Φουριόζος και έτοιμος να κάνει εκκαθαρίσεις ο Ερνέστο Βαλβέρδε, ο οποίος αναμένεται να διώξει οκτώ παίκτες από τη Μπαρτσελόνα, όπως γράφει η «Marca».

Συγκεκριμένα, στα πλάνα του Βάσκου τεχνικού φέρονται να μη συμπεριλάμβάνονται πολυδάπανες μεταγραφές των «μπλαουγκράνα», αλλά και νέοι παίκτες που δεν έχουν δείξει ικανοί να σηκώσουν το «βάρος» της φανέλας.

Στην πρώτη κατηγορία εμπίπτουν οι Αρντά Τουράν, Ζερεμί Ματιέ και Τόμας Βερμάελεν, τους οποίους ο Βαλβέρδε αναμένεται να ξεφορτωθεί. Από αυτούς, πάντως, μόνο ο πρώτος αναμένεται να φέρει πολλά χρήματα στα ταμεία της ομάδας, αφού ήδη υπάρχουν προτάσεις για τον Τούρκο, όπως αυτή της Άρσεναλ.

Αντιθέτως, ο Ματιέ είναι μεγάλος σε ηλικία, ενώ ο Βερμάελεν έχει ταλαιπωρηθεί από πολλούς τραυματισμούς και δύσκολα θα βρεθεί ομάδα να τον ξοδέψει πολλά χρήματα για την απόκτησή του.

Παράλληλα, θέση στο ρόστερ της ερχόμενης σεζόν δύσκολα θυ βρουν ο Μουνίρ Ελ Χανταντί, ο τρίτος τερματοφύλακας Μασίπ, ο 21χρονος Σέρτζι Σαμπέρ, ο Τέγιο που γυρίζει από δανεισμό στη Φιορεντίνα και ο δεξιός μπακ, Ντόουγκλας Περέιρα!

Για τους Μουνίρ και Τέγιο αναμένεται να υπάρξουν αντιδράσεις, αφού αμφότεροι είναι ιδιαίτερα ταλαντούχοι παίκτες και παλαιότερα είχαν θεωρηθεί οι μελλοντικοί βασικοί επιθετικοί της ομάδας.