Facebook Pixel Ευρωπαία Πανιωνάρα! Μπορούσε και τεσσάρα (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2017-07-13 23:49:00

Ευρωπαία Πανιωνάρα! Μπορούσε και τεσσάρα (ΒΙΝΤΕΟ)

Ευρωπαία Πανιωνάρα! Μπορούσε και τεσσάρα (ΒΙΝΤΕΟ)

Ισχυρό προβάδισμα πρόκρισης στον επόμενο γύρο του Γιουρόπα Λιγκ πήραν οι «κυανέρυθροι» που επικράτησαν 2-0 της Γκόριτσα με δύο γκολ του Γεσίλ! Με 10 έπαιζαν για 45 λεπτά οι Σλοβένοι.

Γιορτή στήθηκε στις εξέδρες της Νέας Σμύρνης για την επιστροφή του Πανιωνίου στα ευρωπαϊκά σαλόνια, μετά από 9 χρόνια. Η ελληνική ομάδα φρόντισε να ανταμείψει τους φιλάθλους της με την εμφάνισή της, αφού κέρδισε και απέκτησε ισχυρό προβάδισμα για τη ραβάνς στη Σλοβενία. Ο δείκτης του τελικού σκορ θα μπορούσε να ήταν μεγαλύτερος για τους γηπεδούχους, οι οποίοι βρήκαν μπροστά τους τον τερματοφύλακα της Γκόριτσα, Σόρτσαν που έκανε καθοριστικές επεμβάσεις.

Με 4-2-3-1 στην πρώτη μάχη

Ο Γρηγορίου παρέταξε τον Πανιώνιο με τον Κότνικ κάτω από τα δοκάρια. Την άμυνα αποτέλεσαν από τα δεξιά προς τα αριστερά οι Βλάχος, Οικονόμου, Μπανανά, και Χατζάφι. Στη μεσαία γραμμή Κόρμπος και Σαββίδης ήταν το δίδυμο των ανασταλτικών χαφ. Την αριστερή πτέρυγα κάλυψε ο Μασούρας, τη δεξιά ο Λάμπρου, ελεύθερο ρόλο είχε ο Μασούντ και μοναδικός προωθημένος ήταν ο Γεσίλ, ο οποίος συμπλήρωνε το 4-2-3-1 του Έλληνα τεχνικού.

Αρχή πανηγυρισμών με Γεσίλ

Ο Πανιώνιος ήταν ο κυρίαρχος στο ξεκίνημα της αναμέτρησης. Οι «κυανέρυθροι» επέβαλλαν τον ρυθμό τους και στο 13' κατάφεραν να προηγηθούν στο σκορ, στην πρώτη καλή στιγμί στο παιχνίδι. O Γεσίλ κινήθηκε ωραία μέσα στην περιοχή των Σλοβένων και με δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα στη γωνία του Σόρτσαν. Το γκολ ανέβασε την ψυχολογία των παικτών, οι οποίοι πίεσαν για δεύτερο τέρμα. Η ελληνική ομάδα απείλησε δύο φορές, μία με τον Λάμπρου (16') και μία με τον Μασούρα (22'), του οποίου την προσπάθεια εξουδετέρωσε δύσκολα ο τερματοφύλακας της Γκόριτσα.

Έχασε τα άχαστα

Ο τελευταίος μάλιστα έχασε απίστευτη ευκαιρία στο 36', ύστερα από γύρισμα του Λάμπρου, ο οποίος του έδωσε πάσα... πάρε βάλε. Δύο λεπτά αργότερα χάθηκε άλλη μία φοβερή στιγμή για το 2-0. Ύστερα από εκτελεσμένο φάουλ τυ Χατζάφι, ο Μπανανά έπιασε την κεφαλιά στο ύψος του πέναλτι, αλλά ο Σόρτσαν απέκρουσε εντυπωσιακά. Ο Πανιώνιος δεν κατάφερε να πετύχει και άλλο γκολ (αν και θα μπορούσε) μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, κατάφερε όμως να... κερδίσει μία αποβολή. Συγκεκριμένα ο Κάβτσιτς ανέτρεψε εκτός περιοχής τον Γεσίλ και ο διαιτητής Μιγκέλ του έδειξε απευθείας κόκκινη.

2-0 από τον Γερμανό

Ό,τι δεν κατάφερε ο Πανιώνιος στο τέλος του πρώτου 45λεπτου το κατάφερε στην αρχή του δεύτερου, στο οποίο ξεκίνησε με αριθμητικό πλεονέκτημα. Ο 47' ο Μασούρας απέτυχε να πλασάρει τον Σόρτσαν, αλλά η μπάλα έφτασε στον Γεσίλ που με κοντινό πλασέ διπλασίασε τα τέρμα της ομάδας του. 11 λεπτά αργότερα η Γκόριτσα σκόραρε με τον Ζιγκόν, αλλά το τέρμα σωστά δεν μέτρησε ως οφσάιντ.

Οι «κυανέρυθροι» αύξησαν την πίεσή τους στα καρέ των Σλοβενών και έχασε επιπρόσθετες ευκαιρίες. Στο 68' ο Σόρτσαν (αν δεν ήταν αυτός τώρα ίσως ο Πανιώνιος να πετύχαινε περισσότερα γκολ) απέκρουσε εντυπωσιακά τον κεραυνό του Οικονόμου, ύστερα από εκτέλεση φάουλ. Στο 71' ο Γεσίλ χόρεψε την άμυνα της Γκόριτσα, αλλά το τελείωμά του ήταν άστοχο.Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή για τους γηπεδούχους, οι οποίοι πήραν τη νίκη και το προβάδισμα πρόκρισης για τη ρεβάνς της Σλοβενίας.

Ο Πανιώνιος θα μάθει το μεσημέρι της Παρασκευής τον πιθανό αντίπαλό του στον τρίτο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ.


Πανιώνιος (Γρηγορίου): Κότνικ, Οικονόμου, Κόρμπος, Λάμπρου (Σαραμαντάς), Γεσίλ (83' Ταπόκο), Μασούρας, Χατζισαφί, Μπανανά, Βλάχος, Μασούντ (78' Ντουρμισάι), Σαββίδης

Γκόριτσα (Σρέμπρνιτς): Σορτσάν, Τσελτσέρ, Γκρέγκοριτς, Κάπιτς, Φιλίποβιτς, Κόλεντς, Γκρουντίνα, Οσούι, Ζιγκόν, Κάβτσιτς, Γιόγκαν


Διαιτητής: Μιγκέλ (Πορτογαλία)
Βοηθοί: Γκοντίνιο, Κονσεϊσάο (Πορτογαλία)
4ος: Βερισίμο (Πορτογαλία)

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags