Το ποδοσφαιρικό θέμα συζήτησης το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε δεν ήταν ούτε το 4x4 της Ίντερ του Λουτσιάνο Σπαλέτι, ούτε το χατ-τρικ του Πάουλο Ντιμπάλα κόντρα στη Σασουόλο, αλλά ένας πανύψηλος (1,93μ.) 16χρονος (γενν. 17/03/01) της Τζένοας, ο Πιετρο Πελέγκρι, ο οποίος στην εντός έδρας ήττα με 2-3 των "ροσομπλού" από τη Λάτσιο σημείωσε και τα δύο γκολ της ομάδας του ή έκανε "doppietta", όπως λένε οι Ιταλοί!

Για να είμαστε πάντως ακριβοδίκαιοι, ο Πελέγκρι έκανε πρώτη φορά ντόρο γύρω από το όνομα του τον Δεκέμβριο του 2016, όταν ισοφάρισε το ρεκόρ του νεαρότερου παίκτη που έχει αγωνιστεί ποτέ στη Serie A, σε ηλικία 15 ετών. Μάλιστα, λίγους μήνες μετά, τον Μαϊο συγκεκριμένα, χρίστηκε και σκόρερ στον αγώνα με τη Ρόμα.

Το άστρο του όμως έμελλε να λάμψει την Κυριακή, όταν μπήκε στο 33` ως αλλαγή στη θέση του τραυματία Σεντουριόν. Στο 57` ισοφάρισε προσωρινά σε 1-1 και στο 73` έκανε το 2-2, με την Τζένοα τελικά να χάνει το ματς από το δεύτερο γκολ του Ιμόμπιλε στο 82`.

Μόλις, ο Πελέγκρι πέτυχε το 2-2, η κάμερα ζούμαρε σε έναν κύριο στην άκρη του πάγκου της Τζένοα, μόνο που δεν ήταν ο τεχνικός της ομάδας, Ιβάν Γιούριτς, αλλά ο φίλος του και τιμ μάνατζερ της.

"Είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα από όταν ήμουν παιδάκι. Ήταν ένα σημαντικό βράδυ για μένα και τον πατέρα μου", είπε αρχικά στις δηλώσεις του ο συνεσταλμένος Πιέτρο και στην -εύλογη-ερώτηση για το τι γίνεται με τις σπουδές του στο σχολείο, αποκρίθηκε: "Δεν άφησα το σχολείο, αλλά φέτος θα κάνω ιδιαίτερα μετά τις πρωινές προπονήσεις. Ο μπαμπάς είναι δίπλα μου από όταν ήμουν πιο μικρός και είναι εκπληκτικό που συγκινήθηκε τόσο... Με πήγαινε πάντα αυτός στην προπόνηση, με χιόνια, με βροχές... Αυτός μου δείχνει το σωστό δρόμο στο ποδόσφαιρο, ενώ η μαμά ασχολείται με το αν διαβάζω τα μαθήματα μου", τόνισε το πρόσωπο της αγωνιστικής στις δηλώσεις του μετά το ματς...

Δείτε τα δύο γκολ κόντρα στη Λάτσιο: