Ο Νάτσο Σκόκο είναι καθημερινό σημείο αναφοράς στο ρεπορτάζ της ΑΕΚ. Από την στιγμή που ξεκίνησε η συζήτηση για το σχεδιασμό της νέας χρονιάς, ακούστηκε έντονα, ότι η Ένωση κυνηγάει την επιστροφή του 32χρονου επιθετικού στην Ελλάδα, ο οποίος εμφανίστηκε θετικός σε αυτό το ενδεχόμενο. Βλέπετε, η Ένωση τη νέα σεζόν θα αγωνιστεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, κάτι που αποτελεί δέλεαρ για κάθε ποδοσφαιριστή. Συν τοις άλλοις ο παίκτης βιώνει περίεργες καταστάσεις στη Νιούελς Ολντ Μπόις, οι οποίες θυμίζουν τις εποχές που ήταν στην Ένωση, η οποία όμως έχει επανέλθει δυνατή μετά την περιπέτεια που βίωσε.

Βοήθησε την ΑΕΚ στο αντίο

Η περίπτωση του Σκόκο όμως είναι διαφορετική. Γιατί ο «δαίμονας» είχε δεθεί με την ομάδα και τον κόσμο της ουδέποτε έπαψε να την έχει στο μυαλό του. Όταν έφυγε για τα Εμιράτα είχε βοηθήσει την ομάδα, αφού δεν πήγε ως ελεύθερος και έτσι η Ένωση είχε κάποια οικονομικά οφέλη από τη μετακίνηση. Αν θυμηθείτε κάποιες δηλώσεις του στο παρελθόν θα εξακριβώσετε του λόγου το αληθές. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι ο Αργεντινός ακούστηκε πολλές φορές στα μεταγραφικά άλλων μεγάλων ελληνικών ομάδων, ποτέ όμως δεν προχώρησε η μεταγραφή του. Σαν σήμερα, πριν έξι χρόνια για παράδειγμα, ο Σκόκο, όταν έφευγε από την ΑΕΚ για την Αλ Αϊν είχε δώσει την υπόσχεσή του, ότι στη χώρα μας θα επέστρεφε μόνο για τον Δικέφαλο.

Στην Ελλάδα μόνο για την ΑΕΚ

«Θέλω να ξέρουν ότι εάν ποτέ επιστρέψω στην Ελλάδα θα το κάνω μόνο για να παίξω και πάλι στην ΑΕΚ», είχε δηλώσει στις 7 Ιουνίου 2011 στο συνδρομητικό κανάλι, μία φράση που επανέλαβε σε τοποθέτησή του, δύο χρόνια αργότερα, σε ελληνικό ραδιόφωνο, όταν η Ένωση υποβιβάστηκε και ξεκίνησε τη διαδικασία αυτοκάθαρσης μέσω της Γ' Εθνικής.

«Ειλικρινά πίστευα μέχρι την τελευταία στιγμή ότι η ομάδα δεν θα έπεφτε. Ότι θα ξεπερνούσε τη δύσκολη αυτή χρονιά. Ο υποβιβασμός με θλίβει, αλλά είμαι σίγουρος ότι η ιδέα που λέγεται ΑΕΚ θα επιστρέψει σύντομα. Να έχουν πίστη οι οπαδοί και να είναι κοντά στις δύσκολες στιγμές. Να ευχηθώ ολόκαρδα καλή επιστροφή στη μεγάλη κατηγορία. Οφείλω πολλά στην ΑΕΚ. Είναι η ομάδα που μου έδωσε την ευκαιρία να παίξω στην Ευρώπη. Μου χάρισε ξεχωριστές στιγμές. Αν ποτέ γυρίσω στην Ελλάδα, θα γυρίσω, μόνο για την ΑΕΚ», είχε πει μεταξύ άλλων ο Σκόκο στις 4 Μαΐου 2013, στου οποίου τη μνήμη, όπως τόνισε, είχε μείνει το πέταγμα του αετού που παιζόταν στα μάτριξ του ΟΑΚΑ πριν τη σέντρα των παιχνιδιών.

Αυτές τις δηλώσεις του Σκόκο διαβάζουν σήμερα οι ΑΕΚτζήδες και «φτιάχνονται» για την επιστροφή του. Αναγνωρίζουν, ότι ο «υδραυλικός» κράτησε την υπόσχεσή του και πλέον ετοιμάζονται να τον υποδεχτούν, εφόσον βέβαια, όλα κυλήσουν ομαλά και στεφθεί με επιτυχία η μεταγραφή του.