Ευλογία ή κατάρα; Μόνο η ιστορία θα το αναδείξει... Πάντως, ο Ούρος Τζούρτζεβιτς, πριν ακόμα φορέσει την ερυθρόλευκη φανέλα σε επίσημο ματς, κουβαλάει έναν σταυρό, τον οποίο πολλοί προκάτοχοί του στην ερυθρόλευκη επίθεση δεν κατάφεραν ν’αντέξουν.

Ο 23χρονος σέντερ φορ παρέλαβε τη φανέλα με τον αριθμό «στη νέα του ομάδα, ευελπιστώντας να... σπάσει την κακοδαιμονία, που «συντροφεύει» τους περισσότερους από τους παίκτες που τη φόρεσαν κατά τη θητεία τους στο Λιμάνι, με αποτέλεσμα να μην μπορέσουν να ξεχωρίσουν.

Στην πραγματικότητα, ο τελευταίος που τα κατάφερε ήταν ένας συμπατριώτης του Τζούρτζεβιτς και ο άνθρωπος που εισηγήθηκε φέτος την απόκτησή του από τους Πειραιώτες! Ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς.

Ωστόσο, ο «Νταρκο-γκολ» εκτός του γεγονότος ότι σταμάτησε πολύ άδοξα την καριέρα του όταν διαγνώστηκε με πρόβλημα στην καρδιά, στις αρχές του 2009, το τελευταίο του ματς με τη φανέλα του Ολυμπιακού το έδωσε 8,5 χρόνια πριν. Στις 21 Δεκεμβρίου του 2008... Εκτοτε κανένας από τους ποδοσφαιριστές, που παρέλαβε τη φανέλα με το «9» στον Ολυμπιακό δεν κατάφερε να αφήσει το αποτύπωμά του στην ερυθρόλευκη επίθεση.

Από τον Μάρκο Πάντελιτς, μέχρι τον Χαβιέ Σαβιόλα, τον Αλφρεντ Φινμπόγκασον και τον Οσκαρ Καρντόσο, όλοι είχαν «αναιμική» έως ελάχιστη προσφορά στις επιτυχίες της ομάδας, με αποτέλεσμα να παίξουν σε αυτή για μικρό χρονικό διάστημα και να μην καταφέρουν να επιβεβαιώσουν τις προσδοκίες που γεννήθηκαν με την απόκτησή τους. Αλλά και πριν από την εμφάνιση του «Νταρκο-γκολ», ελάχιστοι ήταν οι παίκτες, που είχαν καταφέρει να ξεχωρίσουν με το Νο.9 στην πλάτη. Ο Νίκος Αναστόπουλος ήταν σίγουρα ένας από αυτούς, σε μια εποχή όμως κατά την οποία οι ποδοσφαιριστές δεν μπορούσαν να διαλέξουν ελεύθερα αριθμούς. Μετά τον «μουστάκια» το φόρεσε με σχετική επιτυχία για ένα διάστημα και ο Σίνισα Γκόγκιτς, ο οποίος όμως, τα «μεγάλα» του ματς με τον Ολυμπιακό τα έκανε με το «19» στην πλάτη!

Παίκτες όπως οι Γιαννάκης Οκκάς, Λάμπρος Χούτος, Ματ Ντέρμπισαϊρ και... Τζίμι Ντουρμάζ δεν κατάφεραν να ξεφύγουν της μετριότητας, καθώς μάλιστα, ο Βρετανός επιθετικός έγραψε ιστορία με τον Ολυμπιακό (στον τελικό του Κυπέλλου με την ΑΕΚ) όταν φορούσε το Νο.27 και όχι το «9»...

Στην άτυπη «κατάρα», που συνοδεύει τη φανέλα με το Νο.9 στον Ολυμπιακό δεν μπορεί να μην προστεθεί το γεγονός ότι ένας από τους μεγαλύτερους γκολτζήδες, που πέρασαν από την ομάδα τα τελευταία –πολλά- χρόνια, δεν τη φόρεσε ποτέ! Ο λόγος για τον Κώστα Μήτρογλου, ο οποίος σε τρεις διαφορετικές θητείες στον Ολυμπιακό πήρε ισάριθμα διαφορετικά νούμερα (22, 11 και 7), αλλά ποτέ το «Νο.9»!

Κάπως έτσι, γίνεται αντιληπτό ότι η αποστολή του Ούρος Τζούρτζεβιτς στο Λιμάνι αποκτά ακόμα πιο ξεχωριστό ενδιαφέρον και ξεκινά με ένα ιδιαίτερο βάρος...