Facebook Pixel "Επανάσταση" φέρνει η UEFA στη διαδικασία των πέναλτι!
| 2017-05-03 20:20:00

"Επανάσταση" φέρνει η UEFA στη διαδικασία των πέναλτι!

"Επανάσταση" φέρνει η UEFA στη διαδικασία των πέναλτι!

Διαβάστε το σχέδιο της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας, το οποίο θα αλλάξει εντελώς την διαδικασία των πέναλτι!

Hδιαδικασία των πέναλτι έχει καθιερωθεί ως ο τρόπος για να λύνουν οι ομάδες τις διαφορές τους μετά από ισοπαλία στην κανονική διάρκεια των αγώνων και την παράταση.

Το πρόβλημα με αυτή τη διαδικασία είναι ότι δίνει μεγάλο πλεονέκτημα στην ομάδα που εκτελεί πρώτη, αφού η δεύτερη έχει συνεχώς την ψυχολογική πίεση του να ισοφαρίσει σε περίπτωση που η άλλη ομάδα έχει ευστοχήσει.

Για αυτόν τον λόγο, η UEFAθα δοκιμάσει το σύστημα «ABBA», το οποίο προβλέπει την εξισορρόπηση της ψυχολογικής πίεσης. Πώς; Με το να μην εκτελεί από ένα πέναλτι η κάθε ομάδα, αλλα αντίθετα η πρώτη ομάδα να εκτελεί ένα πέναλτι και από εκεί και πέρα οι εκτελέσεις γίνονται ανά δύο σερί για κάθε ομάδα.

Το νέο αυτό σύστημα θα δοκιμαστεί στα πρωταθλήματα κ-17 που διεξάγονται σε άνδρες (Κροατία) και γυναίκες (Τσεχία) από αυτήν την εβδομάδα.

«Η υπόθεση είναι ότι ο παίκτης που εκτελεί το δεύτερο χτύπημα σε ένα ζεύγος εκτελέσεων βρίσκεται υπό εντονότερη πνευματική πίεση. Εάν το πρώτο πέναλτι του αντιπάλου είναι εύστοχο, μία απώλεια του δευτέρου εκτελεστή πέναλτι στο ζεύγος μπορεί να σημαίνει άμεσα την ήττα στον αγώνα για την ομάδα του, ειδικά από το τέταρτο ζεύγος και μετά», δηλώνουν από την UEFA.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags