ενρίκε-Κάμπος), τα οποία όμως στη Λεωφόρο δεν απέδωσαν. Οι παίκτες του Ίβιτς δεν δύναντο να δημιουργήσουν ευκαιρίες και να απειλήσουν τον Βλαχοδήμο, ο οποίος εξελίχθη σε θεατής στο πρώτο μέρος. Μία φορά απειλήθηκε ο Παναθηναϊκός από τους Θεσσαλονικείς. Αυτή ήταν στο 29' όταν ο Ουάρντα βρήκε τον Λέοβατς στα αριστερά, ο τελευταίος έκανε φοβερό γύρισμα στο ύψος του πέναλτι, όπου ο Ενρίκε, παρότι ανενόχλητος, τελείωσε τη φάση άστοχα, με τη μπάλα να περνάει πολλά μέτρα, ψηλά, εκτός γηπέδου!

Η φάση που σήκωσε όλο το γήπεδο στο πόδι και το ανάγκασε να φωνάξει γκολ, ήταν στο εκτός περιοχής σουτ του Κλωναρίδη, στο 37', όταν η μπάλα ξεγέλασε τους πάντες, αλλά δεν μπήκε για δεύτερη φορά στα δίχτυα του Γλύκου. Πριν τη λήξη του ημιχρόνου ο Μπεργκ σκόραρε, αλλά το γκολ ακυρώθηκε δίκαια ως οφσάιντ.

Να πούμε, ότι οι πρωταγωνιστές του Παναθηναϊκού στο πρώτο μέρος ήταν ο Βιγιαφάνιες με τον Κλωναρίδη, ενώ από τον ΠΑΟΚ ξεχώρισαν ο Ουάρντα με τον Λέοβατς. Φυσικά αρνητικός πρωταγωνιστής ήταν ο Ενρίκε που έχασε το σίγουρο γκολ στο 29'.