Facebook Pixel "Πλακώνονται" στο ελληνικό ποδόσφαιρο αλλά εκτός είναι ...φίλοι - Στα σκαριά συνεργασία προέδρων που θα κάνει πάταγο - Δεν το βρίσκετε με τίποτα!
| 2017-05-08 08:30:00

"Πλακώνονται" στο ελληνικό ποδόσφαιρο αλλά εκτός είναι ...φίλοι - Στα σκαριά συνεργασία προέδρων που θα κάνει πάταγο - Δεν το βρίσκετε με τίποτα!

"Πλακώνονται" στο ελληνικό ποδόσφαιρο αλλά εκτός είναι ...φίλοι - Στα σκαριά συνεργασία προέδρων που θα κάνει πάταγο - Δεν το βρίσκετε με τίποτα!

Κι όμως, μπορεί οι ομάδες τους και οι οπαδοί τους να έχουν μεγάλο μίσος μεταξύ τους, ωστόσο εκτός ποδοσφαίρου τα πράγματα φαίνεται να είναι διαφορετικά. Διαβάστε και θα καταλάβετε...

Τις προηγούμενες ημέρες, η υπόθεση της τιμωρίας του Ολυμπιακού για όσα έγιναν στον ημιτελικό με την ΑΕΚ μονοπώλησε το ενδιαφέρον και τα ρεπορτάζ στα ποδοσφαιρικά δρώμενα της Ελλάδας.

Στην υπόθεση ενεπλάκη και ο ΠΑΟΚ προσπαθώντας να πετύχει την αφαίρεση έξι βαθμών από τους «ερυθρόλευκους», κάτι που θα κάλυπτε τη διαφορά των δυο ομάδων στη βαθμολογία και θα έφερνε τον Δικέφαλο πολύ κοντά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Η προσπάθεια του ΠΑΟΚ τελικά δεν ευοδώθηκε αφού ο Ολυμπιακός τιμωρήθηκε με τέσσερις αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και πρόστιμο, ωστόσο υπήρξε αρκετά «πολεμικό» κλίμα μεταξύ των δυο ΠΑΕ. Μία άλλη μεγάλη είδηση των τελευταίων ημερών ήταν η κοινοπραξία του προέδρου του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη, η οποία πέτυχε να αγοράσει το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, όσο κι αν το θέμα αυτό υποβιβάστηκε επικοινωνιακά από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως παρά τις συχνές αντιδικίες τους σε επίπεδο διοίκησης των ομάδων τους, οι Ιβάν Σαββίδης και Βαγγέλης Μαρινάκης έγιναν -έστω και έμμεσα- συμπαίκτες στο επιχειρηματικό πεδίο!

Πώς συνέβη αυτό; Ο ένας αγόρασε εν μέρει το λιμάνι της Θεσσαλονίκης και ο άλλος είναι Δημοτικός Σύμβουλος στον Δήμο Πειραιά, ο οποίος ελέγχει το λιμάνι της πόλης, ενώ ο Μαρινάκης έχει δρομολογήσει σημαντικές επενδύσεις σε αυτό.

Όταν, λοιπόν, μιλάμε για τα δυο μεγαλύτερα λιμάνια της χώρας και από τα μεγαλύτερα της Μεσογείου, είναι δεδομένο ότι έχουν κοινούς τόπους δράσης, αξίες, και συμφέροντα να διαφυλάξουν. Κοινώς, μπορούμε να πούμε πώς σε ένα βαθμό συνεργάζονται μεταξύ τους και αλληλοβοηθούνται.

Συνεπώς, Μαρινάκης και Σαββίδης αναμένεται να δουλέψουν μαζί σε επιχειρηματικό πλαίσιο, κάτι που η λογική λέει πως για να συμβεί και να λειτουργήσει σωστά, θα πρέπει να βελτιώσουν τις σχέσεις τους σε προσωπικό επίπεδο. Όχι να γίνουν… κολλητοί, αλλά να αποκτήσουν έστω κάποιες σχέσεις, συγκριτικά με τις ανύπαρκτες που είχαν μέχρι πριν λίγο καιρό, αν και δεν πάνε μέρες που κυκλοφόρησε ότι Μαρινάκης και Σαββίδης δεν έχουν πια την έχθρα του παρελθόντος.

Αυτό δεν σημαίνει πως θα αλλάξει απαραίτητα δραστικά κάτι στο κομμάτι των σχέσεων Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ. Απλά είναι ακόμα μια απόδειξη ότι ο κόσμος δεν γυρίζει γύρω από την μπάλα, όσο κι αν πολλοί οπαδοί δυσκολεύονται να το καταλάβουν.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags