Ανέτοιμος παρουσιάστηκε στο φιλικό με τον Ατρόμητο ο Μίλιτς, αν και έδειξε καλά στοιχεία στο παιχνίδι του, ενώ ο Βούκοβιτς είναι ακόμα βαρύς αλλά κι αυτός έχει πολλά θετικά στοιχεία, σε μια θέση που ο Ολυμπιακός είχε προβλήμα τα τελευταία χρόνια.
 
Αυτά είπε μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του στο sportdog o δημοσιογράφος Γιάννης Ράνιος, που παρακολούθησε για λογαριασμό της ΕΡΑ Σπορ το φιλικό του Ολυμπιακού με τον Ατρόμητο και συμπλήρωσε ότι οι "ερυθρόλευκοι" έδειξαν στο Περιστέρι το χειρότερο δυνατό αγωνιστικό δείγμα στα καλοκαιρινά φιλικά.
 
Ακόμα, αναφέρθηκε στις δοκιμές του Χάσι, ανέλυσε έναν - έναν τους παίκτες του Ολυμπιακού, έκανε ειδική αναφορά στην πρώτη παρουσία του Ζιλέ στον Ολυμπιακό και συμπλήρωσε ότι η ομάδα θέλει δουλειά στην τακτική.
 
"Το παιχνίδι εναντίον του Ατρόμητου ταν το χειρότερο δυνατό αγωνιστικό δείγμα που έχουμε δει στα φιλικά του Ολυμπιακού. Είχε ήττα στην περίοδο της προετοιμασίας και από τον Πανιώνιο και ισοπαλίες με τον Αστέρα Τρίπολης και τη Λόκερεν. Βέβαια για την εικόνα εναντίον τού Ατρόμητου έπαιξαν ρόλο οι πολλές αλλαγές που έκανε ο Χάσι και ένα δοκιμαστικό σχήμα που δεν είχε χρησιμοποιήσει ξανά ο προπονητής", ανέφερε αρχικά στο sportdog.gr ο Γ. Ράνιος, αναφορά με την αγωνιστική εικόνα του Ολυμπιακού.
 
Μπορούμε να πούμε δύο λόγια για τους παίκτες του Ολυμπιακού; Ας αρχίσουμε από τον Καπίνο και την αμυντική γραμμή.
 
"Ο Καπίνο έδειξε στοιχεία σταθερότητας στις λιγοστές στιγμές που χρειάστηκε να παρέμβει. Αν και στην περίπτωση του γκολ δεν φέρει ευθύνη. Ο Ομάρ έδειξε ότι αποτελεί σταθερή περίπτωση δεξιού οπισθοφύλακα, που μπορεί να τον εμπιστευτεί ο προπονητής του. Ο Ρέτσος ήταν εκ των διακριθέντων στην άμυνα του Ολυμπιακού και αποδεικνύει ότι μένει συγκεντρωμένος στον στόχο του παρά τον ντόρο που υπάρχει γύρω από το όνομά του και τον χορό εκατομμυρίων ευρώ των ομάδων που τον διεκδικούν. Ο Βούκοβιτς παιχνίδι με το παιχνίδι ανεβάζει την απόδοσή του, αλλά είναι ακόμα βαρύς. Ωστόσο δείχνει ότι παίζει με την εμπειρία και την ικανότητά του και μπορεί να αποτελέσει σημαντική βάση για τη θέση του στόπερ. Θέση στην οποία έπασχε ο Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια. Ο Μίλιτς αν και ανέτοιμος, έδειξε στοιχεία ενός παίκτη που σίγουρα θα βοηθήσει στον ανταγωνισμό με τον Κούτρη".
 
Οι υπόλοιποι;
 
