Ξέρετε τί έλεγαν οι ΑΕΚτζήδες μετά την ήττα στη Λεωφόρο; «Δεν είναι δυνατόν να χάνεις από αυτόν, τον αποδεκατισμένο Παναθηναϊκό» ήταν η φράση που κυριαρχούσε στα οπαδικά στέκια. Οι οπαδοί με αυτήν την ατάκα δεν υποτιμούν τον Παναθηναϊκό, αν και εκ πρώτης όψεως αυτό φαίνεται, αλλά την ομάδα τους, η οποία σε σχέση με τους «πράσινους» δεν αντιμετωπίζει τα ίδια οικονομικά προβλήματα.

Μπορεί ο Χιμένεθ να απέδωσε την ήττα στην έλλειψη της ψυχής και της καρδιάς, αυτά τα στοιχεία όμως δεν παίζουν πάντοτε μπάλα στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Και οι οπαδοί γνωρίζουν πολύ καλά, ότι στην ομάδα τους εφαρμόζεται πολύ αυστηρή οικονομική πολιτική, το αποτέλεσμα της οποίας όμως έρχονται σε αντίθεση με τις υποσχέσεις που πήραν από τη διοίκηση τον Ιούλιο του 2013, όταν άλλαξε η κατάσταση στον σύλλογο.

Οι ΑΕΚτζήδες οραματίζονται μία ομάδα που να θυμίζει το ένδοξο παρελθόν της ομάδας τους. Γνωρίζουν πολύ καλά, ότι χωρίς σχέδιο αλλά και χρήμα τίποτα δεν κινείται. Για να μην χρησιμοποιήσουμε τη λαϊκή ρήση, με τα... αέρια και τα αβγά. Χρειάζονται επενδύσεις και σωστές επιλογές, όχι παρακινδυνευμένες κινήσεις και απόκτηση παικτων-λαυράκια, τα οποία δεν ξέρει κανείς, πως θα βγούνε.

Δεν χρειαζόταν η ήττα στη Λεωφόρο για τους οπαδούς της ΑΕΚ, για να συνειδητοποιήσουν το γεγονός, ότι η φετινή χρονιά ήταν καταστροφική. Το έβλεπαν από την αρχή. Στον προπονητή προτιμήθηκε η εύκολη λύση. Στην άμυνα (με εξαίρεση τον Τσιγκρίνσκι) αποκτήθηκε στόπερ μεγάλης ποδοσφαιρικής αξίας αλλά και ηλικίας, με ιατρικά προβληματα, ο οποίος στη συνέχεια έφυγε (Λέσκοτ). Στα εξτρέμ, ο Πατίτο είναι ένας παίκτης που είχαν τσεκάρει στο παρελθόν Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ, κανένας από τους όμως δύο δεν κινήθηκε για τη μεταγραφή του. Στην επίθεση, πήραν τον Αλμέιδα που ο άνθρωπος ήταν εγνωσμένης αξίας, αλλά όπως και να το κάνουμε δεν μπορεί να βρει τον χαμένο του καλό εαυτό.

Τον Γενάρη έγιναν κάποιες κινήσεις για να σουλουπωθεί η ομάδα. Με τον ερχομό του Χιμένεθ οι μεταγραφές του χειμώνα βοήθησαν την ΑΕΚ, αλλά δεν μπορούμε αν πούμε, ότι τις βγήκαν όλες. Ο Αραούχο ήρθε ως δανεικός, μας τα έδειξε, αλλά στα τελευταία ματς έχει ξεφουσκώσει. Ίσως και να έχει συνειδητοποιήσει, ότι δεν χρειάζεται να δώσει παραπάνω, αφού είναι ακατόρθωτη η παραμονή του. Ο Αϊντάρεβιτς το μόνο που θα θυμάται από αυτούς τους μήνες που φορά την κιτρινόμαυρη φανέλα είναι το γκολ στον Ολυμπιακό, όπως και ο Βινίσιους το γκολ στον Πλατανιά.

Διαφορετική περίπτωση όμως είνα αυτή του Όγκνιεν Βράνιες! Όταν πρωτοέπαιξε έδειχνε να είναι πολύ επιπόλαιος. Η κόκκινη που έφαγε στην Τρίπολη είχε βγάλει τους ΑΕΚτζήδες από τα ρούχα τους, παρά το χιονισμένο σκηνικό της συγκεκριμένης αναμέτρησης. Στην πορεία όμως ο διεθνής Βόσνιος στόπερ έδειξε φοβερά πράγματα. Το πάθος και η μαχητικότητά του ήταν τα στοιχεία που έψησαν σε τρελό βαθμό τους οπαδούς, οι οποίοι του έβγαλαν το καπέλο και αναγνώρισαν την αξία του. Και την τρέλα του επίσης.

Γιατί ο τύπος, εκτός από τη μανία που βγάζει στο χορτάρι, κάνει και αναρτήσεις που «φτιάχνουν» τον κόσμο στα Social Media. Γουστάρει να προκαλεί τους αντιπάλους, αν και αυτό κάνει κακό τόσο στον ίδιο όσο και στο άθλημα, το οποίο έχει δεχτεί πολλά πλήγματα, λόγω της οπαδικής βίας. Εμφανίζεται όμως, ότι είναι δεμένος με την ομάδα του σε τέτοιον βαθμό, που αν ήταν Έλληνας θα λέγαμε, ότι μεγάλωσε με την αφίσα του Στέλιου Μανωλά (του οποίου το νούμερο φανέλας φορά) πάνω από το κρεβάτι του. Εδώ ο άνθρωπος παρήγγειλα από την Adidas ειδικά παπούτσια με το λογότυπο της Original 21 ζωγραφισμένο πάνω στο ζευγάρι των υποδημάτων.

Οι οπαδοί γουστάρουν την τρέλα του.

Ειδικά μετά την ήττα στη Λεωφόρο, τον ξεχώρισαν από τους υπόλοιπους συμπαίκτες του, με τους οποίους απογοητεύτηκαν. Μάλιστα ειπώθηκαν πολύ βαριές κουβέντες από πολλούς ΑΕΚτζήδες, στο στυλ να ξηλωθεί ολόκληρη ομάδα. Στο κάδρο όμως δεν έβαλαν τον Βράνιες...

Ξέρουν, ότι ο Βόσνιος δεν έχει κάποιο ιδιαίτερο ταλέντο και πως έχει κρεμάσει ορισμένες φορές την ομάδα τους. Αλλά η θέληση που βγάζει στον αγωνιστικό χώρο δεν την έχει δείξει κανείς άλλος ποδοσφαιριστής.