Με την ήττα από το Βέλγιο η Εθνική μας υποχώρησε στην 3η θέση του ομίλου της και πλέον περιμένει μια… μεγάλη χάρη από τους αποψινούς της αντιπάλους για να περάσει στα μπαράζ πρόκρισης για το Μουντιάλ 2018.

Πλέον απομένουν δυο αγωνιστικές για την ολοκλήρωση του ομίλου, με την Ελλάδα να βρίσκεται έναν βαθμό πίσω από τη Βοσνία και το Βέλγιο να έχει εξασφαλίσει και μαθηματικά την πρόκρισή του στη διοργάνωση.

Κατ’ αρχήν, η Εθνική θέλει δυο νίκες στα εναπομείντα παιχνίδια, εκτός έδρας με Κύπρο και εντός με Γιβραλτάρ. Από εκεί και πέρα, ο μόνος τρόπος να ξεπεράσουμε τη Βοσνία είναι να χάσει βαθμούς, κάτι που σημαίνει ότι θέλουμε το αδιάφορο Βέλγιο να μην ηττηθεί στο μεταξύ τους ματς της επόμενης αγωνιστικής. Εάν οι Βόσνιοι νικήσουν το Βέλγιο, τότε ελπίζουμε να χάσουν βαθμούς κόντρα στην Εσθονία την τελευταία αγωνιστική. Ειδάλλως, με δυο νίκες η Βοσνία προκρίνεται στα μπαράζ, αφού υπερτερεί της Ελλάδας σε ισοβαθμία.

Φυσικά, υπάρχει και το ακραίο σενάριο, σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα περνάει ακόμα και με δυο ισοπαλίες, αρκεί η Βοσνία να κάνει δυο ήττες, μόνο που θυμίζει σενάριο… επιστημονικής φαντασίας.
 

Το πρόγραμμα και η βαθμολογία του ομίλου:

9Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (7/10)

Κύπρος - ΕΛΛΑΔΑ

Βοσνία - Βέλγιο

10Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (10/10)

ΕΛΛΑΔΑ - Γιβραλτάρ

Εσθονία - Βοσνία
 

Η βαθμολογία

1. Βέλγιο 22 (35-3)

2. Βοσνία 14 (19-8)

3. Ελλάδα 13 (11-5)

4. Κύπρος 10 (8-12)

5. Εσθονία 8 (6-15)

6. Γιβραλτάρ 0 (3-37)