"Ο Ρομαό έπαιξε στη φυσική του θέση και προσπάθησε να συνυπάρξει με τον Ζιλέ. Σε γενικές γραμμές τα πήγανε καλά οι δυο τους. Ο Ζιλέ ουσιαστικά φάνηκε ότι μπήκε έτοιμος, καθώς προερχόταν από προετοιμασία με τη Ναντ. Το μόνο που του λείπει είναι να μάθει το στιλ των συμπαικτών του, ώστε να συντονιστεί στον τρόπο ανάπτυξης και λειτουργίας της ομάδας. Τηρουμένων των αναλογιών ήταν αρκετά καλός. Θα τον δούμε και στο πλευρό του Οφόε, καθώς ο Χάσι τους προορίζει και ως το δίδυμο των ανασταλτικών μέσων που θα αγωνιστούν στα περισσότερα παιχνίδια. Ο Μάριν φάνηκε ότι ήταν μακριά από τον καλό του εαυτό, τουλάχιστον όπως τον είδαμε στα παιχνίδια με την Παρτιζάν. Ο Φορτούνης έκανε αισθητή την παρουσία του στο πρώτο μισάωρο, αν και μετά ούτως ή άλλως βγήκε. Ο Καρσελά δεν μπόρεσε να βοηθήσει κυρίως στην ανάπτυξη από τα άκρα. Τέλος, ο Εμενίκε δεν πρόλαβε να δείξει πολλά στα 20 λεπτά που αγωνίστηκε. Αλλά φάνηκε ότι ήταν ο κλασικός φορ, με την κάθετη κίνηση για να δημιουργήσει ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα".
 
Από τους αναπληρωματικούς ξεχώρισες κάποιον;
 

"Ο Μπεν ξεχώρισε, που προσπάθησε να δημιουργήσει ορισμένες φάσεις Οι υπόλοιποι δεν πρόλαβαν να δείξουν κάτι. Αρνητικός πρωταγωνιστής ήταν ο Φιγκέιρας που αντέδρασε στην αλλαγή του και λόγω της χειρονομίας που έκανε προς τον βοηθό του Χάσι".   

 
Πώς περιμένεις τα παιχνίδια με τη Ριέκα, με βάση όσα είδαμε σε αυτό το τελευταίο φιλικό;
 
"Θεωρώ ότι δεν μπορεί να γίνει σύγκριση του ενός αγώνα με τον άλλον. Αφενός γιατί ο Ολυμπιακός είχε πολλές αλλαγές, αφετέρου γιατί έγιναν δοκιμές. Όπως και να το κάνουμε οι παίκτες είναι λογικό να λειτουργούν διαφορετικά κάτω από την πίεση των κρίσιμων αγώνων, όπως είναι τα παιχνίδια με τη Ριέκα που έρχονται. Το ζήτημα είναι τελικά ο Χάσι σε τι σχηματισμό και σε ποια επιλογή παικτών θα προβεί, διοτί μια γενική αποτίμηση των επίσημων και φιλικών αγώνων του Ολυμπιακού είναι ότι η ομάδα χρειάζεται δουλειά ακόμα στο τακτικό κομμάτι. Αλλά και στον τρόπο με τον οποίο θα επικοινωνούν οι παίκτες μεταξύ τους. Πώς θα βγαίνουν οι αυτοματισμοί, δηλαδή".
 
Πώς σχολιάζεις το πρώτο διάστημα του Χάσι στον Ολυμπιακό; 
 
"Ό,τι καλό ή ό,τι αρνητικό, θα βγει ανάλογα με το αν θα περάσει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ ο Ολυμπιακός ή όχι. Ό,τι και να πούμε τώρα δεν έχει καμιά σημασία, αρκεί να θυμηθούμε τι είχε γίνει πέρσι. Αν περάσει στους ομίλους, θα είναι πολύ καλός προπονητής, αν δεν περάσει θα είναι προπονητής που ενδεχομένως δεν θα έχει δικαιώσει τις προσδοκίες όσων των πίστεψαν". 
 
Τέλος, με βάση την εικόνα που έχεις από τον Ολυμπιακό, τι άλλο χρειάζεται θεωρείς ότι πρέπει να κάνει η ομάδα στο καλοκαιρινό "πάρε - δώσε";
 
"Ο Ολυμπιακός έχει σημασία να δούμε πώς θα λειτουργήσει από εδώ και πέρα. Δεν χρειάζεται κάποιον παίκτη, θα αποκτήσει κάποιον μόνο αν χάσει κάποιον άλλον. Αν φύγει ο Ρέτσος, για παράδειγμα, θα πάρει έναν στόπερ. Αν βρεθεί ομάδα για τον Ανσαριφάρντ, είναι λογικό να κινηθεί για τον Τζούρτζεβιτς. Γιατί οι Σέρβοι κάνουν λόγο για προχωρημένη υπόθεση. Θεωρώ ότι ο Ολυμπιακός δεν χρειάζεται άλλον παίκτη, έχει ήδη 30 στο ρόστερ του και είναι θέμα πώς θα το διαχειριστεί ο Χάσι".