Την άποψη ότι η ΑΕΚ είναι πληρέστερη μεσοεπιθετικά και έχει προβάδισμα για να κερδίσει στον τελικό τον ΠΑΟΚ, εξέφρασε σε δηλώσεις του στον SportDog ο Αντώνης Μήνου.

Ο παλαίμαχος άσος της "Ένωσης" μίλησε ακόμα για την παρουσία τής διαιτησίας και το έξτρα κίνητρο που έχουν οι "κιτρινόμαυροι" μετά από τον αποκλεισμό τού πρωταθλητή Ολυμπιακού, ενώ σκάναρε αγωνιστικά τις δύο ομάδες και τους ποδοσφαιριστές τους.

Κύριε Μήνου, πώς περιμένετε τον τελικό; Υπάρχει προβάδισμα σε κάποια από τις δύο ομάδες;

"Και οι δύο ομάδες βρίσκονται σχεδόν στο ίδιο επίπεδο και κάνουν καλές εμφανίσεις το τελευταίο διάστημα. Ο ΠΑΟΚ προέρχεται από μεγάλη ανατροπή εναντίον του Παναθηναϊκού, ενώ η ΑΕΚ απέκλεισε τον Ολυμπιακό που δίνει έξτρα κίνητρο, γιατί ήταν πρωταθλητής. Η εκτίμησή μου είναι ότι η ΑΕΚ, λόγω ποιότητας μεσοεπιθετικά, έχει έναν λόγο παραπάνω για να επιβάλλει τον ρυθμό της και να πετύχει τον στόχο της".

Πώς περιμένετε τη διαιτησία στον τελικό; Είναι πρώτης τάξης ευκαιρία να δοθούν απαντήσεις, μετά από το κύμα διαμαρτυριών του τελευταίου διαστήματος.

"Θέλω να δω μία διαιτησία που να μη δημιουργήσει προβλήματα σε καμία ομάδα. Αλλά το πρόβλημα ξεκινάει πριν ακόμα αρχίσει το ματς, όταν την αμφισβητούμε. Αλλά και η διαιτησία δικαιώνει εκείνους που αμφισβητούν τις αποφάσεις της, δημιουργώντας κακή εικόνα για το ποδόσφαιρο. Λάθη θα γίνουν, όπως λάθη θα κάνουν και οι παίκτες στο παιχνίδι. Έτσι και ο διαιτητής προσπαθεί να είναι σωστός σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Αλλά τα λάθη που γίνονται το τελευταίο διάστημα θεωρώ ότι δεν είναι μόνο επειδή δεν είδαν σωστά οι διαιτητές κ.λπ. Προτιμώ να πιστεύω ότι γίνονται από ανικανότητα...".

Πόσο θετικό μπορεί να είναι το στοιχείο τής φιλικής σχέσης μεταξύ Μελισσανίδη - Σαββίδη; Από την άποψη ότι πολλές φορές γενεσιουργός αιτία των εντάσεων, είναι η κακή σχέση στους επικεφαλείς των συλλόγων.

"Το να είναι πρωταγωνιστές οι ισχυροί άνδρες των δύο ομάδων, δεν είναι ποδοσφαιρικό. Πρωταγωνιστές είναι εκείνοι που αγωνίζονται. Ο κόσμος πρέπει να πάει στο γήπεδο και να διασκεδάσει, δεν είναι δυνατόν να μοιράζουν μόνο 8 χιλ. εισιτήρια σε δύο μεγάλες ομάδες. Να προβληματιστούν οι μεγαλομέτοχοι γιατί δεν θα είναι γεμάτο το γήπεδο. Εμένα μου έχει μείνει στη μνήμη ο τελικός με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, όταν με 80 χιλ. κόσμο στο ΟΑΚΑ κερδίσαμε στον τελικό Κυπέλλου 4-0 τον Ολυμπιακό. Τα χρόνια άλλαξαν βέβαια, αλλά τα γήπεδα τώρα είναι άδεια σε όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος. Βλέπουμε ζώνες στη μέση του γηπέδου, λες και είναι αντιπυρικές, για να μην συναντιούνται οι οπαδοί. Η μπάλα είναι διασκέδαση και πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν και δεν σταματάει η ζωή μετά από το αποτέλεσμα ενός αγώνα".

Αγωνιστικά, πώς βλέπετε την ΑΕΚ;

"Η ΑΕΚ είναι πληρέστερη ομάδα μεσοεπιθετικά. Έχει και τον Πέκχαρτ, που βοηθάει σε δεδομένες στιγμές, αν και για το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι εκτός αποστολής. Ο Αλμέιδα έμεινε εκτός για πολύ καιρόα, ενώ ο Αραούχο είναι ένας γρήγορος και εκρηκτικός επιθετικός, ο οποίος προσαρμόστηκε γρήγορα. Ο Πάτο πέρασε έναν τραυματισμό, αλλά δίνει βοήθειες στα άκρα μαζί με τον Λάζαρο. Ο Μάνταλος θεωρώ ότι θα είναι το βαρόμετρο στον τελικό, αν βρεθεί σε καλή κατάσταση. Γιατί μπορεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να σκοράρουν άλλοι, αλλά μπορεί να σκοράρει και ο ίδιος. Η ΑΕΚ έχει τους δύο καλύτερους αμυντικούς μέσους, Γιόχανσον και Σιμόες , που συνεράζονται καλά και είναι δυνατοί. Χωρίς να σημαίνει ότι η άμυνά της υστερεί, πλην του Βράνιες που είναι νευρικός και πρέπει να μείνει συγκεντρωμένος σε αυτό το παιχνίδι".

Το σχόλιό σας, αγωνιστικά, για τον ΠΑΟΚ;

"Ο Πρίγιοβιτς ήρθε στη μέση της σεζόν και είχε έναν σοβαρό τραυματισμό. Ο Μπίσεσβαρ δεν είναι ολοκληρωτικά βασικός παίκτης στον ΠΑΟΚ, ενώ έχει χάσει και τον Ροντρίγκες. Ο ΠΑΟΚ έχει πρόβλημα στο σκοράρισμα με τον Κλάους να μην πετύχει γκολ και τον Μυστακίδη να έχει έναν σοβαρό τραυματισμό. Σε γενικές γραμμές αυτός είναι ο ΠΑΟΚ μεσοεπιθετικά, ενώ στο κέντρο έχει τον Σάκχοφ και τον Λέοβατς, ενώ καλή περίπτωση στη δεξιά πλευρά της άμυνας είναι ο Μάτος. Που πετυχαίνει γκολ και δημιουργεί προβλήματα στις αντίπαλες ομάδες".