Με την κλήρωση να φέρνει την άσημη Έστερσουντ ως τελευταίο εμπόδιο για τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ και το ελληνικό πρωτάθλημα να ξεκινά στις 19 Αυγούστου, ο ΠΑΟΚ «φουλάρει» πλέον για να ολοκληρώσει τη μεταγραφική του ενίσχυση. Η απόκτηση του Βιειρίνια, ενός στόπερ (Σαμπράνο ο διακαής πόθος) και ενός χαφ είναι τα ανοιχτά ζητήματα αυτή τη στιγμή.

Παρ’ όλα αυτά, οι περιπτώσεις των παικτών που κυνηγά ο Δικέφαλος όχι απλά δεν είναι εύκολες, αλλά αντιθέτως δείχνουν αρκετά περίπλοκες.

Ο Βιεϊρίνια και η εμπλοκή Κουτσολιάκου

Στο θέμα του Βιεϊρίνια, η συνάντηση του Μίχελ με τον μάνατζερ του παίκτη, Πολ Κουτσολιάκο, δεν έφερε κάποια αλλαγή στα δεδομένα. Περισσότερο θα λέγαμε ότι είχε σημειολογικό χαρακτήρα, αφού το γεγονός ότι η πλευρά του ΠΑΟΚ κάθισε στο ίδιο τραπέζι με τον Κουτσολιάκο, με τον οποίο έχει προηγούμενα και «παγωμένες» σχέσεις, φανερώνει το πόσο πολύ επιθυμεί την ολοκλήρωση της μεταγραφής.

Ο έμπειρος ατζέντης, ωστόσο, ουσιαστικά δεν δύναται να παίξει τόσο μεγάλο ρόλο στην επιστροφή του Βιεϊρίνια. Θα λέγαμε ότι πιο πολύ μπήκε στο «κάδρο» των διαπραγματεύσεων για να… επιβεβαιώσει την ιδιότητά του ως μάνατζερ του Πορτογάλου και να λάβει κι αυτός το μερίδιό του στην περίπτωση συμφωνίας.

Η τελική απόφαση ανήκει στον Βιεϊρίνια και στους ανθρώπους του περιβάλλοντός του, δηλαδή την Ελληνίδα σύζυγό του, Βάσω, και τον πεθερό του. Με αυτούς συζητά το αν θα γυρίζουν στην Ελλάδα και θα το αποφασίσουν μαζί και όχι με τον Κουτσολιάκο. Στον ΠΑΟΚ το γνωρίζουν αυτό και ελπίζουν ότι η εμπλοκή του Έλληνα ατζέντη δεν θα φέρει περαιτέρω επιπλοκές στην υπόθεση, η οποία έχει ακόμα δρόμο και εμπόδια.

Οι δυσκολίες για Σαμπράνο

Στο ζήτημα του Σαμπράνο, τα πράγματα είναι ακόμα πιο μπλεγμένα. Η Ρούμπιν Καζάν έχει συμφωνήσει με την Ανζί για την παραχώρησή του με 3 εκατομμύρια ευρώ, όπως υποστηρίζουν οι Ρώσοι. Ο Περουβιανός στόπερ δεν θέλει να παραμείνει στη Ρωσία, ωστόσο το σκέφτεται γιατί η Ανζί του δίνει τα χρήματα που ζητά.

Η αποστολή του ΠΑΟΚ σε αυτή την υπόθεση είναι πολύ δύσκολη, αφενός γιατί η τιμή του παίκτη έχει ανεβεί πολύ (εάν ισχύουν τα 3 εκατ. που γράφουν οι Ρώσοι) και γιατί ο Ιβάν Σαββίδης έχε κάκιστες σχέσεις με τον προπονητή της Ρούμπιν, Κούρμπαν Μπερντίεφ, από την περίοδο που ήταν στον πάγκο στη Ροστόφ (την οποία έστω και σε επίπεδο παρασκηνιακού ελέγχει ο Σαββίδης). Τόσο κακές λέγεται πως είναι οι σχέσεις των δυο ανδρών, που ο Μπερντίεφ δεν θέλει με τίποτα να πουλήσει παίκτη στον πρόεδρο του ΠΑΟΚ!

«Κολλάει» σε δυο περιπτώσεις

Αυτό που δείχνει να αποτελεί το μεγάλο πρόβλημα του ΠΑΟΚ τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι ότι φαίνεται να έχει «παγώσει» όλα τα υπόλοιπα θέματα και να «κολλά» σε δυο υποθέσεις, οι οποίες είναι δύσκολες και χρονοβόρες, όπως εξηγήσαμε παραπάνω. Όχι μόνο αυτό, αλλά απαιτούν και οικονομική υπέρβαση από την πλευρά του Ιβάν Σαββίδη, με δεδομένο ότι τόσο ο Βιεϊρίνια όσο και ο Σαμπράνο πιθανότατα θα κοστίσουν πάνω από 4 εκατομμύρια έκαστος (για αγορά/δανεισμό και μεικτές αποδοχές)!

Όλα αυτά τη στιγμή που υπάρχει ανάγκη και για την απόκτηση χαφ πρώτης γραμμής. Ήδη μάλιστα ο Καφού, ο παίκτης που πρότεινε ο Μίχελ για τη θέση, «κάηκε» επικοινωνιακά, με τον ΠΑΟΚ να τονίζει ότι ψάχνει κάτι καλύτερο.