Ο Ιβάν Σαββίδης μίλησε για… όλα στη Nova, καθώς εξέφρασε την απόψή του τόσο για τα αγωνιστικά ζητήματα και την επόμενη μέρα του ΠΑΟΚ όσο και για τα όσα συμβαίνουν στο παρασκήνιο.

Πάντως, από τις δηλώσεις του ξεχώρισε η έμμεση επίθεση στους ισχυρούς άνδρες ΑΕΚ, Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού, για τους οποίους είπε ότι θα τους χαρίσει μια φανέλα με κίτρινο, κόκκινο και πράσινο χρώμα, θέλοντας να δείξει ότι οι τρεις τους έχουν συμμαχήσει κατά του ΠΑΟΚ!

Αναλυτικά, οι δηλώσεις του:

"Δόξα τω Θεώ τελείωσαν τα πλέι οφ. Έτσι μπορούμε να σκεφτούμε, να αναλύσουμε τα λάθη, να θέσουμε νέους στόχους και να ορίσουμε τους τρόπους επίτευξής τους. Γενικά, μπορούμε να πούμε ότι ο στόχος της σεζόν δεν έχει επιτευχθεί, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Κάπου κερδίζεις, κάπου χάνεις. Εγώ θεωρώ ότι κερδίσαμε το κύπελλο δικαιολογημένα και αδικαιολόγητα χάσαμε την πρόκριση στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Θέλω να συγχαρώ την ομάδα η οποία έχει πάρει αυτή την πρόκριση, αλλά η ζωή δεν τελειώνει σε αυτό. Θωρώ ότι τώρα θα υπάρχει εκείνη η φάση, όπου πρέπει να προετοιμαστούμε και να διεξαχθούν οι εκλογές, έτσι ώστε να φύγουμε από αυτή την απαράδεκτη διαιτησία όπως είδαμε σήμερα.

Εκτιμώ ότι όλοι όσοι αντιλαμβάνονται στην Ελλάδα, επιτέλους κατάλαβαν ότι εγώ δεν είμαι χαλίφης. Αυτό δε σημαίνει ότι εγώ δεν μπορώ να γίνω, απλά δεν έχω τέτοιες αρχές. Θέλω να πω ότι κατά πάσα πιθανότητα σήμερα η ομάδα των διαιτητών δούλεψε πάρα πολύ καλά για τον δικό της χαλίφη. Ήρθαν με τον δικό τους στόχο εδώ. Αντιλαμβάνομαι ότι όταν πρέπει να σκοτώσουν τον ΠΑΟΚ βάζουν αυτόν τον διαιτητή, αλλά εκτιμώ ότι τουλάχιστον η διεθνής καριέρα του έχει ολοκληρωθεί.

Εγώ έχω αρκετές δυνατότητες και ικανότητες για να τον στείλω στη σύνταξη. Τέτοιοι διαιτητές δεν πρέπει να βγαίνουν στον αγωνιστικό χώρο και δεν θέλω τέτοιοι διαιτητές να βγαίνουν και υπέρ του ΠΑΟΚ. Εκτιμώ ότι θα επιβεβαιώσουν ότι εγώ τους είπα σήμερα "σφυρίξτε αυτά που βλέπετε". Αλλά αν είναι τυφλοί δεν πρέπει να είναι διαιτητές.

Δε λέω, όμως, ότι σήμερα χάσαμε την πρόκριση στο Τσάμπιονς Λιγκ λόγω του σημερινού παιχνιδιού, τη χάσαμε πολύ νωρίτερα. Προφανώς κάπου υπήρχε και το κενό μετά την κατάκτηση του κυπέλλου και μετά ξεκίνησε η ψυχολογική επίθεση των απειλών σωματικής βίας. Δεν ήθελα και δε θέλω να πιστεύω ότι εδώ είναι ζούγκλα. Αλλά δυστυχώς αυτό το κοκτέιλ των Αθηνών... Βλέπετε τη δύναμη του ΠΑΟΚ που ένωσε πράσινους, κόκκινους και κίτρινους. Ήταν εχθροί και εμείς τους κάναμε φίλους. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της σεζόν".

