Είναι γνωστό εδώ και καιρό ότι ο Γιάννης Αλαφούζος δεν επιθυμεί να εμπλέκεται στα διοικητικά του Παναθηναϊκού το ίδιο ενεργά με παλαιότερα, ενώ είναι επίσης δεδομένη η επιθυμία του να βρει κάποιον επενδυτή που να πληροί τις προδιαγραφές για να αναλάβει την ομάδα και να του παραχωρήσει τις μετοχές του.

Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι τώρα τελευταία δεν βρίσκεται στο προσκήνιο, δίνοντας τροφή ακόμα και σε σενάρια που τον ήθελαν να βρίσκεται κοντά στην έξοδο από τον σύλλογο. Όλα αυτά μέχρι χθες, καθώς ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός παρενέβη σε τηλεοπτική εκπομπή με αφορμή τις δηλώσεις του Ιβάν Σαββίδη και ξεκαθάρισε ορισμένα πράγματα.

Ο Αλαφούζος εμφανίστηκε στο προσκήνιο μετά από αρκετό καιρό και έδειξε ιδιαίτερα παθιασμένος και… ορεξάτος να υπερασπιστεί τον Παναθηναϊκό και να μην το βάλει κάτω στην κόντρα του παρασκηνίου και στην προσπάθεια που κάνει για κάθαρση του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Παράλληλα, έκανε ξεκάθαρο το γεγονός ότι δεν πρόκειται να αφήσει τον Παναθηναϊκό στη μοίρα του ούτε στο αγωνιστικό κομμάτι. Αντίθετα, τόνισε ότι θα μείνει και θα ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του Μαρίνου Ουζουνίδη φροντίζοντας η ομάδα να έχει μια καλή ενδεκάδα του χρόνου και να υπάρχει συνέπεια στις πληρωμές των ποδοσφαιριστών.

Αυτό δεν σημαίνει ότι αλλάζει κάτι στην πρόθεση του Αλαφούζου να αποτραβηχτεί από το προσκήνιο -άλλωστε το επιβεβαίωσε και ο ίδιος- αλλά τουλάχιστον χθες λειτούργησε με τρόπο πολύ διαφορετικό από ότι το τελευταίο διάστημα και «ανεβασμένη» διάθεση, όπως τόνιζαν και άνθρωποι που τον γνωρίζουν καλά.