Με έναν άριστο γνώστη τού τουρκικού ποδοσφαίρου, τον παλαίμαχο άσο του Παναθηναϊκού Νίκο Κόβη, επικοινώνησε το sportdog.gr προκειμένου να συλλέξει πληροφορίες για τον Εμάνουελ Εμενίκε που φέρεται να απασχολεί τον Ολυμπιακό.

Γρήγορος κυνηγός, που έχει το εύκολο γκολ αλλά και δύσκολος χαρακτήρας ο Νιγηριανός φορ, σύμφωνα με όσα είπε στο sportdog.gr ο Ν. Κόβης, που αναφέρθηκε και στη μεταγραφή του Μάρκους Μπεργκ από τον Παναθηναϊκό στην Αλ Αΐν.

"Είναι γρήγορος κυνηγός, η ταχύτητα είναι το κύριο γνώρισμά του. Πολύ επικίνδυνος μέσα στην περιοχή, κυρίως στις αντεπιθέσεις και έχει το εύκολο γκολ. Πιο κοντός, μετρίου αναστήματος είναι και γρηγορότερος από τον Ιντέγιε, μπορεί να παίξει και στα άκρα", σχολίασε αρχικά στο sportdog.gr ο Κωνσταντινουπολίτης παλαίμαχος άσος και συμπλήρωσε για τον χαρακτήρα του Εμενίκε:

"Η συμπεριφορά του είναι μεγάλο θέμα, είναι δύσκολος χαρακτήρας ακόμα και για τους συμπαίκτες ή τον προπονητή του. Χάνει τα πάντα με τη συμπεριφορά του σε συμπαίκτες και αντιπάλους και θεωρώ ότι πρέπει να το σκεφτούν καλά στον Ολυμπιακό με την περίπτωσή του. Βέβαια θα έχουν πάρει τις πληροφορίες τους, ενώ δεδομένα μπορεί να βοηθήσει πολύ αγωνιστικά". 

Πώς θα μπορούσε να αναδειχτεί στον Ολυμπιακό, αν τελικά τον αποκτήσουν οι "ερυθρόλευκοι";

"Χρειάζεται έναν παίκτη πίσω του, για να τον τροφοδοτεί με την μπάλα. Μπορεί να παίξει και στα άκρα, μπορεί να παίξει ως 9άρι, σε αρκετές θέσεις καθώς όπως είπα είναι πολύ γρήγορος κυνηγός. Αλλά χρειάζεται έναν παίκτη για να του δίνει κάθετες μπαλιές και να φεύγει αυτός μπροστά με την ταχύτητά του για να τις αξιοποιήσει. Κάποιον όπως είναι ο Φορτούνης ή όπως ήταν τα προηγούμενα χρόνια ο Τσόρι, για να του δίνει κάθετες και να γίνει επικίνδυνος. Δεν είναι παίκτης όμως που θα τρέξει να βοηθήσει στην άμυνα".

Σήμερα επισημοποιήθηκε η μετακίνηση του Μπεργκ στην Αλ Αΐν. Ποιο είναι το σχόλιό σας;

"Ήταν ο καλύτερος επιθετικός που πέρασε από τον Παναθηναϊκό μετά από τον Βαζέχα. Σίγουρα η προσφορά του ήταν πολύ μεγάλη στον Παναθηναϊκό. Αλλά έπρεπε να κοιτάξει το μέλλον του και τα οικονομικά του. Στα επόμενα 2-3 χρόνια πρέπει να πάρει ό,τι καλύτερο μπορεί στα συμβόλαιά του. Την ίδια ώρα ο Παναθηναϊκός δεν είναι καλά οικονομικά, ενώ και το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος δεν είναι καλό. Ήταν σωστό που έφυγε, έγινε καλή συμφωνία, να χωρίσουν σαν φίλοι με τον Παναθηναϊκό. Ειδικά αν η ομάδα ικανοποιηθεί οικονομικά".