Για την απειλή για σωματική βία που ανέφερε:

"Όλα τα όργανα τα οποία πρέπει να ξέρουν, γνωρίζουν ήδη. Δε θα ήθελα τώρα να πω κάποια ονόματα επειδή προς το παρόν βρίσκεται στη διαδικασία μελέτης και δε θέλω ούτε να σκέφτομαι ότι θα αναγκαστούμε να πάρουμε τον νόμο στα χέρια μας. Για αυτό εμείς αντιλαμβανόμαστε ότι και όλα τα πολιτικά κομματα θα ενωθούν τώρα, άκουσα στο ράδιο κάτι αστείο, κάποιος πήρε σε έναν ραδιοφωνικό σταθμό και είπε 'εγώ είμαι κομμουνιστής, αλλά θα ψηφίσω υπέρ της Νέας Δημοκρατίας για να μην μπορέσει να έρθει ο Σαββίδης στην Ελλάδα'. Ακόμα και πολιτικά κόμματα ενώνονται, έτσι μπορούμε να συγχαρούμε τη Νέα Δημοκρατία, έχει αποκτήσει επιπλέον ψηφοφόρους, τους κομμουνιστές. Είναι μια επιπλέον διαδικασία που πρέπει να περάσουμε. Δε θα ήθελα να επεκταθώ στις απειλές, όχι επειδή τα έχω αυτά χωρίς ουσία, απλά όλα τα όργανα που πρέπει να τα ξέρουν, τα γνωρίζουν ήδη".

Για την ενίσχυση του ΠΑΟΚ:

"Σ' αυτό το θέμα δεν έχω κάποια προβλήματα. Εμείς με τη διαδικασία ενίσχυσης του ΠΑΟΚ σταματήσαμε να ασχολούμαστε όταν έκλεισε η περίοδος των μεταγραφών. Ήμουν πολύ αγχωμένος μη τυχόν συμβεί κάτι με το Γλύκο. Κι αυτό επειδή είδατε ότι ο τερματοφύλακς είναι το λάθος μας, αλλά εμείς περιμέναμε την ολοκλήρωση της σεζόν για να μπορέσουμε να ενισχυθούμε σε αυτή την κατεύθυνση. Έχουμε ως στόχο να ενισχυθούμε γενικότερα. Σαφώς υπάρχουν περισσότεροα προβλήματα και βεβαίως θα μελετήσουμε με ποιους παίκες μπορούμε να ενισχυθούμε.

Και θα κάνουμε ανάλυση κατά πόσο η ομάδα των προπονητών θα μπορέσει να συνεχίσει να δουλέψει. Ο προπονητής είναι κάτω από πίεση, μου είπε συγκεκριμένα 'ο αδερφός μου έχει παιδιά κι εγώ φοβάμαι'. Και μάλιστα χθες στο Δ.Σ. εγώ πρότεινα σε όλους όσοι φοβούνται να αποχωρήσουν. Μπορούμε να τα λέμε, αλλά η ψυχολογική βία και πίεση δε μειώνεται από τα λόγια. Ενίσχυσα την προσωπική μου ασφάλεια και των παιδιών μου, στις γυναίκες της οικογένειας μου απαγόρευσα να έρχονται στην Ελλάδα, δέχομαι τις προκλήσεις και θέλω να ασχοληθεί με αυτό το θέμα η πολιτεία. Αν ασχοληθώ εγώ με αυτό το θέμα, δε νομίζω να αρέσει σε κάποιον αυτό". 

Για το αν πιστεύει ότι οι Μελισσανίδης, Αλαφούζος είναι στο πλευρό του Μαρινάκη:
"Εγώ θα τους χαρίσω τη φανέλα από τρία χρώματα που θα έχει κόκκιινο, πράσινο και κίτρινο χρώμα. Με ποιους είναι φίλοι και με ποιους δεν είναι φίλοι είναι δευτερεύον".

Για την έξοδό της ΑΕΚ στο Τσάμπιονς Λιγκ:

«Συγχαρητήρια στην ομάδα που κατάφερε να προκριθεί στο Τσάμπιονς Λιγκ. Στους αγώνες των προκριματικών και αν προκριθούν των ομίλων, εγώ θα είμαι φίλαθλος των ελληνικών ομάδων γιατί πρέπει να ανεβάσουμε το στάτους του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ανταγωνιστές είμαστε μόνο εκτός συνόρων. Εκτός Ελλάδας είμαι όμως φίλαθλός τους γιατί εκπροσωπούν τη χώρα. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο στεναχωρήθηκα για παράδειγμα όταν ο Ολυμπιακός έχασε στο μπάσκετ από τη Φενέρμπαχτσε. Μόνο αν είσαι Έλληνας της διασποράς μπορείς να το καταλάβεις".