Η μεγάλη κίνηση του Βαγγέλη Μαρινάκη να πάρει στα χέρια του τον ΔΟΛ έναντι σχεδόν 23 εκ. ευρώ έχει ταράξει τα νερά στο χώρο των media και όχι μόνο.

Ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού κατάφερε να «κερδίσει» τον Ιβάν Σαββίδη και να μπει κι αυτός μέτοχος στο Mega (22%), το κανάλι που ο ισχυρός άνδρας του ΠΑΟΚ συνεχίζει να ισχυρίζεται πως θέλει να αποκτήσει, μετά την τελευταία του κίνηση να πάρει στα χέρια του σημαντικό ποσοστό (20%) μέσω των μετοχών του «Πήγασου».

Βέβαια, προκαλεί πολλές απορίες το γεγονός ότι ο Ιβάν Σαββίδης δηλώνει έτοιμος να καλύψει το σύνολο των χρεών του καναλιού (ύψους 200 εκ. ευρώ) και την ίδια στιγμή καταθέτει μόλις 11 εκ. ευρώ για να πάρει το σύνολο του ΔΟΛ.

Πάντως, παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον πώς θα διαμορφωθούν οι ισορροπίες στο μεγάλο κανάλι ανάμεσα στους δύο θεωρητικά μεγάλους «εχθρούς», τουλάχιστον όσον αφορά το ποδόσφαιρο.

Πάντως, είναι γεγονός ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις με την οικογένεια Βαρδινογιάννη, η οποία εξακολουθεί να διατηρεί το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών του Mega (35%). Κι αυτό είναι κάτι που μπορεί να παίξει το ρόλο του για την επόμενη μέρα του καναλιού, αν και οι φήμες λένε ότι και ο Ιβάν Σαββίδης έχει στενές επαφές με την οικογένεια.

Παράλληλα, καταλυτικό ρόλο μπορεί να παίξει (ως μικρομέτοχος) και ο Δημήτρης Κοπελούζος, ο οποίος επίσης διατηρεί πολύ καλή σχέση με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, τη στιγμή που η οικογένεια Μπόμπολα είναι προφανές ότι έχει κινηθεί προς την πλευρά του Ιβάν Σαββίδη.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι η «τράπουλα» θα μπορούσε να είχε ανακατευτεί ακόμα περισσότερο αν η Vegata Holdings έβγαινε νικήτρια στο διαγωνισμό, καθώς η συγκεκριμένη κυπριακή εταιρεία, η οποία κατέθεσε μόλις 1,8 εκ. ευρώ λιγότερα από τον Βαγγέλη Μαρινάκη, λέγεται ότι είναι συμφερόντων του Δημήτρη Μελισσανίδη.

Όπως και να έχει, οι επόμενες εξελίξεις στο χώρο των media αναμένονται «καυτές», καθώς εκτιμάται πλέον πως σε δημοπρασία θα κριθεί και η επόμενη ιδιοκτησία του «Πήγασου», για τον οποίο δεδομένα έχει δείξει ενδιαφέρον ο Ιβάν Σαββίδης.

Το σημαντικό συμπέρασμα, βέβαια, είναι ότι οι ισορροπίες μετά την κίνηση του Βαγγέλη Μαρινάκη αλλάζουν και μένει να δούμε τι αντίκτυπος θα υπάρχει και στο ποδόσφαιρο, όπου μοιραία οι σχέσεις, έτσι όπως αυτές θα διαμορφωθούν ανάμεσα στους ισχυρούς παίκτες, θα επηρεάσουν τα μέχρι τώρα δεδομένα.