O Ντιεμερσί Μποκανί πιάνει λιμάνι, αφού όπως σας ενημέρωσε ο SportDog, τη Δευτέρα θα βρίσκεται στην Ελλάδα, για να υπογράψει στον Ολυμπιακό. Πρόκειται για έναν επιθετικό με πλούσιο βιογραφικό και παραστάσεις από Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Ουκρανία και Αγγλία, με τις φανέλες των Άντερλεχτ, Σταντάρ Λιέγης, Μονακό, Βόλφσμπουργκ, Ντιναμό Κιέβου, Χαλ Σίτι και Νόργουιτς.

Εξίσου μεγάλο όμως είναι και το ιατρικό ιστορικό του. Ο 31χρονος έχει αντιμετωπίσει αρκετούς τραυματισμούς, οι οποίοι τον έβγαλαν αρκετό καιρό εκτός αγωνιστικής δράσης. Το πρώτο μεγάλο χτύπημα ήταν όταν τον καιρό που έπαιζε στο Βέλγιο με τη Σταντάρ. Απέκτησε πρόβλημα στους συνδέσμους τον Απρίλη του 2009 και έκανε 25 μέρες, για να επανέλθει, χάνοντας 3 ματς.

Δύο χρόνια αργότερα, τον Μάρτη του 2011, όταν αγωνιζόταν στη Βόλφσπουργκ τέθηκε νοκ άουτ για τρεις μήνες, λόγω προβλημάτων στο γόνατο. 8 παιχνίδια παρέμεινε εκτός δράσης. Την επόμενη σεζόν, όταν επέστρεψε στο Βέλγιο, για να φορέσει τη φανέλα της Άντερλεχτ στάθηκε πάλι άτυχος με το γόνατο, αλλά έχασε λιγότερο χρόνο μέχρι να επανέλθει. 41 ημέρες διήρκησε η αποθεραπεία του, με την ομάδα του να τον ξεχνά σε 9 αναμετρήσεις.

Έκτοτε έκανε 4 χρόνια χωρίς να τραυματιστεί, αλλά τα προβλήματα επανήλθαν τη σεζόν 2016-2017, στη Χαλ. Ο Μποκανί ταλαιπωρήθηκε δύο φορές στον οπίσθιο μηριαίο, μία τον Οκτώβρη και μία τον Φεβρουάριο. Την πρώτη φορά έμεινε 27 μέρος εκτός και έχασε 4 ματς. Η δεύτερη όμως ήταν σοβαρότερη, αφού έχασε το υπόλοιπο της χρονιάς στην Πρέμιερ Λιγκ.

Η μακρόχρονη απουσία του, εξαιτίας των τραυματισμών είναι ο σοβαρότερος λόγος που την αγωνιστική περίοδο που πέρασε, ο Μποκανί δεν βρήκε ούτε μία φορά τον δρόμο προς τα δίχτυα. Ο Κονγκολέζος αγωνίστηκε σε 14 ματς με τη Χαλ (12 πρωτάθλημα και 2 Κύπελλο), αλλά δεν κατάφερε να γευτεί τη χαρά του σκοραρίσματος.