Facebook Pixel «Ξόρκισε» την κατάρα με Μολίνς, αλλά δεν τέλειωσε την πρόκριση – Έχασε… τα άχαστα (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2017-07-27 23:20:00

«Ξόρκισε» την κατάρα με Μολίνς, αλλά δεν τέλειωσε την πρόκριση – Έχασε… τα άχαστα (ΒΙΝΤΕΟ)

«Ξόρκισε» την κατάρα με Μολίνς, αλλά δεν τέλειωσε την πρόκριση – Έχασε… τα άχαστα (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Παναθηναϊκός κυριάρχησε επί της Γκαμπάλα, αλλά νίκησε... μόνο 1-0 με πέναλτι του Σουηδού, ενώ είχε πολλές ευκαιρίες και δοκάρι για περισσότερα γκολ! Καλά στοιχεία έδειξαν οι Πράσινοι, μεγάλη εμφάνιση από Χουλτ και Λουντ!

Καλή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Παναθηναϊκός, την οποία συνδύασε με νίκη 1-0 επί της Γκαμπάλα χάρη σε εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Μολίνς στο 37’. Πάντως, οι Πράσινοι θα μπορούσαν να πετύχουν κι άλλα γκολ για να είναι πιο άνετοι ενόψει της ρεβάνς αφού είχαν μεγάλες ευκαιρίες, μεταξύ των οποίων και ένα δοκάρι με τον Χουλτ!

Έτσι παρατάχθηκε

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης κατέβασε τον Παναθηναϊκό με 4-4-1-1, το σύστημα που δούλεψε σε όλη την προετοιμασία. Ο Βλαχοδήμος ήταν κάτω από τα δοκάρια, με τους Μολέντο-Κολοβέτσιο αμυντικό δίδυμο, τον Κουλιμπαλί δεξιά και τον Χουλτ αριστερά. Στο κέντρο έπαιξαν οι ζέκα-Κουρμπέλης, με τον Χατζηγιοβάνη να κινείται δεξιά και τον Λουντ αριστερά. Ο Άλτμαν κινήθηκε σε ελεύθερο ρόλο πίσω από μοναδικό προωθημένο, Μολίνς.

Μπήκε δυνατά

Ο Παναθηναϊκός πίεσε από την αρχή και μάλιστα έχασε 2-3 καλές ευκαιρίες στο πρώτο δεκάλεπτο. Στο 6’ ο Λουντ έκλεψε την μπάλα και πάσαρε στον Άλτμαν,  αυτός έμεινε όρθιος από μαρκάρισμα και μπήκε στην περιοχή, αλλά το δεξί πλασέ του από το ύψος του πέναλτι κατέληξε ελάχιστα άουτ. Στο 7’ ο Ζέκα έπιασε δυνατό σουτ, με τον Μπεζοτόσνι να διώχνει με γροθιές και στο 10’ το απευθείας φάουλ του Λουντ κατέληξε στην εξωτερική πλευρά του δοκαριού.

Σιγά σιγά η Γκαμπάλα ισορρόπησε και στο 17΄ έχασε τη μοναδική της καλή ευκαιρία στο πρώτο μέρος. Ο Όζομπιτς σούταρε δυνατά, η μπάλα άλλαξε ελαφρώς πορεία κοντράροντας στο κεφάλι του Μολέντο και ο Βλαχοδήμος υποχρεώθηκε σε δύσκολη επέμβαση για να απομακρύνει σε κόρνερ.

Από εκείνο το σημείο και έπειτα ο Παναθηναϊκός πήρε τον έλεγχο, έκλεισε τους Αζέρους στο δικό τους μισό, όμως ήταν ανούσιο και δεν απειλούσε. Οι Πράσινοι έγιναν κάπως προβλέψιμοι παίζοντας μόνο από τα δεξιά, όπου ο Κουλιμπαλί ήταν ορεξάτος, όπως και ο Χατζηγιοβάνης. Ωστόσο, δεν αξιοποίησαν καθόλου την αριστερή τους πλευρά, παρά το γεγονός ότι ο Χουλτ ήταν ο κορυφαίος του γηπέδου στο πρώτο ημίχρονο, κάνοντας επικίνδυνες κούρσες όποτε η μπάλα πήγαινε στην πλευρά του, ενώ είχε καλές συνεργασίες με τον Λουντ.

