Μετά την επισημοποίηση της αφαίρεσης τριών βαθμών από τον Παναθηναϊκό για το κουτάκι μπύρας που πέτυχε τον Βλάνταν Ίβιτς στη Λεωφόρο και την κατακύρωση της αναμέτρησης υπέρ του στα χαρτιά, ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στην πρώτη θέση των πλέι οφ με 11 βαθμούς και είναι αγκαλιά με το εισιτήριο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Παρ’ όλα αυτά, η βαθμολογία δεν αναιρεί το γεγονός ότι η εικόνα της ομάδας στη διαδικασία των πλέι οφ είναι κάκιστη. Ο Δικέφαλος έχει νικήσει τον Πανιώνιο εντός και εκτός έδρας με 1-0 και έχει ηττηθεί δυο φορές από την ΑΕΚ, η οποία παρουσιάζει επίσης πολύ κακό πρόσωπο στα πλέι οφ, αλλά απέναντι στον ΠΑΟΚ μοιάζει… υπερομάδα!

Θυμίζουμε ότι το ματς της Λεωφόρου στον αγωνιστικό χώρο οι Θεσσαλονικείς το έχαναν (1-0 υπέρ του Παναθηναϊκού) μέχρι τη στιγμή της διακοπής και εάν δεν το είχαν πάρει στα χαρτιά, τώρα δεν θα ήταν στην πρώτη θέση.

Παρ’ όλα αυτά, κανείς δεν λέει κακή κουβέντα για τον Βλάνταν Ίβιτς. Ο Σέρβος τεχνικός μοιάζει να είναι στο απυρόβλητο παρά τις κακές εμφανίσεις της ομάδας. Τον ρόλο του σε αυτό παίζει φυσικά το γεγονός ότι οδήγησε τον ΠΑΟΚ στην κατάκτηση του Κυπέλλου πριν από λίγο καιρό, αλλά και το ότι διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με τον Γιώργο Σαββίδη.

Ο γιος του προέδρου της ΠΑΕ, Ιβάν Σαββίδη, έχει σε μεγάλη εκτίμηση τον 40χρονο προπονητή και θεωρεί πως είναι ο κατάλληλος για να κρατήσει την ομάδα ψηλά στο μέλλον. Πιθανότατα για αυτό τον λόγο ο Σέρβος τεχνικός προστατεύεται και δεν ακούγονται αρνητικές κριτικές, τουλάχιστον όχι φανερά, παρά την εμφανή «κοιλιά» στην απόδοση του Δικεφάλου.

Οι μόνες που… αντιστέκονται σε αυτή την πρακτική είναι ορισμένες εφημερίδες της Θεσσαλονίκης, οι οποίες πέταξαν «καρφιά» για τον Ίβιτς και τη μέτρια απόδοση του ΠΑΟΚ στα πρωτοσέλιδα της επομένης της ήττας από την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ.