Η ΑΕΚ πήρε μεγάλη νίκη μέσα στο Καραϊσκάκη επί του Ολυμπιακού και απέκτησε ισχυρό προβαδισμα πρόκρισης ενόψει της ρεβάνς της 26ης Απριλίου. Ήδη έχει ξεκινήσει η ηλεκτρονική προπώληση των εισιτηρίων και οι Ενωσίτες έχουν αρχίσει να κλείνουν θέση για τον επαναληπτικό με τους «ερυθρόλευκους».

Πριν το παιχνίδι με την ομάδα του Πειραιά, οι Ενωσίτες περιμένουν πως και πως ένα άλλο ματς, το οποίο είναι διαφορετικό. Ο λόγος για την εκτός έδρας αναμέτρηση της 29ης αγωνιστικής, κόντρα στον Λεβαδειακό.

Οι οπαδοί της ΑΕΚ δεν έχουν ξεχάσει ποτέ τα λόγια του Γιάννη Κομπότη στο παιχνίδι της Λιβαδειάς, τη σεζόν 2012-2013, όταν η Ένωση γνώρισε τον υποβιβασμό. Εκείνος ο αγώνας, ο οποίος σημαδιακά είχε διεξαχθεί και πάλι Απρίλιο μήνα, έληξε 0-0 και η Ένωση κάνει ένα σημαντικό βήμα σωτηρίας, τρεις αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος. Αλλά στο τέλος δεν κατάφερε να αποφύγει τη μοίρα της.

Μνημειώδης θα μείνει η ατάκα του ηγέτη των Βοιωτών προς τους ανθρώπους της ΑΕΚ, τους οποίους και απείλησε. «Εγώ θα σας ρίξω», είχε πει ο Γιάννης Κομπότης, κάτι που επιβεβαίωσε πολύς κόσμος, αφού υπήρχαν αυτήκοοι μάρτυρες.

Γι'αυτό οι οπαδοί της ΑΕΚ θέλουν να πάρουν εκδίκηση! Γιατί συν τοις άλλοις δεν ξεχνούν τη χείριστη αντιμετώπισή τους, όποτε έκαναν εκδρομή στη Λιβαδειά, όπου η τοπική ομάδα δεν τους έδινε εισιτήρια, η αστυνομία τους απαγόρευε την είσοδο στην πόλη και όσοι κατάφερναν και περνούσαν τον κλοιό έβλεπαν τα ματς από το βουνό.

Οι ΑΕΚτζήδες θέλουν από την ομάδα τους να δώσει ένα μάθημα στον ισχυρό άνδρα του Λεβαδειακού, ο οποίος είναι προτελευταίος με 23 βαθμούς!! Με νίκη η Ένωση εξασφαλίζει τον υποβιβασμό των «πράσινων» τιμωρώντας τον Γιάννη Κομπότη για όσα είπε πριν 4 χρόνια.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι και οι παίκτες έχουν γνώση για αυτό το ματς. Στις συζητήσεις που είχαν με τους οπαδούς της ΑΕΚ, στο ξενοδοχείο, στους πανηγυρισμούς για τα επινίκια μετά τη νίκη στο Καραϊσκάκη, τόνιζαν ότι προέχει το ματς της Λιβαδειάς. Μάλιστα δεν ήταν λίγοι οι οπαδοί που αντέστρεψαν την ατάκα του Κομπότη και είπαν στους ποδοσφαιριστές «ρίξτε τους».