Ο Μολίνς έδωσε τη λύση

Τελικά, ο Παναθηναϊκός ευτύχησε να προηγηθεί στο 37’. Από τη σέντρα του Χατζηγιοβάν ο Μολίνς πήρε κεφαλιά, με την μπάλα να χτυπά στο χέρι του Γκουρμπάνοφ και τον διαιτητή να δίνει πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο ίδιος ο Σουηδός, ευστοχώντας και κάνοντας το 1-0, που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Μεγάλες ευκαιρίες και δοκάρι

Ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να έχει «κλειδώσει» τη νίκη με ένα δεύτερο γκολ εάν οι παίκτες του ήταν πιο αποτελεσματικοί. Στο 53’ οι Πράσινοι βγήκαν στην αντεπίθεση, ο Χατζηγιοβάνης έκανε τη σέντρα, η μπάλα έφτασε στον Μολίνς, ο οποίος όμως δεν έκανε καλό πλασέ, ενώ στο 59’ ο Λουντ έκανε φοβερή κούρσα περνώντας τρεις αντιπάλους, μπήκε στην περιοχή, αλλά ο Μπεζοτόσνι απέκρουσε το πλασέ του με τα πόδια. Ο Φινλανδός στάθηκε άτυχος στο 74’, καθώς έπιασε πολύ ωραίο φαλτσαριστό πλασέ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, με την μπάλα να καταλήγει στο δεξί κάθετο δοκάρι!

Άμυνα για… σεμινάριο!

Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη απειλήθηκε ουσιαστικά μόνο μια φορά στο δεύτερο ημίχρονο, όταν ο Μαλόουν έπιασε… αέρα από καλή θέση στο 58’. Σε όλο το υπόλοιπο διάστημα ο Παναθηναϊκός δεν άφησε την Γκαμπάλα να πλησιάσει στην περιοχή. Παρά το γεγονός ότι οι Πράσινοι έβγαλαν κούραση απέναντι σε μια πιο έτοιμη ομάδα, η διαφορά στη φυσική κατάσταση δεν φάνηκε. Ο Παναθηναϊκός έκλεψε πολλές φορές την μπάλα στο αντίπαλο μισό μην αφήνοντας τους Αζέρους να επιτεθούν, ενώ κοντά στη δική του περιοχή έμοιαζε απροσπέλαστος, με τον Ζέκα να ξεχωρίζει έχοντας ορισμένα φοβερά κοψίματα.

Οι Πράσινοι απείλησαν σε 2-3 περιπτώσεις ακόμα με μακρινά σουτ των Χατζηγιοβάνη, Άλτμαν και Χουλτ, ενώ είχαν ακόμα μια μεγάλη ευκαιρία με τον Λουτσιάνο να μην προλαβαίνει να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα από κοντά στις καθυστερήσεις.

Παναθηναϊκός (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Άλτμαν (87’ Δώνης), Μολίνς (Λουτισάνο), Ζέκα, Λουντ, Κουρμπέλης, Χουλτ, Κολοβέτσιος, Μολέντο, Χατζηγιοβάνης (70’ Καμπέσας), Κουλιμπαλί

Γκαμπάλα (Ρόμαν Γκριγκόρτσουκ) : Μπεζοτόσνι, Στάνκοβιτς, Νταμπό, Χάλιντεϊ, Χουσεΐνοφ, Βέρνιντουπ, Μαλόουν (76’ Κονέ), Γκουρμπάνοφ, Όζομπιτς, Μπούλτχαους, Μόνροους

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags